Cum a intrat Avram în împărăţia lui Dumnezeu?
Autor: Nelu Paşca
Album: Deşteaptă-te române
Categorie: Diverse

Cum a intrat Avram în împărăţia lui Dumnezeu?

    Noi ştim din Scriptură, că un om care nu e născut din nou, nu poate nici vedea, nici intra, în împărăţia lui Dumnezeu. Ioan:3:5.

     Atunci cum au intrat: Avram, care au trăit înainte de Lege? Dar Moise şi Ilie care au trăit în timpul Legii? Că ei nu ştiau despre naşterea din nou.

    La aceaste întrebări ne răspunde Iov, când spune:,,De mi s-a abătut pasul de pe calea cea dreaptă, de mi-a urmat inima ochii...atunci eu să seamăn şi altul să secere”Iov.31:7-8 O prima caracteristică a omului născut din nou este, că el umblă prin credinţă nu prin vedere.  Iov ne arată aici că a umblat prin credinţă ,de aceea a fost născut din nou.

    Răspunsul lui Iov, ridică alte întrebări:

    1. De unde a ştiut  Iov că trebuie să umble prin credinţă, că el  nu cunoştea Evrei:11?

    2.Cum a ajuns Iov ferm convins că trebuie să se lase călăuzit de Duhul pe căile Domnului, şi să nu se lase călăuzit  de fire(inimă), pe căile păcatului?  Amintiţi-vă că el nu cunoştea  Romani:7 şi 8!   Nu ştia nici Gal.5 ,dar din Iov 31:7 reiese că el cunoştea lupta fire-Duh, chiar mai mult el îşi omora firea în această luptă deşi, nu ştia nimic despre rastihnirea firi.

   Observaţi că sfinţii dinainte de Har, cunoşteau, şi erau angajaţi în lupta spirituală. Noi ştim că această luptă  o poate duce, doar, un om viu, născut din Duhul De aceea ei erau vii născuţi din Duhul  deşi nu stiau ce înseamnă să fi născut din Duhul. Dar noi, putem explica pe deplin pe deplin ce înseamnă să fi născut din Duhul?

    NU!

    Răspunsurile  la  această întrebare,a fragmentat lumea creştină . Deşi întrebarea acestea ne-au separat, există o întrebare a cărui răspuns îi uneşte pe toţi credincioşii din toate timpurile şi toate locurile, şi întrebarea este aceasta:

    Care e diferenţa între un credincios  dinainte de lege, care are împărăţia în inimă şi unul de după lege? Răspunsul , la această întrebare, e că, nu e nici o diferenţă, nici una măcar. Atât Pavel ,cât şi Iacov, dă ca model de urmat( celor de sub har) pe Avram care a trăit înainte de lege.

   Din nefericire, mulţi învăţători din  vremea harului, fac din statutul de copil a lui Dumnezeu, ce au făcut cărturarii iudei din statutul de copil a lui Avram: un spate tare la adăpostul căruia ne permitem   să lăsăm inima să ne urmeze ochii (că Tata e bun, şi e tare, oricând ne poate scoate din necazurile în care ne duce umblarea după îndemnurile firii). Biblia spune clar, că dacă  umblăm călăuziţi de firea pământească vom muri, dar dacă umblăm călăuziţi de Duhul vom trăii

Dragii mei! 

1.          Dacă nu avem credinţa, şi faptele lui Avram,  putem să avem credinţa că suntem născuţi din Duhul, din Cvânt, din Dumnezeu, din apă, din ce vreţi d-voastră, că această credinţă nu ne face nici duhovniceşti, nici făpturi noi În limbajul lui Iov, dacă ne abatem de la calea cea dreaptă şi ne urmează inima ochii, putem noi să ne credem ce vrem, că nu ajungem unde a ajuns Iov în lupta cu firea, lumea şi Deavolul.

  Asa că, atenţie mare la căile Domnului ,că ele ne-au fost date ca să umblăm pe ele în toate relaţile noastre( relaţia cu biserica, munca, şcoala, autorităţile, bani , televizorul, vrăjmaşi....) Vă rog, să cercetaţi pasajele din Scriptură, în care  este  arătat clar, că o parte din fiii împărăţiei vor fi scoşi afară.   Ce trist este să fii parte din împărăţie, şi să fi scos afară din ea.

   Din nefericire pentru noi, în relaţile noastre pământeşti, astăzi, ne asemănăm cu fica Sionului de pe vremea lui Ieremia, de aceea rugăciunea lui, e potrivită pentru vremea  noastră:

  • ,,Ier.10:23-24   Ştiu, Doamne, că soarta omului nu este în puterea lui; nici nu stă în puterea omului când umblă să-şi îndrepte paşii spre ţintă.  
  • Pedepseşte-mă, Doamne, dar cu măsură, şi nu în mânia Ta, ca să nu mă nimiceşti!.....,,( ce mult seamănă atitudinea lui Ieremia cu a lui Pavel când se întreabă: O, nenorocitul de mine! Cine mă va izbăvi de acest trup de moarte?…Rom.7:24
  • Răspunsul lui Pavel la această întrebare, este răspunsul pe care l-au căutat şi l-au găsit toţi sfinţi din toate timpurile şi toate locurile. Şi răspunsul este acesta:
  • ,,Acum dar nu este nicio osândire pentru cei ce sunt în Hristos Isus, care nu trăiesc după îndemnurile firii pământeşti, ci după îndemnurile Duhului.......,,Rom:8:1. Iov  nu trăia după îndemnurile firii pământeşti, ci după îndemurile Duhului, prin urmare el era în Hristos. Căci a fi în Hristos înseamnă să trăieşti după îndemnurile Duhului, şi Iov făcea lucrul acesta, când  nu se abătea de la calea cea dreaptă şi nu lăsa inima să-i urmeze ochii. 
Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/159242/cum-a-intrat-avram-in-imparatia-lui-dumnezeu