Duhul Sfânt, Învățătorul
Autor: Maria Nechita
Album: Ploaia târzie
Categorie: Meditație

   ”Dar Mângâietorul, adică Duhul Sfânt, pe care-L va trimite Tatăl în Numele Meu, vă va ÎNVĂȚA toate lucrurile și vă va aduce aminte de tot ce v-am spus Eu.' Ioan 14:26.

   ”Când vă vor duce înaintea sinagogilor, înaintea dregătorilor și înaintea stăpânirilor, să nu vă îngrijorați, cum veți răspunde pentru apărarea voastră, nici ce veți vorbi; căci Duhul Sfânt vă va ÎNVĂȚA chiar în ceasul acela ce va trebui să vorbiți.” Luca 12:11-12.

   După ce trei ani și jumătate, în care Domnul Isus predica și Își învăța ucenicii, în fiecare zi, când ajunge aproape de sfârșitul misiunii Lui pe pământ, le spune: ”Mai am să vă spun multe lucruri, dar acum nu le puteți purta.” De ce nu le puteau purta? Nu erau echipați cu putere de sus, fiindcă Isus nu-Şi sfârșise lucrarea LUI la cruce, de reabilitare a omului căzut în păcat. Păcatul trebuia plătit și omul eliberat de puterea lui și umplut de puterea Duhului Sfânt. Când Duhul Și-a început misiunea LUI pe pământ, lucrarea de bază a fost să-L descopere și să-L proslăvească pe Isus și tot ce Tatăl a dat Fiului, să ne descopere nouă și să ne învețe, toate lucrurile, după ce ne va naște din nou și vom deveni făpturi noi și o creație nouă.

   Domnul Isus vorbea și ucenicii nu pricepeau nimic, gândul lor era la alte lucruri pământești, însă nu au fost în zadar cele spuse de Isus, fiindcă, după ce au fost umpluți de Duh Sfânt, ceea ce ei auziseră de la Isus, Învățătorul lor, acum noul lor Învățător, Duhul Sfânt le aducea aminte tot ce Isus le spusese mai înainte, iar atunci când erau trași la răspundere din pricina lui Isus, Duhul îi ÎNVĂȚA tot ce trebuiau să răspundă, chiar în ceasul acela.

   Este Duhul Sfânt și Învățătorul nostru astăzi? Este, dar ce ne învață? Ne învață dragostea Tatălui și harul Domnului Isus, ne învață cum reușim să purtăm chipul lui Isus în noi, cum să auzim, să citim, să medităm, să ascultăm Cuvântul Domnului, ca în diferite circumstanțe să știm să-L aplicăm în viața noastră, ne învață să ne schimbăm mintea și să o umplem cu Cuvântul și atunci când vom fi trași la răspundere pentru nădejdea LUI în noi, Cuvântul înregistrat în mintea noastră să ni-L poată aduce în gura noastră, printr-o învățătură curată și pură, ca potrivnicii să rămână de rușine, în fața lui Dumnezeu și a lucrării Duhului Sfânt în noi. Ce ne mai învață Învățătorul, Duhul Sfânt? Ne învață că ceea ce primim de la EL, să învățăm și noi pe alți ucenici și pe alții pe care El îi va ”naște din nou” pentru Hristos și Împărăția LUI. 

   Mulțumim Duhule Sfânt, Tu ești marele Învățător, iar noi vrem să învățăm tot ce Tu ne înveți. Primim din partea Ta, toată voia Ta pentru noi, în Numele Domnului Isus.

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/166801/duhul-sfant-invatatorul