Fii gata! Domnul vine!
Autor: Elvis Paunovici
Album: fara album
Categorie: Atenționări și sfaturi

Isaia 59

Romani 3:23: Căci toţi au păcătuit şi sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu.

  In primul rand vreau prezint starea fiecarui om, in versetul citat mai sus sunt evidentiate doua stari pe care le are fiecare om: fiecare om a pacatuit si fiecare om este lipsit de slava lui Dumnezeu. Daca tu crezi ca lucrurile astea sunt din vina lui Dumnezeu iti pot spune cu toata siguranta ca esti mintit chiar de tine insuti. Vrei sa ai o relatie cu Dumnezeu, sa fi iertat de pacatele tale si sa fi mantuit? Vreau sa-ti arat cum.

1.       Sparge zidul!!

ci nelegiuirile voastre pun un zid de despărţire între voi şi Dumnezeul vostru; păcatele voastre vă ascund Faţa Lui şi-L împiedică să v-asculte! Isaia 59:2

  Tot ce se intampla in lumea aceasta de la cele mai mici pacate pana la cele mai scarboase pacate pe care un om cerebral nici nu si le poate imagina ghiciti de unde pornesc! De la neascultarea omului!

  Fiecare om are nevoie de Dumnezeu in viata lui. Daca stii deja acest lucru este foarte bine. Cand stii ca ai nevoie de cineva este foarte logic ca tu sa cauti aceea persoana, poate ai incercat in multe feluri sa-L cauti pe Dumnezeu ai fost la biserica, ai citit Scriptura, te-ai rugat, dar Dumnezeu nu te-a ascultat, primul lucru care il faci este sa crezi ca Dumnezeu nu vrea sa te asculte, este cea mai mare greseala pe care o poti face sa dai vina pe altcineva si tu sa fi cel vinovat.

  Dupa cum scrie in Isaia, noi oamenii am ridicat un zid de despartire intre noi si Dumnezeu, El nu poate sa ne asculte atata timp cat noi prin tot ceea ce facem in viata de zi cu zi punem cate o caramida intr-un zid care nu ar trebui sa existe in viata noastra. Daca vrei sa fi ascultat de Dumnezeu, trebuie sa spargi zidul care l-ai creat, sa nu lasi nici o „caramida” (pacat) sa ramana in viata ta.

Sigur intrebarea care ti-o pui dupa ce afli ca trebuie sa te intorci la Dumnezeu si sa spargi zidul de pacate pe care l-ai creat, este cum poti sa spargi zidul!. Avem raspunsul in Biblie la 1 Ioan 1:9:

Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept ca să ne ierte păcatele şi să ne cureţe de orice nelegiuire.

Vrei sa spargi zidul? Roaga-te lui Dumnezeu si marturiseste-ti pacatul!

2.        Alunga pacatul si alearga inainte!!

Evrei 12:1: Şi noi dar, fiindcă suntem înconjuraţi cu un nor aşa de mare de martori, să dăm la o parte orice piedică şi păcatul care ne înfăşoară aşa de lesne şi să alergăm cu stăruinţă în alergarea care ne stă înainte.

  Alergarea pe aceste pamant a fost creata de Dumnezeu ca un concurs in care fiecare poate fi castigator, la Dumnezeu nu exista locuri, rasplata este aceasi, chiar daca esti pe ultimul loc, ultimul care se intoarce la Dumnezeu. Trebuie sa alergi pe aceasta cale si Dumnezeu cand va veni iti va da rasplata pe care fiecare om o poate avea, si aceasta este viata vesnica.

Apocalipsa 22:12 „Iată , Eu vin curând şi răsplata Mea este cu Mine, ca să dau fiecăruia după fapta lui.”

  Dumnezeu va da fiecaruia dupa fapta lui, nu vrei tu sa ai viata vesnica? Atunci cerceteaza-ti fapta si tot ce infaptuiesti sa fie dupa voia Lui, fara pacat.

