Marele Preot și preoții
Autor: Maria Nechita
Album: Ploaia târzie
Categorie: Diverse

   Marele Preot, Domnul Isus Hristos!!

”măcar că era FIU, a învățat să asculte prin lucrurile pe care le-a suferit. Și după ce a fost făcut desăvârșit, S-a făcut pentru toți cei ce-L ascultă, urzitorul unei mântuiri veșnice, căci a fost numit de Dumnezeu: Mare Preot ”după rânduiala lui Melhisedec.” Evrei 5:8-10.

   Fiul lui Dumnezeu după ce a părăsit gloria LUI cerească și a coborât pe pământ, îmbrăcând un 'costum de carne' ca noi, a învățat să asculte pe tot parcursul vieții Sale pământeșiti, de planul lui Dumnezeu pentru lume, a iubit și El a primit ură, a făcut numai bine și a fost răsplătit cu rău. Ziua, învăța norodul Evanghelia Împărăției, vindeca bolnavii, hrănea mulțimi flămânde și noaptea Se retrăgea pe munte, singur. Oare de ce?Acolo, învăța să asculte de Tatăl, avea timp de părtășie în care Tatăl Îl învăța, Îl întărea fiindcă era ”OM” sută la sută, era flămând, însetat, obosit, ca oricare din noi, însă nu Se lăsa bătut, Tatăl prin Duhul Lui, L-a făcut biruitor. La cruce L-a desăvârșit, făcându-L pentru toți cei ce-L vor asculta, urzitorul unei mântuiri veșnice, fiind numit de Dumnezeu: ”Mare Preot ”după rânduiala lui Melhisedec.” Pe toți cei ce-L ascultă și primesc mântuirea LUI, i-a făcut o împărăție de preoți pentru Dumnezeu, Tatăl Său.

   O Împărăție de preoți, născuți din nou prin Duhul Sfânt!

   Ești un PREOT? Ți-ai însușit această onoare primită la cruce prin har? Ți-ai acceptat slujirea aceasta? Domnul Isus a sfârșit lucrarea de împăcare a omului cu Dumnezeu. Atunci când a zis, ”s-a sfârșit” tot ce trebuia împlinit pentru reabilitarea omului a fost săvârșit, rezolvat. Din partea LUI fiecare om de pe pământ are intrare liberă în Împărăția LUI, mântuirea veșnică asigurată. Dar, unde sunt preoții Domnului care trebuie să ducă acest mesaj al mântuirii omului, în lume? Preoția noastră nu este într-un Templu poleit cu aur, ci este un Templu poleit cu sângele Domnului Isus, un Templu al Duhului Sfânt, TRUPUL fiecărui preot al Domnului care iese în lume ducând mesajul lui Hristos tuturor oamenilor, pentru ca toți ”preoții” Domnului care încă zac în păcat să vină la El, ca Împărăția de preoți să crească și mulți ”FII” să fie aduși la slavă.

 

   PREOȚII DOMNULUI Isus, sunt  singurii care pot grăbi venirea Domnului Isus Hristos!! Amin!! Marele Preot, Domnul Isus Hristos!!!


Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/164495/marele-preot-si-preotii