Când nu-L doresc pe Dumnezeu - Partea 5
Autor: John Piper
Album: Când nu-L doresc pe Dumnezeu - Cum să lupți pentru bucurie
Categorie: Luptă

    Am spus data trecută că lupta pentru bucurie este, în principal, o luptă pentru a vedea pentru că asta corespunde, dinspre noi, cu scopul lui Dumnezeu de a afișa gloria Sa. Și atunci când vezi gloria lui Dumnezeu cu ochii inimii tale, are loc o degustare. De fapt, atunci când psalmul spune, "gustați și vedeți"... "Gustați și vedeți" este o juxtapunere remarcabilă, nu-i așa? Johnatan Edward m-a ajutat mult în a evidenția că poți conclude că mierea e dulce, sau că aceasta este miere printr-o serie de argumente precum culoarea, vâscozitatea ei, vedeți legătura, are bucăți de fagure, deci asta este miere. Aceasta este o experiență complet diferită de cea în care iei puținul cu degetul și o guști, "O văd, văd!" Văd. Cu limba mea. Am un ochi în limba mea. Văd că este miere pe limba mea. Este o experiență imediată a dulcelui. Aceasta este o portretizare a vederii gloriei lui Isus Hristos în Evanghelii.

    2 Corinteni 4:3-4 a devenit în ultimii ani, în experiența mea, unul dintre cele mai importante versete, în înțelegerea experienței noastre și spune, "Şi dacă Evanghelia noastră este acoperită, este acoperită pentru cei ce sunt pe calea pierzării, a căror minte necredincioasă a orbit-o dumnezeul veacului acestuia, ca să nu vadă strălucind lumina Evangheliei slavei lui Hristos, care este chipul lui Dumnezeu." Ce verset minunat! Principala preocupare a diavolului este să te oprească din a vedea gloria din Evanghelie. Evanghelia este Evanghelia gloriei lui Hristos. Când te uiți la cruce sau când citești povestea vieții, a morții și a învierii lui Isus Hristos,și toată interpretarea ei, în Biblie, ce trebuie să se-ntâmple este că ceva din inima ta, percepe, înțelege gloria. Grecii caută înțelepciunea, iudeii cer minuni, dar noi predicăm pe Hristosul crucificat, puterea lui Dumnezeu și înțelepciunea lui Dumnezeu. Pentru unii este o piatră de poticnire, pentru alții este nebunie, dar pentru cei chemați, iar acea chemare divină este precum, "Lazăre vino afară!" Pentru cei care sunt chemați, crucea este frumusețe, înțelepciune, putere. Într-o zi te uitai la lucrurile spirituale și lucrurile lui Dumnezeu și erau plictisitoare, erau prostești, nu erau deloc atrăgătoare. Iar apoi, într-o noapte, târziu, ascultând la radio, citindu-ți Biblia, vorbind cu un prieten, deodată, El este adevărat, frumos, atrăgător. Nu I-ai mai putut rezista și L-ai îmbrățișat. Ai văzut! Ai văzut pentru prima dată în viața ta. Aceasta este adevărat, este necesar. Se potrivește cu cine sunt eu, dă un sens întregului univers. A fost o experiență intuitivă, auto-autentificantă, cu Isus Hristos cel viu, în și prin Scriptură, și ai văzut glorie. Se poate să nu fi folosit acest limbaj, nu cunoșteai 2 Corinteni 4:4. Ție doar ți s-a întâmplat. Știți că asta se-ntâmplă. Dumnezeu este suficient de milos pentru a face lucruri minunate în viața noastră chiar și când nu putem să o punem în cuvinte. Iar viața creștină crește în înțelegerea biblică a minunii care ni s-a întâmplat. Și se putea întâmpla într-o Biserică complet deraiată din punct de vedere teologic. Și încetul cu încetul descoperi: "Asta este ceea ce s-a întâmplat cu mine! Asta are sens în experiența mea. Această înțelegere biblică. Am văzut glorie în Evanghelie, cu ochii inimii mele."

