HARUL prorocit de proroci
Autor: Maria Nechita
Album: Ploaia târzie
Categorie: Diverse

                    

1 Petru 1:10-12. ”Prorocii, care au prorocit despre harul care vă era păstrat vouă, au făcut din mântuirea aceasta ținta cercetărilor și căutării lor stăruitoare. Ei cercetau să vadă ce vreme și ce împrejurări avea în vedere Duhul lui Hristos, care era în ei, când vestea mai dinainte patimile lui Hristos și slava de care urmau să fie urmate. Lor le-a fost descoperit că nu pentru ei  însăși, ci pentru voi spuneau ei aceste lucruri, pe care vi le-au vestit acum cei ce v-au propovăduit Evanghelia, prin Duhul Sfânt trimis din cer și în care chiar îngerii doresc să privească.”

Domnul Isus vorbea ucenicilor Săi, Luca 10:24. ”Căci vă spun că mulți proroci și Împărați au voit să vadă ce vedeți voi și n-au văzut, să audă ce auziți voi și n-au auzit.”

Am fost copleșită de DRAGOSTEA HARULUI lui Dumnezeu, pe care îl arăta prorocilor din vechime și le spunea că acest favor nu este pentru ei , ci pentru noi. La împlinirea vremii, Hristos va veni plin de har și îndurare pentru a-Şi salva Mireasa Lui din ghearele morții și a o pregăti pentru EL, curată, sfântă și pură. Prețul îl va plăti El, și îi descopere lui Isaia crucea și suferințele Domnului Isus. Isaia vedea și credea că la cruce, Isus ne aduce harul iertării, vindecării și eliberării din toată robia din care cei din vechime nu au putut fi salvați.

Ooo, câtă DRAGOSTE pentru noi!! Când descopăr frânturi din această DRAGOSTE, îmi vine tot mai mult să mă lipesc de EL, Domnul slavei și nu pot să-mi întorc nici o clipă ochii și inima de la fața LUI, Îl iubesc tot mai mult și nimic nu-I mai cer, ci primesc tot ce El mi-a dat la cruce, cu mulțumiri și laudă. Stau la pieptul LUI și Duhul LUI mi-L descopere în fiecare situație aș fi, să știu să mă port.

Ooo, câtă DRAGOSTE era și în inimile acestor proroci, care atunci când au înțeles acest mare plan al lui Dumnezeu de salvare a omului, au făcut din el ținta cercetării lor stăruitoare, să vadă când și cum va fi. Cât HAR că noi avem Evanghelia și Duhul Sfânt care ne învață să o trăim și să o vestim. Îngerii nu au acest HAR, acest favor și Petru zice, că ei și-ar dori să-L cunoască.  Îngerii sunt creaturi ale lui Dumnezeu dar  noi suntem FII, suntem Mireasa Mirelui, suntem Biserica lui Hristos, iar îngerii nu pot să înțeleagă  și să vadă acest lucru: un FIU născut din Hristos, care-I poartă chipul Lui pe pământ.  Ce HAR!!!!  Mulțumim frumos Dumnezeul nostru!!!

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/162574/harul-prorocit-de-proroci