Marturia unei studente la Medicina
Autor: Eugenia Andras
Album: fara album
Categorie: Experiente cu Dumnezeu

 Doresc sa fac cunoscut lucrarile minunate care le-a facut Dumnezeu in viata mea. Dumnezeu e maret, e plin de indurare si bunatate, e glorios, minunat!  Astazi am prezentat ultima lucrare pentru a putea termina un lung drum, ani si ani de studiu, nopti de nedormit, o cariera care a necesitat mult efort, sacrificiu si lupta. Astazi am prezentat licenta mea inaintea unui tribunal de medici, cu aceasta lucrare am incheiat sase ani lungi de studiu in cariera de Medicina.

 Multumesc Domnului pentru ca m-a ajutat sa ajung pana aici, nu a fost deloc usor, si fara El nu as fi putut. Imi amintesc acuma sase ani inainte de a intra la facultate, nu stiam ce sa fac, nu stiam ce drum sa aleg, dar…stiam un lucru, fara Dumnezeu nu mergeam nicaieri. Aveam note bune, atat la scoala cat si la liceu, cu aceasta nota puteam accesa la orice facultate, dar nu stiam in ce directie sa merg. Mai am printre notitele mele din Biblie, si inca mai zambesc cand o vad, o mica scrisoare care am scris lui Dumnezeu, printre randuri spune “Tata, as vrea ca Tu sa ma calauzesti, iti incredintezi stiloul in mana Ta si ma incred in Tine, stiu ca cu Tine voi birui […] As vrea sa merg pe caminul pe care Tu mi L-ai trasat, stiu ca Tu stii ceea ce e mai bun pentru mine. As vrea sa ma inveti sa aud vocea Ta, sa Te cunosc zi de zi mai mult.”.

 Nu stiam ce sa fac. Imi amintesc iarasi, fiind la liceu, cum ma intrebau profesorii si imi spuneau “Tu ce doresti sa inveti mai departe?”. Nu stiam ce sa invat, dar ceva stiam sigur si spuneam “Nu stiu, dar Medicina sigur ca nu, nu imi place sangele”. In ultimii ani de liceu tot asa spuneam, Medicina nu voiam, dar era o profesoara care imi spunea cu fermitate cand eu raspundeam ca nu stiu, ea imi spunea “Tu, Medicina”. Ei bine, eu stiam ca nu imi era gandul la asta, dar parca a inceput sa incolteasca dorinta aceasta in mintea mea.

 Cand era aproape sa decid cariera, imi amintesc de un caz special care l-am intalnit. Era o femeie foarte bolnava cu mai multi copii pe care o vizitasem, era intinsa pe o saltea jos, nu putea vorbi aproape si cu greu ne recunostea. In acel moment m-a coplesit o mare mila, am simtit o mare dorinta sa o ajut, sa stiu ce avea …dar cum s-o ajut, cand nu stiam ce i se intampla? si ma gandeam atunci in sinea mea, cat de bine mi-ar folosi ceva cunostinte medicale!  

De atunci, cu orientarea celor de langa mine si calauzirea Domnului, am ales sa invat Medicina. Mama mea a decedat, dar era o prietena a mamei mele care ma incuraja mult la asta si imi spunea ca daca Dumnezeu ma ajutase sa ajung acolo unde eram, cu siguranta ma va ajuta si in continuare, ea imi spunea "Tot ce incepe duce la bun sfarsit", si asa a fost. Se vedeau foarte multi sase ani, eu mai eram pe ganduri cand ma tot gandeam la ei... sase ani, nu erau putini. Dar stiti... au trecut foarte foarte repede, desi au fost multe perioade intense de studiu, am trecut cu bine si Dumnezeu mi-a dat o mare biruinta. Multumesc Lui!  

De-a lungul anilor am vazut mana Domnului la lucru, mi-a facut trecere inaintea medicilor si inaintea colegilor mei, mi-a pus in cale oameni la care sa le impartasesc despre credinta mea si mi-a purtat de grija. Sunt foarte recunoscatoare Domnului! De multe ori ma gandesc si ma minunez de cum a lucrat Domnul si m-a asezat unde sunt. Mai priveam poze de cand eram micuta si imi spuneam "Cum am ajuns eu aici?" Domnul a lucrat minunat! Nici nu ma gandeam ce planuri avea El pentru mine.

 Din nou, la sfarsitul carierei, fara sa imi amintesc de scrisoarea care am scris acum sase ani (am aflat dupa) am scris din nou o scrisoare lui Dumnezeu, de data asta mai lunga, dar tot aceasi dorinta de fi calauzita de El si a merge pe cararea care El mi-a trasat. Va las cateva randuri "Tata, Domnul si Dumnezeul meu, arata-mi drumul, arata-mi calea care trebuie sa urmez, fii Tu calauza mea la fiecare pas, niciun pas sa nu fac fara Tine [... ] Tot ceea ce mi-ai dat vreau sa pun in slujba si lucrarea Ta, vreau sa ma las in intregime in lucrarea Ta. Iata-ma, sunt aici la dispozitia Ta, foloseste-ma in lucrarea Ta [... ] Tata, stiu ca Tu lucrezi, Tu asculti si lucrezi cu putere. Cred ca ai luat aminte la aceasta rugaciune. Din acest moment pana la sfarsitul vietii mele, voia Ta sa se faca, planul Tau in viata mea! Ma las in mana Ta, in lucrarea Ta, la dispozitia Ta. Stiu ca deja ai inceput sa lucrezi, voi vedea minunile Tale pana la sfarsitul vieti mele, CRED".

Sunt foarte recunoscatoare Domnului, El a fost Cel care mi-a purtat de grija la orice pas. Numele Lui sa fie laudat! Acum ramane sa merg mai departe, sa imi aleg specialitatea si sa ma angajez in spital. Ce voi alege si unde? Inca nu stiu, dar stiu ca am un Dumnezeu mare cu mine care ma calauzeste si nu ma lasa, vreau sa ma incred in El!

 "Incredinteza-ti soarta in mana Domnului, increde-te in El, si El va lucra" Psalmul 37:5 

24/05/17 Spania

 Ce s-a intâmplat după? Mărturia continuă aici:  https: //strigatulinimiiblog. wordpress. com/2018/05/06/marturie-examen-de-rezidentiat-un-viitor-in-mana-domnului/

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/marturii/164037/marturia-unei-studente-la-medicina