    Aici am terminat data trecută. Că lupta pentru bucurie, este lupta de a continua să vezi gloria. Mai multă glorie decât găsești în sport. Și este glorie în sport. Nu este interesant că cea mai religioasă secțiune din ziar, este secțiunea sportivă? Tot limbajul religios este acolo. Gloria este peste tot în secțiunea sportivă. Mai multă glorie decât cea găsită în mâncare, în relații, în creație, găsești glorie în Isus, prin Evanghelie. Deci am întrebat unde vezi gloria. Johnatan are 2 cărți, și am zis că asta oferă o tranziție bună în această secțiune. Și iată încotro ne îndreptăm. Cât mi-aș dori să am 2 ore, în loc de 1. Dar trebuie să ne oprim. Am în aceste pagini, în jur de 14 strategii de a lupta pentru a vedea și de a lupta pentru bucurie. Aș fi surprins dacă am reuși să trecem prin toate 14. Dar o să încerc totuși. Toate sunt în carte. Deci dacă nu o să reușesc, nu mă voi simți așa de prost. Dar aș vrea să împart cu voi. Aceasta este cel mai aproape de a fi practic. O să încerc cât pot să fiu practic, cu experiența mea, luată din Biblie, și cu umblarea cu Dumnezeu. Deci aceste sunt strategii pentru luptă. Aceasta a fost o conferință despre lupta pentru bucurie. Spune-ne, deci, cum să luptăm! Ai făcut toate aceste fundamente și clarificări. Poți să ne spui cum să luptăm? Și răspunsul este că începem.

    Numărul 1: Meditează la cuvântul lui Dumnezeu, zi și noapte. Mă refer la această carte. Cea neagră, sau roșie, albă, mică mare. Orice versiune aveți. Mie îmi place versiunea standard engleză, care a apărut doar de 5 ani. O recomand. Dar aceasta nu este o conferință despre traducerea Bibliei. Psalm 19:8, "Orânduirile Domnului sunt fără prihană şi veselesc inima" Iată! Dumnezeu a zis asta. Psalm 19:8, "Orânduirile Domnului sunt fără prihană şi veselesc inima". Ieremia 15:16, "Când am primit cuvintele Tale, le-am înghiţit; cuvintele Tale au fost bucuria şi veselia inimii mele, căci după Numele Tău sunt numit" Mâncați Biblia. Este mai importantă decât micul dejun.Vă promit. Mâncați Biblia. Psam 1:2-3, "Ci îşi găseşte plăcerea în Legea Domnului şi zi şi noapte cugetă la Legea Lui! El este ca un pom sădit lângă un izvor de apă, care îşi dă rodul la vremea lui" Atunci când e secetă, se vor vedea roadele, pentru că rădăcinile sale sunt adânc în Cuvânt. Matei 4:4, "Omul nu trăieşte numai cu pâine, ci cu orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu". Toate sunt dădătoare de viață. Romani 10:17, "Credința vine în urma auzirii, iar auzirea vine prin cuvântul lui Hristos". Credința, dacă este să fie susținută, are împletită bucuria peste tot. Credința vine prin auzire. Asta nu are loc doar la convertire, ci în fiecare zi a vieții tale. Atunci când te trezești dimineața, cred eu, doar dacă ești o persoană foarte diferită de mine, trebuie să primești iar credință. Și o primești din Biblie. Credința vine prin auzire, iar auzirea prin Cuvânt. Mergeți la Biblia voastră, în fiecare dimineață pentru a vă aprinde credința iar. Romani 15:4, "Şi tot ce a fost scris mai înainte a fost scris pentru învăţătura noastră, pentru ca, prin răbdarea şi prin mângâierea pe care o dau Scripturile, să avem nădejde." Și cine poate spune că bucuria poate să supraviețuiască fără speranță? Deci dacă e să aveți bucurie, trebuie să aveți nădejde. Iar nădejdea, este clar din Romani 15:4, că vine din Scripturi. Ioan 17:17, "Sfinţeşte-i prin adevărul Tău: Cuvântul Tău este adevărul." Sfințire. Sfințirea este un cuvânt pretențios pentru a defini o persoană, care este atât de fericită în Domnul, încât păcatul nu mai are nicio atracție asupra ei. Aceasta este sfințire. Iar asta se-ntâmplă prin adevăr. Sabia Duhului este Cuvântul Domnului. Tu cum omori Diavolul? Diavolul este real. Și te urăște cu răzbunare. Și ar face orice. El rage ca un leu turbat, mâncând creștini. Și știți cu ce se hrănește? Credință. Diavolul are un singur apetit: credința. El mănâncă credința. Astfel încât voi să nu o puteți avea. Pur și simplu, se agață cu ghearele de credința voastră. Acesta este singurul lucru pe care vrea să-l distrugă. Nu-i pasă deloc de sănătatea ta. De fapt dacă-ți poate lua credința, însănătoșindu-te, te va însănătoși. Dacă-ți poate lua credința îmbolnăvindu-te, te va îmbolnăvi.

