Lupta crestine, nu renunta!
Autor: Rudisteanu Alexandru
Album: fara album
Categorie: Consolidare spirituală

https://www.facebook.com/Victory-Family-Centre-Bucharest-Biserica-Victoria-1652886621665965/?fref=ts

(Pagina de facebook a bisericii noastre)

 

Perseverenta este una dintre calitatile si virtutile unui crestin adevarat. Dumnezeu vrea sa se atinga de viatile noastre, de casele noastre, de nevasta si de pruncii nostri, de mintile noastre, de inimile noastre, vrea sa ne ierte, sa ne elibereze, sa ne vindece in duh si in suflet. Dar de cate ori au aparut probleme in viata noastra noi am spus, „Nu mai vreau, eu nu mai ma duc; Doamne, sa faca altul, sa se duca ala, sa cante ala, sa lupte ala, nu mai vreau. EU RENUNT”.

Blocajele noastre ne aduc o multime de nefericiri. Asa cum avem blocaje, piedici si greutati in viata profesionala sau in familie, tot astfel de momente grele vor aparea in viata spirituala. La un loc de munca putem renunta si apoi sa gasim altul, dar la Dumnezeu nu trebuie sa renuntam. Si totusi de ce se intampla acest lucru? De ce multi oameni renunta in luptele spirituale, de ce oamenii renunta pe calea credintei?

Sunt 5 motive principale sau zone pentru care oamenii  renunta. Oameni se descurajeaza si abandoneaza cursa vietii din pricina:

1. Propriilor limite impuse (bariere fizice, sociale)

-Ghedeon credea ca el e mic si neînsemnat (Judecatori 6:15: Ghedeon I-a zis: Rogu-te, domnul meu, cu ce să izbăvesc pe Israel? Iată că familia mea este cea mai săracă* din Manase şi eu sunt cel mai mic din casa tatălui meu.

-Ieremia nu se simtea pregatit pentru chemarea sa (Ieremia 1:6: Eu am răspuns: ‘Ah, Doamne Dumnezeule*, vezi că eu nu ştiu să vorbesc, căci sunt un copil.’

-"eu am puține talente, am putine resurse, am putine cunoștințe" (va suna cunoscut aceste fraze? Le folosim cu totii)

-daca Dumnezeu se folosește de tine, nimic nu este imposibil cu ajutorul Lui (lasa-te folosit de Dumnezeu); Dumnezeu a folosit un om pentru a salva o națiune (pe Moise), a folosit un om care sa câștige 3000 suflete (propovaduirea lui Petru in ziua Cincizecimii), câțiva apostoli pentru a creștina o lume întreaga

2. Incercarilor si a problemelor

-viata de creștin nu e ușoară (Noe a trecut prin apa, Daniel a fost in groapa leilor, Ezechiel a ramas mut, Moise, Iosua, Iov, Isus, apostolii, cu totii au suferit)

-Dumnezeu nu promite o viata lipsita de griji, dar promite o mantuire

-Dumnezeu da izbăvire din orice problema (de câte ori nu ați fost in situații limita din care Dumnezeu v-a scăpat?)

- in cel mai negru ceas al omenirii, cand Isus suferea pe cruce ultimele clipe, sa nu uitam ca un tâlhar a fost mântuit

-Psalmul 116:3-8

Mă înfăşuraseră legăturile* morţii şi m-apucaseră sudorile mormântului; eram pradă necazului şi durerii. Dar am chemat Numele Domnului şi am zis: „Doamne, mântuieşte-mi sufletul.” Domnul este milostiv* şi drept** şi Dumnezeul nostru este plin de îndurare. Domnul păzeşte pe cei fără răutate: eram nenorocit de tot, dar El m-a mântuit. Întoarce-te, suflete, la odihna* ta, căci Domnul** ţi-a făcut bine. Da*, Tu mi-ai izbăvit sufletul de la moarte, ochii din lacrimi şi picioarele de cădere.


