„O strigare în întuneric”
Autor: Puchea Dorel
Album: Predici personale
Categorie: Salvare

-         Matei 27: 45-50 -


INTRODUCERE – În noaptea vieții noastre am avut nevoie de o Lumină. Unii dintre noi am acceptat această Lumină mai devreme, alții mai târziu. Întunericul tău cât timp a ținut?

1.      TIMPUL ÎNTUNERICULUI – v. 45a. Vezi Amos 8: 9, 10.

În vremea când eram în lume, pentru noi era timpu întunericului. Din momentul în care L-am primit pe Domnul Isus, în noi a intrat Lumina.

2.      SPAȚIUL ÎNTUNERICULUI – v. 45b. Vezi Ps. 1: 1.

În vremea când picioarele noastre se opreau în locuri care nu-I plac Domnului, intram în locurile întunericului. Acum, când picioarele ni se opresc în Casa Domnului, intrăm în Casa Luminii.

3.      TIMPUL STRIGĂRII – v. 46a

Domnul Isus a strigat la Tatăl în timp ce era pe cruce. Și pentru noi este un timp al strigării, iar acel timp este ASTĂZI (vezi Evrei 3: 7-13; Eclesiastul 3: 7b).

4.      MESAJUL STRIGĂRII – v. 46b

Mesajul strigării Domnului Isus a fost adresat lui Dumnezeu Tatăl. Tu la cine strigi astăzi? Ce mesaj ai pentru Dumnezeu când strigi la El?

5.      MARTORII STRIGĂRII – v. 47

Domnul Isus i-a avut ca martori pe toți cei care au asistat la răstignire. Pe tine cine te vede când strigi la Dumnezeu? Împreună cu cine strigi?

6.      MOTIVUL STRIGĂRII

Domnul Isus a strigat la Tatăl deoarece S-a simțit părăsit. Nu a strigat ca să-I ceară ceva. Nu a strigat pentru că era supărat pe El. Tu ai motiv ca să strigi la El? Care este acest motiv?

7.      RĂSPUNSUL LA STRIGARE

Dumnezeu Tatăl a ales să nu-I răspundă Domnului Isus în acel moment și chiar să-L părăsească pentru o vreme ca noi să fim mântuiți. Tu de câte ori ai simțit că Dumnezeu nu-ți răspunde? Ți-ai pus întrebarea de ce?

CONCLUZIE: Dacă tu ai auzit strigătul lui Isus în noapte, cu siguranță și El l-a auzit pe al tău.

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/schite/169407/o-strigare-in-intuneric