    Tu cum lupți împotriva Diavolului? Există o singură armă ofensivă. Cuvântul lui Dumnezeu. Și când îl împungi cu el, fuge. Ar trebui să aveți una lungă și una scurtă. Săbii lungi și pumnale scurte. Acestea sunt versete scurte și versete lungi. Capitole întregi și fraze micuțe. Și toate acestea ar trebui stocate. Lăsați-mă să extind această meditare prin a adăuga memorarea. Memorați Biblia! Nu am întâlnit niciodată un creștin slab care memorează Scriptura. Nu am întâlnit nicio persoană care este preocupată cu memorarea Scripturii și care să nu aibă armele necesare pentru a lupta lupta pentru bucurie. Memorați Scriptura. Avem un program de memorare în Biserica noastră, numit "Programul versul de foc". Și toată Biserica noastră, adică toți cei care sunt dispuși să participe, memorează predica de pe munte acum. Într-un an. Poate lua un an pentru a memora 3 capitole. Memorați Scriptura, astfel încât să îți poți predica ție. O iau înainte, pentru că aceasta urmează să fie un punct separat. Lăsați-mă să dau un pas în spate și să mai spun câteva lucruri despre meditare, memorare a Bibliei. Alegeți un anumit moment al zilei când are să se-ntâmple. Nu presupuneți că o veți pune undeva. Nu se va întâmpla. De ce? Diavolul. Îți va umple viața cu atâtea lucruri bune. Știți că Diavolului îi plac în principal lucrurile bune, nu neapărat în lucrurile rele. Putem să observăm lucrurile rele și să le evităm. Nu observăm lucrurile bune care ne țin de cele mai bune, și astfel este viclean. Pune-ți deoparte un timp, și dacă spui că nu ai, atunci puneți alarma cu o jumătate de vreme mai devreme, și alege un loc. Nu lăsa asta la întâmplare. Unde ar trebui să mă așez azi? Pe care scaun? Pentru că vor fi haine în acel scaun, iar celălalt scaun care este liber, este aproape de locul de joacă al copilului și nu te poți concentra. Și te-a prins. Pentru că nu ai ales un loc. Și apoi în al treilea rând alege un plan. Îți deschizi Biblia și nu ști de unde să citești azi. Și până te hotărăști undeva, te-a prins iar. Mintea ta este peste tot. Vedeți aceste foițe mici ieșind din Biblia mea? Acesta este planul meu. Sunt 4 și sunt 4 locuri din Biblie unde citesc, pentru că am un plan de a citi Biblia o dată pe an, și folosesc aceste două foițe mici. Deci citesc în 4 locuri diferite și îmi place astfel. Acesta este planul meu. Nu trebuie să fie și planul tău. Deci citesc această carte. Am citit această carte în fiecare an, de când mă știu, cel puțin de când aveam 20 de ani, plus alte meditații și memorări. Deci alegeți un loc, un timp și un plan. Și apoi învățați cum să meditați. Unul dintre funcțiile unui pastor, cred eu, și sper că în biserica voastră este astfel, este acela că modul de predicare ar trebui să modeleze cum să meditați. Dar aceasta este o predică pentru pastori, nu pentru voi. Aceasta este numărul 1. Și am pus-o la început pentru că eu cred că este cea mai importantă dintre ele. Deși și altele sunt aproape la fel de importante. Meditați la Cuvântul Domnului, Memorați Cuvântul Domnului.

