Avem ”UNGEREA”!!??
Autor: Maria Nechita
Album: Ploaia târzie
Categorie: Diverse

                                                 

      Dumnezeu a vorbit lui Moise, despre un untdelemn sfânt făcut dintr-o amestecătură de mirodenii, cele mai mirositoare și scumpe, pe care să-l folosească pentru ungerea cortului întâlnirii, a uneltelor din cort, a lui Aron și a fiilor lui, ca să-i sfințească și să slujască ca preoți ai SĂI. Această amestecătură de mirodenii, această tămâie mirositoare, era socotită sfântă și sfinte, și sfinți erau și cei unși cu ea. Ce are pentru noi o importanță deosebită este că, această amestecătură de mirodenii, trebuiau zdrobite, pisate, ca să iasă din ele untdelemnul sfânt. Și încă o atenționare pentru noi astăzi. Această tămâie rezultată era sfântă și nu aveau voie să o folosească pentru ei, în scopurile lor și nici să mai prepare în felul acesta acest untdelemn sfânt,  ci era pentru Domnul și scopul LUI.

    Domnul Isus Hristos la cruce a fost zdrobit, pisat pentru noi până la ultima picătură, a dat totul din EL, deschizând drum Duhului Sfânt, să-și facă lucrarea desăvârșită în noi. Este lucrarea LUI și este pentru scopul LUI. Noi să-L ascultăm în totul și El ne va învăța și revela pe Dumnezeu în plinătatea Lui.

    Ce privilegiați suntem noi astăzi!! Toate aceste lucruri sfinte rostite de Dumnezeu pentru și peste oamenii din vechime, sunt umbre în noul Legământ, pentru noi. Atunci erau unși cei despre care zicea Dumnezeu să fie unși, Duhul Sfânt Se cobora peste oameni pentru diferite slujiri, în care trebuiau să fie implicați, ca preoți, împărați, profeți. Însă astăzi, Duhul Sfânt locuiește în noi. Suntem Templul Duhului Sfânt.

    Când am crezut lucrarea terminată, a Domnului Isus la cruce, Dumnezeu ne-a ”uns” cu Duhul Lui și cu putere, așezându-Și reședința în noi. A făcut din noi o Împărăție de preoți, eficienți pentru slujba de preoți ai lui Dumnezeu pe pământ. Acestă ”ungere” pe care ”fiii” de Dumnezeu o primesc, nu poate fi primită pe nici o cale omenească, în nici o religie. ”Ungerea” este primită prin har și prin credință și crește în noi prin cunoașterea Domnului, noi suntem mereu în ascensiune și ea curge peste noi, după cum o primim prin descoperirea lui Hristos în noi. ”Ungerea” nu poate fi folosită în scopuri personale, este sfântă pentru că Sursa este sfântă. Imitația ”ungerii” poate fi în religie, însă nu are eficiență, sursa ei fiind mândria omului.

     Mulțumim Doamne că avem ”UNGEREA” sfântă!! Mulțumim Tată pentru dragostea Ta pentru noi, mulțumim Isuse pentru jertfa Ta, mulțumim Duhule Sfânt că ești cu noi și în noi, până vom ajunge acasă la Domnul. Mulțumim pentru eficiența ”ungerii” Tale. Amin!!


 

 

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/163780/avem-ungerea