Bucurie transcendentă
Autor: Jim Cymbala
Album: Diverse
Categorie: Bucurie

    Fericirea se află în continuă fluctuație în funcție de circumstanțele noastre schimbătoare. Un nou-născut sau un nepoțel vine pe lume și suntem numai zâmbete. Câștigăm o vacanță gratis și suntem extatici! Șeful ne dă o mare creștere salarială exact când avem nevoie de bani în plus, și suntem exaltați. Însă euforia este numai temporară. Inevitabil, ceva se schimbă și ia și fericirea noastră. Bebelușul se îmbolnăvește, în vacanța noastră plouă tot timpul, slujba noastră este eliminată din cauza unei fuziuni corporative. Sentimentul pozitiv este trecător. În cel mai bun caz, suntem lăsați cu un sentiment de goliciune, iar în cel mai rău caz, suntem chiar plini de furie.

    Deci cum ne aducem înapoi fericirea când se schimbă situația? Nu putem dori înapoi fericirea. Nu putem să alergăm după ea. Încercând din răsputeri să o obținem ne produce numai frustrare. Dacă numai circumstanțele ne fac fericiți, atunci trebuie să se schimbe situația noastră pentru ca să fim fericiți din nou. Însă, exact acesta este motivul din cauza căruia suntem nefericiți. Nu avem, și nu vom avea niciodată controlul asupra lucrurilor care produc sentimentul de „nu te îngrijora, fii fericit.”

    Fericirea este circumstanțială și înșelătoare, însă bucuria nu ține de circumstanțe. Putem avea bucurie chiar și când nu suntem fericiți. Unii pot să audă pe creștini vorbind despre bucurie și cred că „bucuria” este doar alt cuvânt religios pentru fericire. Dar bucuria este diferită de fericire. Dacă situația este cea potrivită, oricine poate experimenta fericirea. Chiar și oamenii care nu îl cunosc pe Dumnezeu sau care blestemă numele lui Dumnezeu pot fi fericiți. Dar nu au bucurie, pentru că acea binecuvântare în viață are un izvor total diferit.

    După Scriptură, Duhul Sfânt produce bucuria. „Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia, blândeţea, înfrânarea poftelor” (Galateni 5:22-23 sublinierea adăugată).

    Nu este interesant că bucuria este menționată imediat după dragoste? Evident Dumnezeu nu dorește ca noi să ne trăim viața plină de amărăciune, depresie și irascibili. El știe că fericirea este trecătoare, astfel prin Duhul, El ne dă bucuria supranaturală care depășește circumstanțele. Bucuria este un dar frumos care însoțește mântuirea prin credința în Isus Hristos. Este un dar împărtășit de Duhul Sfânt omului nostru dinăuntru.

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/editoriale/165447/bucurie-transcendenta