Bucuria
Autor: Ioana Codrean
Album: ganduri asternute
Categorie: Meditatii

Bucurati-va! Iarasi zic: bucurati-va!

 

 

Nu întotdeauna primim răspunsuri la întrebări. Nu întotdeauna visele se transformă în realitate și cu siguranță viața nu-și urmează cursul după tiparul nostru.

Suferim și suntem dezamăgiți. Suferim pentru că ne imaginăm ceea ce ni s-ar putea întâmpla, pentru că nu ne vedem planurile izbutind și chiar pentru simplul fapt ca nu știm ce sau cum va fi ziua de mâine.

Unde e bucuria?

Ne amăgim că atunci când vom avea... , când vom fi... , când vom ști... , ne vom bucura, vom savura fiecare moment la maxim. Cu siguranță, cine nu reușeste să vadă bucuria în lucrurile mici, o va înabuși chiar și în cele mari pentru că bucuria nu e în lucruri, ea e în noi. Noi suntem cei ce alegem să fim acri precum o lamaie sau să ne inunde fața de bucurie.

Bucuria nu poate fi moștenită, câștigată, cumpărată sau consumată, ea constă în trăirea fiecărui moment cu dragoste, mulțumire, recunoștință, izvorăște din inimă și se revarsă pe față.

Bucuria e un îndemn, o poruncă și de cele mai multe ori o tratăm ca pe o optiune. Un „dacăurmat îndeaproape de atunci”.

Spune Biblia că bucuria este pentru cei cu inima curată, pentru cei ce sfătuiesc la pace.

Tot in Biblie găsim scris că dimineața vine bucuria. Haideți să o purtam cu noi întreaga zi! E portabilă și pe deasupra e și contagioasă. : )

Neprihăniţilor, bucuraţi-vă în Domnul şi măriţi prin laudele voastre sfinţenia Lui!

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/159351/bucuria