Evanghelizari linga drum
Autor: Ciprian Muresan
Album: Pilda Semanatorului.
Categorie: Evanghelizare

Textul de referinta este Luca 8: 4-15.

Pe cand semana el, o parte din samanta a cazut....., o alta  parte a cazut......, o alta parte a cazut....., o alta parte a cazut.

Pe cand semana el, o parte din samanta a cazut pe Ciprian, .. o alta parte a cazut pe Adrian,.. o alta parte a cazut pe Ionel,.. o alta parte a cazut pe Petrica, si exemplele pot continua.

Evanghelizatii de linga drum, sau evanghelizare linga drum.

Pe cand semana el, o parte a cazut linga drum, a fost calcata in picioare si au mancat-o pasarile cerului.v 5.

Cei inchipuiti in samanta cazuta linga drum sunt cei ce aud; apoi vine diavolul si ia Cuvantul din inima lor, ca nu cumva sa creada si sa fie mantuiti. v12

Aici Cuvantul a fost semanat  linga drum, adica direct in inima( v 12).

Inima cu acest profil de langa drum este mereu goala, sau mai bine zis este mereu golita. De semanat , semeni usor, dar niciodata nu ajungi sa seceri din ea. Prea usor se ajunge la ea, prea usor  se deschide, si pe cat de usor se umple pe atat de usor este golita. La acest fel de om nu iti trebuie punti de legatura, si nici prea multa explicatie si filozofie si psihologie, Cuvantul a ajuns la inima direct, din prima. Si totusi.

Ce poate sa invete un semanator de aici? Care ar fi solutia? Sa nu mai  semeni linga drum? Si daca nu mai semeni linga drum, cum ramanem cu 1 Timotei 2:4.

Evanghelizari  fara izbanda, semanat fara nadejde, si totusi avand o samanta  buna si vie.

Semanatorul face totul ca samanta sa  fie semanata, iar ispititorul face totul ca omul sa nu ajunga ca sa creada.

 "Ca nu cumva sa creada si sa fie mantuiti" v12.

Acest om a auzit, a apucat de a primit in inima, dar nu mai apuca ca sa si  creada. Cuvantul a ajuns la inima, dar credinta nu.

Credinta vine in urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvantul lui Hristos. Romani 10:17.

Atat de aproape de mantuire. Atat de in pericol. Atat de aproape de catastrofa.

Credinta urma sa vina, dar nu a mai apucat, fiindca Cuvantul i-a fost luat, ca nu cumva sa creada si sa fie mantuit. Pentru o clipa a trait in har, sau a dat harul peste el, dar acum nici gand sa creada, deodata s-a stins focul, dragostea, interesul. A fost atat de aproape de adevaratul drum, a fost chiar linga drum, dar niciodata nu a ajuns sa fie pe drumul mantuiri.

Ce facem cu evanghelizati de langa drum?

Ii mutam sau ii ascundem? II ajutam sau le dam sfaturi? Dati exemple practice, personale, iar daca nu  sunt de unde, poate ca ar trebui  privite altfel lucrurile, evanghelizarile, evanghelizatii. Nu te multumii doar ca a ridicat o mana, inima lui este in mare pericol, urmeaza a fi calcata  samanta in picioare chiar in inima lui, apoi luata de acolo.

Ce facem cu samanta aruncata linga drum?

- Daca vin pasarile, alunga-le de acolo, ai putere, ti s-a dat putere, Avraam asa a facut cand a vazut pasarile napustindu-se catre  jertfa pe care a adus-o, chiar daca va trebui sa stai linga samanta samanata o vreme, ai rabdare, ai credinta, ai dragoste, ai nadejde, Avraam a stat si a tot alungat la pasari pana la apusul soarelui (Geneza 15). Isus  evangheliza ( Matei 4:23-25), apoi scotea draci, bolii si chinuri, vindeca. Isus nu a lasat ca dracii sa mai ramana acolo unde  a intrat Evanghelia, i-a alungat, a facut eliberari, samanta a trebuit sa incolteasca, a trebuit  ca oameni sa creada, si in parte au crezut in Isus.

Pavel si el, dupa ce a evanghelizat pe cei de la Thesalonic, din Atena a trimis repede pe Timotei ca sa vada daca mai sunt urme de credinta. (1 Tesaloniceni 3:5), fiindca stia ca ispititorul avea sa  mearga si sa distruga samanta, cu scopul de a se pierde credinta.

Intre evanghelist si evanghelizati trebuie sa ramana o stransa legatura, evanghelistul nu si-a terminat slujba odata cu aruncarea samantei, ci odata cu secerisul. Nu evanghelizati linga drum si mai apoi plecati de acolo. Ramaneti si indentificati pericolele din jurul semintei si luptati pentru samanta, pentru Evanghelie, ca sa aveti si parte de a secera la vremea potrivita.

Lucrarea evanghelistului este validata numai  prin aparitia evanghelizatilor in biserica atat locala cat si  unica....Voi sunteti  epistola noastra, scrisa in inimile noastre, cunoscuta  si citita de toti oamenii..2 Corinteni 3:2.

10.iunie.2016

 Va urma....

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/schite/150747/evanghelizari-linga-drum