Este important ce crezi despre Dumnezeu
Autor: Despre Credinta
Album: Imaginile gandurilor
Categorie: Meditatii

Ai auzit de expresia: „Așchia nu sare departe de copac”.

Oricât de originali și independenți vrem să ne arătăm, în special într-o anumită perioadă a vieții noastre, noi nu suntem destul de liberi pentru a ne construi destinul. Și asta pentru că suntem condiționați subconștient de educația pe care am primit-o de la cei asupra cărora am transferat ideea de autoritate: părinte, bunic, unchi, profesor etc. Ei ne-au plantat în minte anumite idei despre lume, despre ce se face și ce nu, despre ce putem sau nu prea.

Copilul tău nu crede ce vrea

De aceea, nici copilul tău nu crede ce vrea să creadă. În perioada copilăriei, el absoarbe credințele tale fără să le supună unei judecăți. Practic, tu îl înveți ce să creadă.

Partea mai puțin plăcută este că probabil nici tu nu ești complet conștient de ceea ce îi transmiți, pentru că nu ai analizat veridicitatea credințelor și valorilor tale. Astfel încât se perpetuează de la o generație la alta un întreg sistem de valori și credințe fără a fi trecute printr-un filtru logic. Tu poti să rupi lanțul credințelor false, însă înainte de asta trebuie să le conștientizezi.

Continuarea aici.

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/161463/este-important-ce-crezi-despre-dumnezeu