Harul, revoluționează
Autor: Maria Nechita
Album: Ploaia târzie
Categorie: Diverse

Ioan 1:17b. ”dar harul și adevărul au venit prin Isus Hristos.”                                                                            

    Isus este harul, Isus este adevărul!! Deci harul nu este, ceva... Harul este o persoană, este Isus Hristos. Tot timpul oamenii s-au luptat să găsească o definiție pentru har, și toți au înțeles că este mult mai mult decât își dau ei seama. Harul a venit prin Isus, deci El, este Harul. Când Harul intră în viața unui om, se întâmplă o adevărată revoluție. Lucrurile se schimbă radical, pentru că Harul, revoluționează și transformă întreaga ființă. Omul cel vechi în această revoluție moare, împreună cu toate lucrurile lui și un nou om ia ființă, o creație nouă, o făptură nouă și care intră direct sub călăuzirea Duhului Sfânt. Harul aduce lumina și întunericul dispare. 

   Harul separă lucrurile, Harul revoluționează radical din temelii și nimic din agoniseala nedreaptă a celui rău, nu mai poate să rămână în picioare, în fața Harului. EL este unic, este Alfa și Omega, începutul și sfârșitul. Cine I se poate împotrivi?? Chiar dacă urlă cel rău și dă târcoale ca un leu, unde a intrat Harul, nu mai are șanse. Din plinătatea Harului, mereu curge har după har, după har... așa că, pentru cel peste care curge har, a trăi este Hristos și a muri este un câștig. Fil.1:21.

   Bătrânul Simeon zicea Mariei, mama lui Isus: ”Iată, copilul acesta este rânduit spre prăbușirea și ridicarea multora în Israel și să fie un semn care va stârni împotrivire.” Luca 2: 34.

   Domnul Isus zice: ”Eu am venit să arunc un foc pe pământ. Și ce vreau decât să fie aprins chiar acum.” Luca 12:49 și 52. ”Căci, de acum înainte, din cinci, care vor fi într-o casă, trei vor fi desbinați împotriva doi și doi împotriva trei.”

   Harul revoluționează și împărăția celui rău se desbină. Nu poate locui lumina cu întunericul, nici fiii de Dumnezeu cu fiii celui rău. Când Isus Harul, revoluționează duhul unei persoane, dezbinarea și bătălia începe la nivelui minții, lumina cu întunericul nu pot locui împreună. Tot cei rău trebuie să fie scoși afară. Când Isus Harul, revoluționează familia, lumina se separă de întuneric și chiar dacă dezbinarea este mare, focul nu poate fi stins, pentru că harul curge, har după har... Ei trăiesc împreună, dar fiecare în împărăția lui. Ei sunt ÎN lume, dar nu sunt DIN lume. La fel este și în Biserică. Oamenii care intră cu motive greșite și nu sunt revoluționați și născuți din nou, oricând se desbină și nu au pace. Ei totdeauna au probleme și nimeni nu poate să-i mulțumească, soluțiile Biserici pentru ei sunt cele mai mari probleme, pentru că lumina nu poate locui cu întunericul.

”Doamne Tată, harul Tău, care L-ai trimis în persoana Domnului Isus și curge peste noi, să-L primim conștienți fiind întotdeauna de beneficiile Lui pentru noi, de a ne separa și revoluționa oricând avem nevoie de îndreptare ori de disciplinare, pe calea credinței noastre.”


Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/154038/harul-revolutioneaza