    Numărul 2: În citirea voastră a Bibliei, concentrați-vă pe centralitatea lui Dumnezeu și, în special, a lui Hristos. Cu alte cuvinte, stabiliți-vă ca scop, dorința de a-L vedea pe Dumnezeu. Vreau să-L văd pe Hristos. Nu vreau doar să mă blochez pe genealogii, sau pe cele 5 pietre, sau pe orice altceva, cinci pâini și cinci pești. Sau ceva despre Hristos din acest eveniment, ceva despre Dumnezeu, pentru că a-L vedea pe Dumnezeu, este focul bucuriei noastre. Deci când citiți Evanghelile, de exemplu. Și cred că ar trebui să citiți Evangheliile în fiecare zi, pentru că... V-ați întrebat vreodată de ce sunt 4? Cred că sunt 4, pentru că Biserica primară, voia să știe "Cine este El?" Îl predicați pe acest Hristos. Mergeți la Antiohia, Iconia, Roma, Atena și spuneți că a venit Isus, a murit și a înviat. Dar care Isus? Ei nu știu nimic. Și așa apar Evanghelile. Dumnezeu ordonează să fie 4 portrete ale lui Isus și noi trebuie să-L vedem. Deci în timp ce le citiți, întrebați "Cine ești? Cum ești? Ce spui?" Cunoașteți-L, astfel încât când veți avea un infarct, în timp ce-I cântați, într-o zi, și-L veți întâlni 10 secunde mai târziu, să nu vă surprindă. Îl veți fi cunoscut așa de bine încât va fi climaxul, va fi o consumare. "Da! Da! Așa mă așteptam să arăți!" Te-am auzit vorbind atât de des, Te-am văzut făcând atât de multe lucruri! Am făcut o listă de exemple aici, pentru mine. Acesta este genul de lucruri pe care le caut atunci când citesc Evanghelile. Sau, mai în general, Biblia.
    · "Toată autoritatea în cer și pe pământ este a Mea."
    · "Înainte ca Avraam să fie, Eu sunt."
    · "Ceva mai mare ca Solomon este aici."
    · "Lazăre, vino afară!" Și mortul ascultă.
    · "Iubind pe cei ai Lui, din lume, i-a iubit, până la final."
    · Și în momentul celei mai adânci slăbiciuni: "Ești tu Hristosul, Fiul Dumnezeului celui viu? Fiul celui binecuvântat?" "Sunt." Cea mai clară afirmație pe care a făcut-o, în cel mai imposibil moment de a o crede. "Sunt. Și-L veți vedea pe Fiul Omului șezând la dreapta tronului și venind cu glorie."

