Adevaruri privitoare la Inaltarea Domnului!
Autor: Simion Ioanas
Album: fara album
Categorie: Diverse

Adevaruri privitoare la Inaltarea Domnului!

Ne intrebam ce  incurajari avem privitoare la Evenimentul Inaltarii Domnului, pentru aceasta trebuie sa privim la descrierea Evenimentului in Sfanta Scriptura.

1. Inaltarea Domnului ne certifica nadejdea invierii
Fapte 1:3. Dupa patima Lui, li S-a infatisat viu, prin multe dovezi, aratandu-li-Se deseori, timp de patruzeci de zile, si vorbind cu ei despre lucrurile privitoare la Imparatia lui Dumnezeu.

Daca Domnul s-a aratat patruzeci de zile, vorbind cu apostolii si dandu-le poruncile Sale, atunci orice negare a Invierii Domnului este nula. Mai mult, lucrarea apostolilor dupa Inaltarea Domnului si coborarea Duhului ne certifica ca apostolii aveau dovezi palpabile privitoare la Hristos Inviat, asta i-a facut sa-si dea viata pentru Evanghelia lui Hristos.
Evenimentul Inaltarii ne certifica inca odata faptul ca asa cum Domnul a inviat, asa vom invia si noi, asa cum El s-a dus in Imparatia Lui, asa si pentru noi lucrul acesta o sa fie real dupa moarte.

2. Inaltarea Domnului ne certifica prezenta Duhului in Biserica
Faptre 1:4. Pe cand Se afla cu ei, le-a poruncit sa nu se departeze de Ierusalim, ci sa astepte acolo fagaduinta Tatalui, „pe care”, le-a zis El, „ati auzit-o de la Mine. 5. Caci Ioan a botezat cu apa, dar voi, nu dupa multe zile, veti fi botezati cu Duhul Sfant.”

Duhul Sfant a fost promis de Domnul Hristos, Mantuitorul nostru si este o realitate de la Coborarea lui in Ierusalim si pana astazi, prin schimbarea facuta in inima si mintea omului, prin credinta, pocainta, darurile si  puterea de marturie date credinciosilor din Biserica. Omul prin natura lui pacatoasa si depravata n-ar avea niciodata puterea sau dorinta de-al urma pe Mantuitorul, insa Duhul Sfant intervine in viata oamenilor la auzul Evangheliei, ca sa poata s-o creada si sa fie schimbati de Dumnezeu, sa fie nascuti din Dumnezeu, sa aibe o viata noua si sa fie martori ai lui Hristos Domnul pe intreg pamantul.

3. Inaltarea Domnului ne indeparteaza de previziuni cu privire la viitor si ne face sa ne incredem ca Dumnezeu va veghea la viitorul nostru.
Fapte 1:6. Deci apostolii, pe cand erau stransi laolalta, L-au intrebat: „Doamne, in vremea aceasta ai de gand sa asezi din nou Imparatia lui Israel?” 7. El le-a raspuns: „Nu este treaba voastra sa stiti vremurile sau soroacele; pe acestea Tatal le-a pastrat sub stapanirea Sa.
Toti care au redat o data a revenirii Domnului sau a sfarsitului lumii sunt niste mincinosi, ei sunt profeti falsi si invatatori mincinosi. Biblia ne spune despre sfarsit sau despre revenirea Domnului, insa niciodata nu ne da o data exacta, aceasta este stiuta doar de Dumnezeu si noua ne revine obligatia sa fim gata pentru intalnirea cu El in orice clipa, avand in vedere ca s-ar putea sa murim oricand si sa ajungem in prezenta Lui sau sa vina Domnul, asa cum a promis, astfel sa trebuiasca sa-i dam socoteala.
Daca insa noi ramanem in ascultare de El si credinciosi Cuvantului Sau, avem promisiunea ca viitorul nostru ne este asigurat si vom ajunge la locasul pregatit de Domnul pentru toti cei care L-au urmat pe El si au trait viata pe pamant in ascultare de El.
4. Inaltarea Domnului este o incurajare de-a lucra pentru Domnul, traind in orice moment cu nadejdea revenirii.
Fapte 1:8. Ci voi veti primi o putere, cand Se va cobori Duhul Sfant peste voi, si-Mi veti fi martori in Ierusalim, in toata Iudeea, in Samaria si pana la marginile pamantului.” 9. Dupa ce a spus aceste lucruri, pe cand se uitau ei la El, S-a inaltat la cer, si un nor L-a ascuns din ochii lor. 10. Si, cum stateau ei cu ochii pironiti spre cer, pe cand Se suia El, iata ca li s-au aratat doi barbati imbracati in alb 11. si au zis: „Barbati galileeni, de ce stati si va uitati spre cer? Acest Isus, care S-a inaltat la cer din mijlocul vostru, va veni in acelasi fel cum L-ati vazut mergand la cer.”
In Biserica vie a Domnului de pe pamant, a acelor care au crezut Evanghelia si s-au pocait de pacatele lor, nu sunt someri. Acei credinciosi staruiesc in invatatura apostolilor, cresc spiritual, ei sunt inzestrati cu daruri pentru a lucra la largirea Imparatiei lui Dumnezeu. Duhul Sfant da daruri fiecarui om mantuit prin credinta si pocainta, darul de a invata pe altii, darul de evanghelist, darul mangaierii, darul darniciei ectc, astfel incat atat Biserica sa creasca, sa faca ucenici, cat si Evanghelia sa ajunga la cat mai multi nemantuiti.
Toti din Biserica traiesc cu nadejdea revenirii lui Hristos, Mantuitorul pe pamant, asa cum a promis, ori cu nadejdea intalnirii cu El dupa moarte. Biserica Domnului crede faptul ca daca Hristos a Inviat, noi vom invia de asemenea. Hristos este Viata si  Mantuirea, asa ca toti cei care-L urmeaza pe El vor trai vesnic, daca se intampla ca vom muri cu trupul, totusi sufletul si duhul isi continua existenta, iar la inviere trupul care-a murit, o sa fie imbracat de nemurire, de slava si vesnic vom trai impreuna cu Domnul.
Sa faca Domnul ca aceste Adevaruri sa ne insoteasca si sa ne incurajeze in viata de credinta, astfel incat sa ne ducem mantuirea pana la capat cu frica si cu cutremur, iar in Ziua aceea minunata, toti care L-am iubit pe El sa ne bucuram impreuna cu El pentru vecii vecilor.

Simion Ioanas

Cititi materialul aici

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/predici/164041/adevaruri-privitoare-la-inaltarea-domnului