3.Nu fac fata indoielilor ce ii cuprind la un moment dat si nu pot sa mearga mai departe

-colegul de la munca(Biblia falsa)

-atinge pe toti oamenii Bibliei--->ioan botezatorul(Luca 7, Luca 3-botezul)

-îndoiala este cea mai comuna arma a diavolului(se intampla de Adam si Eva incoace)

-Hristos este adevarul vietii noastre. Hristos este răspunsul la pacatul nostru, la viata noastra: Eu sunt calea, adevarul si viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine (Ioan 14:16)

-rugați-va lui Dumnezeu pentru intelepciune si pricepere; pentru asta s-a rugat David in Psalmi, asta a cerut Solomon


4. Sunt doborati de persecutia si rautatea si ranile pe care le face cei din preajma lor

-"Doamne, m-am saturat de răutatea oamenilor, nu mai pot, sunt satul de atata minciuna, răutate..."

-oamenii rănesc, e ceva natural(oricât de sfinți am fi, oricâte am face, orice am spune, oricât am da si am sacrifica, oamenii vor rani)

-apostolii au luptat(ostașii in oastea lui Dumnezeu)

- Hristos ne spune asta  ca vom avea dușmani in familie, in lume, in biserica, dar ne promite si victorie (Ioan 6:33: V-am spus aceste lucruri ca să aveţi pace în* Mine. În** lume veţi avea necazuri, dar† îndrăzniţi, Eu am biruit†† lumea.

-nu te lasa doborât, vei fi mântuit(1 Petru 4:12-16,19:  Preaiubiţilor, nu vă miraţi de încercarea* de foc din mijlocul vostru, care a venit peste voi ca să vă încerce, ca de ceva ciudat, care a dat peste voi, dimpotrivă*, bucuraţi-vă, întrucât aveţi parte** de patimile lui Hristos, ca† să vă bucuraţi şi să vă veseliţi şi la arătarea slavei Lui. Dacă* sunteţi batjocoriţi pentru Numele lui Hristos, ferice de voi! Fiindcă Duhul slavei, Duhul lui Dumnezeu, Se odihneşte peste voi**. Nimeni* din voi să nu sufere ca ucigaş sau ca hoţ sau ca făcător de rele sau** ca unul care se amestecă în treburile altuia. Dimpotrivă, dacă suferă pentru că este creştin, să nu-i fie ruşine, ci* să proslăvească pe Dumnezeu pentru numele acesta

5. Cad intr-un pacat si nu mai stiu cum sa se ridice din el

-nu ma pot lasa de curvie, de beție, de minciuna

-păcatul care înroșește pe om, il subjuga

-caută-l pe Dumnezeu( la Isus au venit Vameșii, curvele); exemplul tâlharului, care fara Hristos nu a putut capata iertare

-singura soluție: mărturisirea si lepădarea de capat prin intoarcere la Hristos (Romani 6:23 Fiindcă plata* păcatului este moartea, dar darul** fără plată al lui Dumnezeu este viaţa veşnică în Isus Hristos, Domnul nostru.

- Dumnezeu poate ierta oricand, pe oricine, indiferent de numarul sau gravitatea pacatelor (1ioan 1:8-9 Dacă* zicem că n-avem păcat, ne înşelăm singuri şi** adevărul nu este în noi. Dacă* ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept ca să ne ierte păcatele şi să** ne cureţe de orice nelegiuire.

-Dumnezeu nu doreste moartea pacatosului, ci intoarcerea noastra de la pacat la Viata, care este in Domnul Hristos (Ezechiel 18:23,31-32: Doresc* Eu moartea păcătosului? zice Domnul, Dumnezeu. Nu doresc Eu mai degrabă ca el să se întoarcă de pe căile lui şi să trăiască?[…] Lepădaţi* de la voi toate fărădelegile prin care aţi păcătuit, faceţi-vă rost de o inimă** nouă şi un duh nou. Pentru ce vreţi să muriţi, casă a lui Israel?Căci Eu nu doresc* moartea celui ce moare, zice Domnul, Dumnezeu. Întoarceţi-vă dar la Dumnezeu, şi veţi trăi.

 

 

 

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/predici/154712/lupta-crestine-nu-renunta