    Mergi la Biblie căutând afirmații de genu și spui: "Acesta este Domnul meu! Acesta este Hristos! Așa vreau să fiu! Asta este ceea ce admir! Asta este ceea ce mă bucură la Isus!" Trebuie să căutați. Aș putea continua la nesfârșit despre lucrurile pe care le spune și le face, și care mă bucură nespus. Dacă aș fi intervievat la radio: "De ce crezi că Biblia este Cuvântul Domnului?" Răspunsul meu scurt ar fi, "Mă duc la Biblie și întâlnesc un om care se autoautentifică, nu am cum să nu-L iubesc pe Isus. Dacă nu înțelegi asta domnule/doamnă atunci mă rog pentru tine. Ați citit Evanghelia? Doamnă, ați citit despre acest om? Citiți și o să vedeți că Dumnezeu vă va arăta că omul acesta nu poate fi creat de ingeniozitatea umană." Să vă spun un lucru. Îmi stă în minte, așa că o să vi-l spun.
    - Isuse, prin ce autoritate, faci lucrurile astea?
    - Lăsați-mă să vă pun o întrebare, răspunde Isus. Botezul lui Ioan, venea din cer sau de la oameni?
    Și ei se consultă. Dacă spunem de la oameni, toți se vor supăra pe noi și ne vor omorî cu pietre, pentru că ei cred că Ioan este un profet, dar dacă spunem că vine de la Dumnezeu, Isus ne va întreba, de ce n-am crezut în el. Ce vom face? Hai să spunem că nu știm.
    - Nu știm.
    Iar Isus spune:
    - Eu nu vorbesc cu astfel de oameni. Nu o să vă răspund nici eu întrebării voastre.
    Citesc asta și simt furnicături pe șira spinării. Spun "Da!" Vreau să fiu și eu astfel. Pentru că El a putut să vadă prin ei. Toată ipocrizia, toată manipularea. Isus nu vorbește cu ignoranții post-moderniști. Ignoranți ai adevărului. Pur și simplu, nu o face. Și tot astfel în continuare. Ceea ce spun, acesta este numărul 2, în lupta ta pentru bucurie, trebuie să-L vezi pe Isus ca fiind glorios și modul prin care-L vezi glorios, este citind Evangheliile, uitându-te după lucrurile care te atrag la Isus. El este neimitabil, nu mai este nimeni ca El. Nimeni! Citiți pentru a-L cunoaște pe Isus. Acesta este numărul 2.

    Numărul 3: În citirea voastră a Bibliei, nu vă feriți de imaginile teribile a mâniei lui Dumnezeu. Asta v-ar putea să vă surprindă. Ne spui să ne luptăm pentru bucurie și acum ne spui să nu ne ferim de acele părți ale Bibliei care descriu mânia Sa îngrozitoare. Acestea sunt părți îngrozitoare ale Bibliei și acum ne spui să mergem la ele, să nu le evităm. În mod absolut. Știți de ce? Adaug partea asta. Nu era aici, în urmă cu câteva luni. Pentru că tocmai ce am citit Neemia, în trecerea mea prin Biblie. Știe cineva la ce vers merg? Neemia 1:11, "Ah, Doamne, să ia aminte urechea Ta la rugăciunea robului Tău şi la rugăciunea robilor Tăi, care se bucură să se teamă de Numele Tău!" Se bucură să se teamă. Se bucură să se teamă! Îmi place bucuria, dar nu-mi place teama. Nu vreau să-mi fie frică. Iar versetul spune, "Dă ascultare robilor Tăi, care se bucură să se teamă de Numele Tău."

    O să pun asta aici. O să spun să nu treceți peste părțile înfricoșătoare ale Bibliei. Este ceva despre modul în care Dumnezeu a făcut creaturi ca noi, încât o parte din noi, tremură de bucurie în fața puterii nemăsurate a lui Dumnezeu. Și a mâniei. Revenim din nou la Marele Canion. Mergi, întrebându-te cât de aproape te poți apropia de această margine. Cât de aproape. Simt cum îmi îngheață picioarele. Dar e frumos. Este înfricoșător, dar este minunat. Adică de ce urcă oamenii munți de le îngheață mâinile? De ce se dau oamenii cu parapanta? Eu cred că este un păcat să te dai cu parapanta. Este ca și când ai sări de pe Templu. Dar ei fac asta pentru că teama înseamnă fericire. De ce se duc oamenii la aceste filme îngrozitoare. Îmi place să mă duc la filme. Doar că nu sunt multe filme pe care să le suport, cu limităriile mele de poftă. Dar văd reclame și toate sunt înfricoșătoare. Oamenii plătesc 10$ ca să fie speriați de moarte. Ce se-ntâmplă? Se datorează acestui ecou din inima lor, acestui loc pentru Dumnezeu și a îngrozitoarei Sale mânii și putere. Iar ei nu știu că are legătură cu Dumnezeu. Așa că plătesc 10$ ca să fie speriați. Merg la Valey Fair, unde sunt urcați la o înălțime de 200m, pentru a fi legați de un scaun care cade. Nu înțeleg cum reușesc să plătească suficientă asigurare, pentru a plăti infarcturile care au loc atunci când pică scaunul acela. Nu săriți peste părțile înfricoșătoare ale Scripturii. În mod paradoxal, au fost făcute pentru bucuria ta.

