Duhul Sfânt, Dătătorul
Autor: Maria Nechita
Album: Ploaia târzie
Categorie: Diverse

   Nu Îl cunosc pe Duhul Sfânt în măreția LUI, dar nu sunt nici în necunoștință de cine este El, pentru că abia acum am început să-L cunosc, și-L voi cunoaște deplin când voi fi acasă cu Dumnezeu. Dar sunt captivă LUI, mă pasionează lucrarea LUI în mine, cu mine, în familia mea, în Biserică și-n lume. Mă bucur cu El și de El în fiecare zi și nu mă impresionează nimic altceva, decât să învăț să-I ascult vocea și să-I răspund dragostei LUI, care cu zi ce trece o toarnă tot mai mult în inima mea și vreau să o dau și eu mai departe semenilor mei.

   ”Ci voi veți primi O PUTERE când se va pogorî Duhul Sfânt peste voi și-Mi veți fi martori în Ierusalim, în toată Iudeia, în Samaria și până la marginile pământului.” Fapte 1:8.

   Duhul Sfânt este Dătătorul puterii lui Dumnezeu în viața noastră.

   În Fapte 2:37-38, când Petru vorbea norodului, ”ei au rămas străpunși la inimă” și interesați de schimbarea minți lor, și întrebau: ce să facem? Iar Petru le zice, pocăiți-vă, botezați-vă în Numele Domnului Isus și apoi veți primi Darul Sfântului Duh. Deci în acești oameni s-a produs ”nașterea din nou”, Duhul Sfânt le-a străpuns inima, a început schimbarea minții lor, de bună voie a lor și acum urma să-I echipeze, să-I umple de Duh Sfânt, care se manifesta în ei atunci și în noi acum, printr-o Putere pe care Duhul o pune în fiecare om, devenit ”fiu” de Dumnezeu prin nașterea din nou. Această putere este pentru a fi un martor al lui Isus Hristos, în Ierusalimul tău: în viața ta personală, în familia ta, în Biserica ta și în mediul tău de influență. Deci, Duhul Sfânt ne DĂ O PUTERE, când vine în viața noastră. Este foarte bine să avem învățătură în privința aceasta și atunci când recunoaștem PUTEREA LUI în noi, salva care este peste noi trimisă de la Tatăl, nu ne mai înalță pe noi, ci slava este din nou trimisă de unde S-a coborât, pentru că EL singurul o merită.

   Duhul Sfânt mai este și Dătătorul darurilor duhovnicești.

   ”Dar toate aceste lucruri le face unul și același Duh, care DĂ fiecăruia în parte, cum voiește.” 1 Corin. 12:11.

   Au fost vremi și încă mai sunt, când credincioșii nu sunt conștienți de Dătătorul darurilor, crezând că Duhul Sfânt este doar o putere de la Dumnezeu și aceasta a fost deajuns ca Duhul Sfânt să fie oprit în a înnoi mintea omului, ca să poată fi lucrător împreună cu Duhul Sfânt, la maturizarea lui și a celor din jur. Ca să pui accentul pe daruri, și nu pe Dătătorul lor, este o pierdere care împiedică lucrarea Duhului în noi.

   Duhul Sfânt mai este și cel ce toarnă în inimile noastre, dragostea lui Dumnezeu.

   Rom. 5:5. Dacă am fi pe fază în fiecare moment din viață, să vedem și să primim o dragoste pe care Duhul o TOARNĂ în noi, cum ar fi viața noastră? Ar fi o viață exact cum zice Domnul Isus, din belșug. Duhul nu dă cu țârâita dragostea, ci o toarnă, în noi, bineînțeles când vrem să o primim.

   Duhul Sfânt este Dătătorul oricărui dar bun și desăvârșit care vine de la Tatăl.

   Pentru că Duhul este cu noi și în noi aici pe pământ, viața noastră este într-o strânsă părtășie cu EL. El ne cârmuiește, ne călăuzește, ne mângâie, ne dăruiește tot ce-i bun pentru noi, de aceea, să învățăm să ne raportăm la EL ca la Dumnezeu Duhul Sfânt, care este mereu cu noi și în noi. Orice abatere de la El, Îl întristează, pentru că promisiunile lui Dumnezeu pentru noi nu le poate împlini în noi, fără noi.

   Mulțumim Duhule Sfânt că ai acceptat să fii cu noi și în noi.

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/166590/duhul-sfant-datatorul