Tinere, eşti lumină?
Autor: E.A
Album: fara album
Categorie: Diverse

Cine este ghidul tău? Cine este sprijinul tău? Cine e baza ta, pe cine te încrezi? Avansezi sau tot pe loc stai neeştiind încontro să mergi? Ce rezultate ai? Ce văd in tine cei din jur? Ce impact ai in viața altora?  

Au fost experiențe care s-au intâmplat recent în viața mea si care m-au pus pe gânduri, mi-am pus şi eu unele din întrebările de mai sus.
Ştiți? Cei din jur ne privesc, ne citesc, îşi dau seama din trăirea noastră dacă traiul de viață e unul diferit sau unul asemenea lor.  
Ce mi s-a intâmplat? Cealaltă zi, veneam cu ceva colegi înspre casă, sunt unii care se numesc "creştini", dar in fond nu au o relație personală in care să caute să stea tot mai aproape de Dumnezeu, să umble in poruncile Lui. Ceva săptămâni înainte eu le spuneam de o situație care se intâmplase în viața mea şi in dreptul căreia trebuia luată o decizie, şi acuma ei mă intrebau "Ce s-a intâmplat?". Nu ştiam exact cum să incep, dar ştiam că nu puteam lăsa pe Dumnezeu de o parte, deşi El a fost cel care m-a călăuzit si mi-a dat putere. Am început să le povestesc, cum Dumnezeu a fost cu mine si cum mi-a dat lumină să merg spre direcția luată, au rămas foarte impactați, nu obişnuiau să audă asemenea experiențe. O colegă, fiind şi ea acolo, voia să spună o expresie cu un cuvânt nu prea plăcut, şi ea îmi spunea cam aşa "Iartă-mă, mi-e ruşine să vorbesc aşa înaintea ta". Am rămas impactată de cuvintele ei, rar am auzit eu pe cineva dintre colegii mei să îmi spună aşa ceva.  

Eu locuiesc in străinătate, studiile din clasa a treia până la facultate, aici le-am avut. Îmi plăcea să împărtăsesc despre credința mea atunci când aveam posibilitatea, până şi un grup de prieteni ne strângeam la căminul unde eram o perioadă ca să discutăm despre aceste teme, erau receptivi si multe lucruri nu cunoşteau din Cuvânt.  

Mă găndesc la mărturia care am fost, mă găndesc, ce exemplu am fost eu pentru ei? Am ales să slujesc Domnului cu viața mea, au văzut ei aceasta? Au văzut ei o lumină in mine? Da, ei ştiu că sunt creştină, dar... prin faptele mele, se vede aceasta? Este slăvit Dumnezeu prin faptele în care umblu? M-am luptat si mă lupt pentru aceasta, să fiu o epistolă bună de citit!  

In întunerec, dacă nu stăm aproape de Dumnezeu, grea este înaintarea, probabil vom cădea si lumina va scădea, slăbim în putere.  

Care este baza ta? Temelia ta? Sfătuitorii tăi? Încontro te îndrepți? Da, uneori poate nu ştim ce să alegem, dar cred în călăuzirea Domnului! Azi am mers undeva, ca să nu mă pierd pe drum am apelat la GPS, mă gândeam "Cu GPS voi ajunge bine acasă, chiar dacă nu ştiu pe ce drum să merg, GPS ştie drumul". După, m-am gândit puțin, cam aşa e şi cu Dumnezeu, El toate le ştie si le cunoaşte, cunoaşte inima omului, căile incontro se îndreaptă şi unde duc, ştie viitorul, ştie calea, chiar dacă eu mă simt pierdută şi nu ştiu încontro să o iau, El va ştii să mă călăuzească dacă voi apela la El şi mă voi încrede în El!

Acolo unde eşti, eşti chemat la lumină, să fii sare şi o mărturie prin care cei din jur să îL vadă pe Dumnezeu. Te-ai pierdut şi nu mai sti ce să faci? Nu se mai vede diferența între tine si lume? Lumina ta nu mai are putere? Ai vrea ca prin viața ta mulți să îL cunoască pe Hristos? Ai vrea să te ridici şi să străluceşti din nou? Apelează la Dumnezeu, strigă către Dumnezeu, El îți va arăta calea şi te va învăța să faci voia Sa. Roagă-te din nou, strâge Cuvântul Său în inima ta, caută să fii tot mai aproape de El, şi aşa Dumnezeu se va apropia de tine şi va lucra în dreptul tău, te va îndruma şi nu te va lăsa, vei primi bucurie si pace, şi schimbarea aceasta nu va trece cu vederea, mulți pot să cunoască puterea lui Dumnezeu prin lucrarea care Dumnezeu o face în viața ta!  

Eu tot mai mult vreau să cunosc pe Domnul. Într-un anturaj care nu îL cunoaşte cu-adevărat pe Dumnezeu, vreau ca El să mă ajute să fiu lumină si o bună mărturie, să nu cad, ci să rămân tare in credință! Este nevoie de oameni ca şi Daniel, Iosif, Estera şi mulți alții prin care Dumnezeu a lucrat cu putere! Nu ai vrea să fii şi tu omul lui Dumnezeu în zilele de azi? Alegerea este a ta!  

https: //strigatulinimiiblog. wordpress. com/2017/11/26/tinere-esti-lumina/

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/169669/tinere-esti-lumina