Ce este adevarul?
Autor: Elvis Paunovici
Album: fara album
Categorie: Meditație

Ce este adevarul?

 

  Fiecare om este in cautarea de a stii cat mai mult, de a stii ce este adevarat si ce nu, nu cred ca exista o persoana care sa nu-si puna marea intrebare care l-a macinat chiar si pe guvernatorul Pilat: „Ce este adevarul?”, cred ca este una din marile intrebari care macina gandurile omului.

  Marea majoritate stim de unde provine aceasta intrebare, ea se afla in Evanghelia dupa Ioan capitolui 18 versetele 37 si 38 unde ne este prezentat momentul in care Domnul nostru Isus a fost pus inainte lui Pilat cand Domnul Isus ii spune acestuia scopul venirii lui pe acest pamant, acesta fiind de a marturisi adevarul. Desi Adevarul statea chiar in fata lui , Pilat nu a cunoscut acest lucru , intervenind intrebarea. Din pacate Pilat nu era singurul care nu putea vedea adevarul, care nu putea recunoaste ca Isus Hrisos era si este Fiul lui Dumnezeu: „El era în lume, şi lumea a fost făcută prin El, dar lumea nu L-a cunoscut. A venit la ai Săi, şi ai Săi nu L-au primit.”

  Precum Pilat era interesat sa descopere adevarul in zilele din vechime si noi cei de astazi suntem framantati de aceasta cunostinta a adevarului. Pilat a ramas framantat de aceasta intrebare deoarece el nu a primit nici un raspuns pentru a se putea implini Scriptura, el avea adevarul chiar in fata si era atat de „orbit” incat nu a putut realiza ce har maret a avut, de a sta fata in fata cu Fiul lui Dumnezeu.

  Daca „marele” Pilat nu a primit un raspuns, noi avem unul? Stim noi ce este adevarul? Prin harul lui Dumnezeu  stim! avem cel mai minunat raspuns in Ioan 14:6  Isus i-a zis: „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine. Ar fi ilogic sa mai cautam raspuns pentru aceasta intrebare cand deja il avem, nu?

  Adevarul nu sta intr-o singura religie, asa ca nu ai de ce sa mergi sa cauti „religia adevarata”, Adevarul nu este o predica care te indeamna sa fi un om moral, insa este lipsita de Isus Hristos. Adevarul este Isus Hristos si nimeni nu va vedea pe Tatal decat prin El.

  Odata ce am cunoscut adevarul stim ce trebuie sa facem : Şi a zis iudeilor care crezuseră în El: „Dacă rămâneţi în cuvântul Meu, sunteţi în adevăr ucenicii Mei; veţi cunoaşte adevărul, şi adevărul vă va face slobozi.”

  Sa ne ajute Dumnezeu sa ramanem in cuvantul Sau, in adevar, in Isus Hristos pentru a nu fi robi ai pacatului ,ci copiii lui Dumnezeu.

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/150603/ce-este-adevarul