Rămânând în formă
Autor: Larry Richardson
Album: Devoțional și Cugetare
Categorie: Meditație

  Când e vorba de trupurile noastre, nimic nu rămâne veșnic. Mai întâi suntem tineri, apoi îmbătrânim. După ce mâncăm, ne va fi foame din nou. Bem până ne săturăm, dar, mai târziu, avem nevoie de mai multă apă. Și indiferent cât de multă mișcare facem, ca să ne păstrăm în formă, acel efect se pierde, dacă nu repetăm regulat.

  Experții în fiziologia exercițiului fizic ne spun că organismul începe să se decondiționeze după 48 de ore de inactivitate. Aceasta înseamnă că, dacă te odihnești prea mult între sesiunile de exercițiu fizic, organismul tău va începe să-și piardă tonusul. Dacă neglijezi să exersezi destul de mult, vei pierde o mare parte din eforturile tale anterioare..

  Am învățat această lecție eu însumi, cu multă frustrare într-un an, când rănirea la un genunchi m-a forțat să-mi suspend, pentru câteva luni, obiceiul de a alerga. Înainte de rănire, făceam cam 30 km pe săptămână. După recuperare, m-am întors pe pistă și abia dacă puteam alerga o milă, fără să mă simt epuizat. Pentru mine, era o reîntoarcere descurajatoare și o amintire dureroasă că exercițiul fizic trebuie să fie continuu, pentru ca beneficiile să dureze. Nu pot să-mi iau vacanță anul acesta și să mă aștept ca eforturile de anul trecut să dureze la nesfârșit.

  Când e vorba de relația mea cu Dumnezeu, regulile sunt aceleași. O experiență creștină regulată cere o rutină regulată de studiu, rugăciune și legătură cu Tatăl nostru ceresc. Ca și mâncatul și dormitul, exercițiul fizic cere atenție zilnică. Și, ca și trupul nostru fizic, vitalitatea noastră spirituală se atrofiază repede dacă este neglijată.

  Cererile umane fizice și spirituale sunt asemănătoare. Ignoră nevoile trupului tău și vei plăti prețul slăbiciunii și atrofierii. Neglijează-ți relația cu Dumnezeu și sănătatea ta spirituală se va ofili ca o ramură tăiată din viță.Dumnezeu ne-ar fi putut planifica să ne extragem toată hrana simplu, respirând-o din aerul din jur. Atunci n-ar mai fi trebuit să ne preocupăm de necesitatea zilnică de a mânca. El ar fi putut să ne proiecteze fiziologia în așa fel, încât un kilometru de alergare să ne ducă la rezultate olimpice pentru toată viața. Dar El n-a făcut-o și cred că avea un motiv, o lecție pe care să ne-o predea.

  Așa că obține o condiție fizică bună – dar nu uita să te păstrezi în formă.

  E timpul să te organizezi. Ce anume din viața ta fizică sau spirituală ar trebui să programezi în ziua ta de lucru, ca să te asiguri că te vei păstra într-o bună condiție?

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/166915/ramanand-in-forma