Karl Barth și bastonul fermecat
Autor: Marius Zarnescu
Album: mariuszarnescu.com
Categorie: Diverse

Câteva din predicile lui Karl Barth din timpul primului război mondial au fost publicate recent sub titlul: „A Unique Time of God: Karl Barth’s WWI Sermons“.

Barth nu prea folosea ilustrații în predici. Comunicând însă despre voia lui Dumnezeu, un subiect popular în timpul războiului, el exemplifică simpatic astfel:

„O vânzătoare în vârstă cu ceva marfă în spate și un baston de stejar în mână a ajuns la o răscruce și nu știa încotro să o apuce. A aruncat bastonul sus în aer, de șapte ori, până când, în cele din urmă și-a continuat călătoria. Un alt călător, mergând în spatele ei, s-a mirat de asta și a întrebat-o pe femeie de ce a aruncat bastonul de șapte ori.
„Nu-ți dai seama?“, a răspuns ea. „Dacă nu știu în ce direcție s-o iau la vreo intersecție și mă întreb, ‘Care-i voia lui Dumnezeu?’, pentru a afla, îmi arunc bățul în aer și unde cade, mă duc în direcția respectivă. De data asta a trebuit să-mi arunc bastonul de șapte ori până Dumnezeu mi-a arătat calea pe care vroiam s-o apuc“.

E adevărat că ne ținem cu încăpățânare de căile noastre declarând în același timp că e calea Domnului. Dacă avem parte de drumuri înfundate, chiar război în cazuri extreme, cel puțin nu suntem noi de vină ci este, da, chiar El. Deși noi am ales calea pe care oricum o vroiam și pe care eram determinați s-o urmăm. Foarte ușor voia mea se poate transforma în voia lui Dumnezeu. Iar când voia Lui nu se conformează voii mele, nu-i problemă, mai aruncăm de câteva ori bastonul.

 

 

 

….

Marius Zarnescu, Associate Pastor at Emmaus International Ministries

Contactează-mă pe FACEBOOK! (Click Aici)

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/166139/karl-barth-si-bastonul-fermecat