Bagaj pierdut
Autor: Kezlynn Daisley-Harrow
Album: Devoțional pentru femei
Categorie: Diverse

 

  Participând la o întrunire destinată familiei, am fost încurajaţi să căutăm în natură o lecţie pentru căsătorie. În căutarea mea, am dat peste o plantă care se lupta să supravieţuiască. Era acoperită de propriile frunze uscate şi alte plante căţărătoare o învăluiseră; unele erau moarte, altele, încă vii, dar planta nu era altceva decât un amalgam de crengi. În acel moment, Duhul Sfânt mi-a inspirat mesajul: Păstrăm mare parte din bagajele vechi pe lângă noi şi acestea devin un element prin care căsnicia este sufocată. Bagajul lipsei de încredere, al lipsei de loialitate, al experienţelor, al atitudinilor şi comportamentelor din trecut – credem că suntem îndreptăţiţi să le păstrăm plus o multitudine de alte lucruri neplăcute. Prin urmare, căsnicia se luptă să supravieţuiască. Şi, ca în cazul unei plante, credem că, dacă avem frunze, suntem sănătoşi, când adevărul este că suntem pe moarte. În plus, când lăsăm propriile probleme să se acumuleze, cresc şi prosperă şi alte lucruri pe lângă ele. Frunzele uscate de pe lângă plantă au creat condiţiile să crească plante căţărătoare, iar acestea au creat condiţiile ca insectele să aibă unde trăi. Imaginează-ţi cum o căsnicie deja pusă la pământ de propriile bagaje îndură acum greutatea celorlalte probleme. Recurgând la o altă metaforă, căsnicia respectivă ar fi un câmp de luptă, sub bombardament continuu, rachete, grenade şi alte tipuri de muniţie, capabile să genereze pierderi grave, chiar moartea.

  Remediul este foarte simplu: renunţă la bagaje. Poate lua ceva timp, ceva consiliere, ceva introspecţie serioasă, ceva rugăciune, ceva efort, dar rezultatul este o căsnicie sănătoasă şi prosperă. O plantă care nu e împiedicată de nimic are toate condiţiile să facă frunze mai mari, să rodească şi să aibă viaţă mai lungă. Dacă nici pe noi nu ne ţine nimic în loc, ne vom dezvolta bine, vom avea relaţii funcţionale, vom aduce roade corespunzătoare, vom avea succes în activităţile de familie, longevitate şi o căsnicie lungă şi fericită.

  Această lecţie li se poate aplica inclusiv celor care nu sunt căsătoriţi. Pentru a avea o viaţă sănătoasă şi prosperă, nu trebuie decât puţină curăţenie în propria existenţă; apoi o curăţenie în zona relaţii. S-ar putea să ceară timp şi efort, dar rezultatul merită. Eşti pregătită să renunţi la bagajele dăunătoare ale relaţiilor tale din trecut?

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/166695/bagaj-pierdut