  Filipeni 3:13-14: Fraţilor, eu nu cred că l-am apucat încă, dar fac un singur lucru: uitând ce este în urma mea şi aruncându-mă spre ce este înainte,

alerg spre ţintă, pentru premiul chemării cereşti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus.

 

  Noi trebuie sa uitam tot ce am fost, sa lasam in urma pacatele noastre, sa le alungam, si sa privim spre inainte spre premiul chemarii ceresti. Daca noi uitam pacatele noastre si le lasam in urma noastra avem incredintarea ca si Dumnezeu le uita: Ezechiel 33:16 Toate păcatele pe care le-a săvârşit se vor uita; a făcut ce este bine şi plăcut, şi va trăi negreşit!, si va da binecuvantarea Sa celui neprihanit care alunga pacatul si aleara spre viata vesnica.

  Vrei sa fi mantuit!, fiecare om care umbla dupa Dumnezeu doreste asta, de fapt acesta este scopul acestei vieti, pentru asta nu trebuie sa renunti niciodata, alunga pacatul din viata ta, mergi spre inainte si nu te teme de nimic pentru ca El va fi cu tine mereu si te va sprijini daca vrei sa-L urmezi, chiar daca va fi greu si vor aparea multe impotriviri din partea celui rau si a multor oameni increderea ta sa fie in totalitate in Domnul, si asa vei avea cel mai mare sprijin ce il poti avea in lumea aceasta:

  Isaia 41:10: Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare.’

3.      Fii gata pentru premiu, Domnul vine!

  Avem o promisiune si aceasta este cea mai dulce promisiune facuta pentru cei dupa voia Lui. Domnul va veni si nimeni nu stie cand, absolut nimeni in afara de Tatal; Matei 24:36 Despre ziua aceea şi despre ceasul acela, nu ştie nimeni: nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl. De ce sa te joci cu viata ta? Chiar nu vrei sa fi salvat? Domnul ne indeamna sa veghem si sa fim pregatiti ,chiar daca astazi ar fi „ziua cea mare” noi trebuie sa fim bucurosi si gata pentru plecare.

  Si spuneam ca este cea mai dulce promisiune, stiti de ce spun lucrul acesta? Pentru ca Domnul va veni, ci nu oricum, va veni sa rasplateasca pe fiecare dupa fapta lui; Apocalipsa 22:12 „ca să dau fiecăruia după fapta lui.” , nu-i asa ca este o promisiune dulce pentru cei care fac voia Lui si pot avea siguranta mantuirii?

  De aceea: Vă îndemn dar, fraţilor, pentru îndurarea lui Dumnezeu, să aduceţi trupurile voastre ca o jertfă  vie, sfântă, plăcută lui Dumnezeu; aceasta va fi din partea voastră o slujbă duhovnicească. Fii pregatit pentru plecare, preda-te cu totul lui Dumnezeu, fii o jertfa vie si daca il ai pe El ca si carmuitor al vietii tale si vei fi predat intru totul Lui, vei fi mereu pregatit si nu vei avea nici o grija.

  Daca ai ales sa spargi zidul dintre tine si Dumnezeu, ai ales sa-ti marturisesti pacatul pentru a primi iertare, ai ales sa alungi pacatul din viata ta si sa alergi spre inainte spre premiul chemarii ceresti, ai ales ca promisiunea facuta de Dumnezeu sa fie si pentru tine o promisiune dulce si ai ales sa-ti predai intreaga viata lui Dumnezeu ca o jertfa vie atunci vei fi pregatit si vei putea sa-l astepti pe Dumnezeu cu nerabdare si fara frica pentru ca esti al Lui. Asa vei putea spune  Amin! Vino, Doamne Isuse! Atunci cand : Cel ce adevereşte aceste lucruri zice: „Da, Eu vin curând.”

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/schite/152247/fii-gata-domnul-vine