Fii lumină!
Autor: Elvis Paunovici
Album: fara album
Categorie: Diverse

Matei  5:14-16:Voi sunteţi lumina lumii. O cetate aşezată pe un munte nu poate să rămână ascunsă. Şi oamenii n-aprind lumina ca s-o pună sub obroc, ci o pun în sfeşnic şi luminează tuturor celor din casă. Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune şi să slăvească pe Tatăl vostru, care este în ceruri.

 Într-o lume în care bezna păcatului își face simțită prezența din ce in ce mai mult cel mai greu lucru este să te opui întunericului și să fii lumină. Noi suntem lumina lumii, iar această lumina nu este a noastră ci o avem de la Isus Hristos, Cel care însuși este lumina lumii ...„Eu sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii.” Ioan 8:12

 Dacă am primit lumina pe care numai Dumnezeu o dă, Biblia ne invață că ceea ce trebuie sa facem, este sa răspândim ceea ce am primit și să ne purtăm lumina!

 A ne purta lumina înseamnă a ne trăi viața întreagă în lumină, adică, a trăi după ceea ce ne învată Biblia. Fiindca noi suntem lumina, și ne purtăm lumina, trebuie să o și răspândim ca lumea să poată vedea pe Isus Hristos, adevărata lumină, prin noi: ”...oamenii n-aprind lumina ca s-o pună sub obroc”. Cum putem răspândi lumina?, este foarte simplu: Matei 3:2 ”Faceți dar, roade vrednice de pocăința voastră”, ca prin roadele noastre, adică faptele bune, lumea sa vadă diferența și să poată spună : cu adevărat omul acesta este un om a lui Dumnezeu.

 Îndemnul meu este să primim Lumina (pe Isus Hristos), sa trăim in lumină și să răspândim lumina! Doamne ajută!

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/152183/fii-lumina