Mesajul unic
Autor: Reinhard Bonnke
Album: Evanghelizare prin foc
Categorie: Misiune

   Nu polemizați! Străluciți! Nu puteți cuceri întunericul polemizând cu el. Aprindeți lumina! Evanghelia este o putere, putere peste lumină. Predicați-o! Prin aceasta vă conectați la sursa de putere și lumina poate străluci.

   Liniile de tensiune ale lui Dumnezeu aduc putere de la Calvar, de la înviere și de la Tronul Lui. Evanghelia lui Dumnezeu este puterea lui Dumnezeu, ne scrie apostolul Pavel. El știa acest lucru. Îl experimentase. Lumea din zilele sale nu putea fi mai rea, mai crudă, mai coruptă și cinică. Evanghelia a schimbat-o totuși. Și Evanghelia o poate face din nou.

   Cum poate fi eliberată puterea Evangheliei pentru a lucra în lume

   Un predicator mi-a spus că ar fi avut nevoie de un transformator pentru a reduce emoția apelului Evangheliei și voltajul ridicat al mesajului. Dar pentru convertirea păcătoșilor e nevoie de puterea întreagă a Evangheliei. Predicați pentru a convinge de păcat și a converti. Slujba evangheliștilor nu e aceea de a distra oamenii, de a-i face să zîmbească și să plece acasă simțindu-se bine. Mântuirea nu e un sirop calmant. Mîntuiți sufeletele, nu le mângâiați! Adevărata fericire, adevăratul zîmbet sunt rezultatele mântuirii. Avem un exemplu de maestru în evanghelism în Fapte capitolul 8. Dumnezeu a hotărât ca Filip, evanghelistul, să se întâlnească pe drum cu o înaltă oficialitate etiopiană. Acesta era ministrul de finanțe al împărătesei Etiopiei, un om cu preocupări din sfera economicului care nu avea timp de stat la palavre. Filip nu a fost preocupat să afle care erau nevoile acestui om, pentru a începe apoi să-l consilieze ore în șir. Nu, el nu a căzut în această capcană. Filip știa că nevoia omului era simplă și clară. Famenul etiopian avea nevoie de Cristos!

   Mântuirea este nevoia fiecărui om. Filip s-a ocupat de ceea ce era esențial. El L-a propovăduit pe Isus.

   Isus e începutul și sfârșitul oricărei predici, alfa și omega tuturor mărturiilor. Noi nu suntem negustori de doctrine. Nu suntem manipulanți religioși. Nu suntem niște entuziasmanți. Noi suntem martorii lui Cristos! El este esența mesajelor noastre.

   Despre ce a predicat Isus? El a vorbit despre Sine. Pe drumul spre Emaus, El le-a explicat tot ce era cu privire la El. Toate învățăturile Sale Îl au în centru pe EL.

   Mesajul Evangheliei se găsește în Vechiul Testament. Luca ne spune că în sinagogă, Isus a citit din Isaia 61:

   Duhul Domnului este peste Mine, pentru că M-a uns să vestesc oamenilor Evanghelia, M-a trimis să tămăduiesc pe cei cu inima zdrobită, să propăvăduiesc robilor de război slobozirea, și orbilor căpătarea vederii, să dau drumul celor apăsați, și să vestesc un an de îndurare al Domnului.

   Fără îndoială mulți din cei prezenți cunoșteau acest pasaj pe de rost pentru că acele cuvinte se citeau de opt sute de ani. Sulul Scripturilor a fost înapoiat, conducătorul sinagogii l-a luat cu reverență, l-a sărutat, l-a pus la locul lui unde avea să zacă poate uitat până la următoarea adunare. Dar dintr-o dată, acest sul, a părut că devine o adevărată dinamită. Cuvintele de pe buzele Domnului au produs un efect deosebit. El a trezit adunarea adormită. Isus le-a arătata că acest cuvânt se referea la El. Există șapte afirmații distincte în aceste versete și toate se referă la El, precum și la prezent.

   Astăzi, a îndrăznit El să spună, s-au împlinit cuvintele acestea din Scriptură, pe care le-ați auzit.

   În felul acesta El a declarat despre Sine că era Unsul, Cristosul, Cel care urma SĂ ÎMPLINEASCĂ TOATE ACELE FAPTE MĂREȚE.

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/153289/mesajul-unic