Gândește pozitiv, simte-te mai bine
Autor: Jan W. & Kay Kuzma
Album: Devoțional și Cugetare
Categorie: Meditație

  Știați că…

– Persoanele căsătorite și active social tind să trăiască mai mult decât persoanele mai puțin active, separate, divorțate sau singure? Și femeile fericite în căsnicie au cel mai puternic sistem imunitar dintre toți?

– Bărbații care participă la activități sociale, cel puțin odată pe săptămână, trăiesc mai mult decât cei care nu o fac?

– Încrederea în altcineva poate avea ca rezultat o îmbunătățire semnificativă a funcției sistemului imunitar?

– Aceia care au fost foarte pesimiști la vârsta de 25 de ani, au avut boli mai severe când aveau vârsta de 40, 50 sau 60 de ani?

– Există o relație între factorii psihologici și sensibilitatea la răceli, adică pesimiștii sunt mai predispuși să răcească?

– Când pacienții sunt instruiți să se concentreze la aspectele pozitive din perioada postoperatorie, petrecută în spital, aceștia au folosit doar jumătate din analgezice și au stat în spital, în medie, cu două zile mai puțin decât ceilalți?– Chiar gândul la dragoste poate ridica imunoglobulina salivară A la unele persoane?

  Între creier și sistemul imunitar există o legătură puternică. De exemplu, Donald Robinson vorbește despre studii pe termen lung, raportate în prestigiosul jurnal medical britanic The Lancet, făcut pe 57 de victime ale cancerului de sân, care au suferit mastectomie. 70% din cele care aveau un „spirit de bătălie” erau în viață 10 ani mai târziu, comparativ cu doar 20% dintre femeile care „se simțeau fără speranță”. Trei sferturi dintre cele care doar își acceptau diagnosticul au murit.

  În 1987, Candace Pert, în timp ce era la Institutul Național de Sănătate Mintală, a sugerat un echivalent molecular între „liniile telefonice” dintre creier și sistemul imunitar, prin care globulele albe primesc mesaje directe de la creier, ca să lupte împotriva bolilor invadatoare.

  Ce mesaj trimite creierul sistemului tău imunitar? Este de mirare că Dumnezeu l-a instruit pe apostolul Pavel, pentru ca noi să ne gândim la lucruri care sunt adevărate, nobile, curate, demne de iubit, admirabile, extraordinare și demne de laudă?

  Doamne, ajută-mă să mă concentrez asupra a ceea ce este pozitiv și să petrec timp cu prietenii și familia mea.

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/166910/gandeste-pozitiv-simte-te-mai-bine