    Numărul 4: Învață să îți predici! Ascultați-l pe David cum își predică în Psalmul 42:11, "Pentru ce te mâhneşti, suflete şi gemi înăuntrul meu? Nădăjduieşte în Dumnezeu, căci iarăşi Îl voi lăuda; El este mântuirea mea şi Dumnezeul meu." Trebuie să aveți grijă să nu faceți asta în public, ca să nu creadă oamenii că ești nebun. Dar în singurătate, fă asta. Fă-o cu voce tare. "Pentru ce te mâhnești, suflete. Nu te mâhni, suflete!" Predică-ți ție. Predică-ți promisiunile lui Dumnezeu. Lasă-ți mintea, să treacă prin Biblie. "El te urmărește cu bunătate și milă. El nu oprește niciun lucru bun de la cei care umblă în neprihănire." "Mare este răsplata ta în cer." "Va sfârși lucrarea pe care a început-o în tine." "Dumnezeul meu vă va da tot de ce aveți nevoie, după bogățiile și gloria Sa." "Pot face toate lucrurile prin Hristos, care mă întărește." "Toate lucrurile vor lucra împreună, pentru binele meu." "Nimic nu mă poate separa de iubirea lui Dumnezeu." Lasă promisiunile să curgă din mintea ta, către propriul tău suflet. Predicați-vă Evanghelia în fiecare zi. Promisiunile bazate pe cruce, cumpărate prin sânge, în fiecare zi.

    Numărul 5. Și dacă încep să-mi amestec numărătoarea, a voastră o să fie cea corectă, nu a mea. Pentru că eu am multe marcaje aici, pe parcurs ce înaintez. Numărul 5: Rugați-vă cu sinceritate și perseverență pentru tot ce aveți nevoie pentru a fi fericiți în Domnul. În primele 4, Cuvântul a fost implicat, iar acum spun să adăugați și rugăciune. Cuvânt – rugăciune. Cuvânt – rugăciune. Și probabil cel mai bun mod de a sumariza toate textele pe care le am în notițele mele despre rugăciune, este acronimul PDUS. Eu mă rog asta aproape în fiecare zi. Aș spune că într-o formă sau alta, în fiecare zi. Dar folosesc acronimul și o fac de câțiva ani, aproape în fiecare zi.

    Și o să vă dau PDUS. Acestea sunt toate rugăciuni din Psalmi, pe calea spre bucurie. Numărul 1 P: "Pleacă-mi inima spre învăţăturile Tale, şi nu spre câştig!" (Psalmul 119:36). Nu este aceasta o rugăciune minunată? Iată-l pe David. Omul după inima lui Dumnezeu, rugându-se, "Inima este înclinată departe de Dumnezeu. Înclin-o spre Tine, Tată." Este ca un metronom. Tic-Tac, Tic-Tac. Aici este lumea, iar dincoace este Dumnezeu. Iar inima lui începe încet să se-ncline spre lume. Și ce face? Ce face? După ce face primele 4 puncte legate de Cuvânt, spune, "Pleacă-mi inima spre învățăturile Tale. Dă-mi o dorință pentru Biblie!" Te trezești dimineața, și nu ai chef de devoțiuni. Ai locul ales, ai timpul, ai planul, dar nici o dorință. Ce faci? Faci ce a făcut David: "Doamne, sunt așa de speriat, nu mă lăsa să cad în zile și zile de dezinteres față de Biblie. Permite-mi Doam,e să am o inimă care se apleacă spre Cuvântul Tău."

