Redefinirea familiei
Autor: Nelu Paşca
Album: Redefinirea Scripturilor
Categorie: Meditație

                             Redefinirea familiei

 

      Când poporul Scripturii se depărtează de Dumnezeul Scripturilor el redefineşte, suceşte, răstălmăceşte Adevărul Scripturii. De aceea, redefinirea familiei nu a început în secolul XXI, ci a început pe vremea lui Moise, atunci când poporul Scripturii s-a depărtat pentru prima dată de Dumnezeul Scripturilor. Căci Domnul Isus spune:   Matei 19:8  „Din pricina împietririi inimilor voastre a îngăduit Moise să vă lăsaţi nevestele, dar de la început n-a fost aşa”. Ceea ce se întâmplă azi în Europa creştină nu e începutul redefinirii familiei, ci e sfârşitul familiei cum a fost şi sfârşitul Sodomei.

    De la Moise pâna în zilele noastre, familia a suferit mai multe redefiniri, de exemplu prin emanciparea femeii, familia a fost redefinită. Femeia a fost detronată din stăpâna casei și transformată într-un ,,bărbătuş” al casei, iar bărbatul a fost transformat din bărbatul care aduce bani în casă într-o ,,femeiuşcă”  în casă, ca cei doi sa fie egali.

    Casa, pentru familia creştină ,,cu drepturi egale”, e un loc de convenienţă în care fiecare are dreptul să facă doar ceea ce îi convine lui, iar când unul se supără, îşi ia jucăriile şi pleacă (în altă cameră), dar el rămâne parte din casă; dar nu mai ia parte la ceea ce se petrece în casă, căci fiecare are dreptul să aibă viaţa lui. Regula de aur a familiei moderne este: ,,avem pace dacă mă laşi în pace”. Într-o asemenea atmosferă, Adevărul Scripturii (despre familie) e coborât la un Adevar de conveniență, unde fiecare ia ce-i convine din  Scriptură. Şi pentru că nu ne convine jertfirea (dăruirea) reciprocă, după modelul Domnului Hristos în relaţia cu biserica Lui iubită, acest lucru care  este ,,medicament,, pentru sănătatea familiei a dispărut din familia creştină ,,cu drepturi egale”.

     Din pricina depărtării poporului Scripturii de Dumnezeul Scripturilor, omul Scripturii trebuie să găsească soluţiile de compromis gen: ,,carte de despărţire” pentru resuscitarea familiei. Moise a ajuns la această soluţie, deoarece femeia era chinuită și asuprită în familia oamenilor Scripturii!!?? Astăzi cei doi se chinuiesc reciproc, pentru că nu sunt dispuşi să jertfească reciproc, căci familia presupune și jertfă.

     În această categorie nu intră oamenii Scripturii care nu s-au depărtat de Dumnezeul Scripturilor, aceştia au rămas în Adevărul Scripturii, în atomsfera în care familia înflorește.

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/155464/redefinirea-familiei