    Pentru D – Psalmul 119:18, "Deschide-mi ochii, ca să văd lucrurile minunate ale Legii Tale!" Dumnezeu îți dă dorința, ai locul și timpul și deschizi cartea, și sunt doar semne negre pe o pagină. Nu se-ntâmplă nimic. Ce faci? Nu spui, "Cred că nu este nici un Duh Sfânt azi!" Nu! Îi ceri Domnului D-ul, să-ți deschidă ochii pentru a vedea că atunci când spune, "Cel care își găsește plăcerea în Domnul este precum un copac", spui că ar fi un lucru minunat azi să fi ca un copac azi, care dă roade, pentru ca oamenii să poată culege roadele, să le mănânce și să aibă parte de viață. Rugați-vă ca El să vă ajute să vedeți lucruri minunate. Nu lucruri plictisitoare. Lucruri minunate. E plină de minuni. Dacă avem ochi să le vedem. Deci te rogi. Te rogi pentru miracol. Este un cadou.

    Pentru U – Psalmul 86:11, "Unește-mi inima să se teamă de Numele Tău." Și motivul pentru care eu trebuie să mă rog această rugăciune, este că inima mea nu este aproape niciodată unită. Este fragmentată. Inima vine în bucăți. Nu știu cum e inima voastră. A mea vine în bucăți. Și o bucață se frământă legat de bani, alta legat de card, alta legat de copii, alta legat de Biserică, alta aici, și acolo. Încerc să-mi citesc Biblia și să îl văd pe Dumnezeu, iar inima mea merge în 1000 de direcții. La fel și a lui David. Altfel nu s-ar fi rugat, "Unește-mi inima". Vă rugați asta? Luptați astfel? Sau o lăsați baltă spunând că asta este, azi e o zi fragmentată și poate o fi mai bine mai târziu. Luptați! Nu-i dați drumul! Vă prindeți de veșmintele Lui. "Nu-ți voi da drumul până nu mă binecuvântezi cu bucuria Ta unită, în această dimineață, pentru Numele tău temut."

    Pentru S, cel mai bun dintre toate – Psalmul 19:14, "Satură-ne în fiecare dimineaţă de bunătatea Ta, şi toată viaţa noastră ne vom bucura şi ne vom veseli." Cereți-I satisfacția. Atât de mulți oameni vin la mine în birou și spun, "Nu am nicio satisfacție în Isus." Iar eu le cer să-mi spună despre viața lor de rugăciune și cum luptă pentru asta. Dacă s-au rugat pentru înclinația spre Cuvânt, dacă s-au rugat pentru a vedea minuni în El, te-ai rugat pentru o inimă unită și pentru satisfacție. Ții de ele și te lupți pentru ele? Iar ei nu fac asta. Americanii au o noțiune despre spiritualitate care, datorită spontaneității ei – în sensul că dacă bucuria nu este spontană nu este reală, ceea ce e adevărat – a lupta pentru ea este o contradicție.Am discutat despre asta. Dar este adevărat. Există un anumit sens, care spune că dacă nu am bucurie, sunt lucruri cărora trebuie să mă dedic. Lucrăm din greu pentru carierele noastre, pentru a ne face casa să arate frumos, lucrăm din greu pentru a ne îmbrăca copii, dar când vine vorba desre cel mai important lucru spunem, "Dacă nu s-a întamplat, presupun că nu se va întâmpla." Avem această orientare leneșă privind umblarea noastră spirituală. Deci avem PDUS, care este o rugăciune. Rugați-vă ca Domnul să facă în voi ceea ce trebuie făcut.

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/predici/161643/cand-nu-l-doresc-pe-dumnezeu-partea-5