Dumnezeu ne-a vorbit prin cazul familiei Bodnariu
Autor: Simion Ioanas
Album: fara album
Categorie: Sub flamurile crestinismului

Dumnezeu ne-a vorbit prin cazul familiei Bodnariu


Tragedia din familia Bodnariu, in care un sistem diabolic pe nume Barnevernet s-a aruncat ca o fiara sa distruga o familie si sa smulga copiii dintr-un mediu crestin, ne-a scos din atipirea in care ne ducem somnul de zeci de ani. Parca la sunetul unei trambite, pe mai toate continentele, pocaitii au iesit ca unul, sa protesteze in strada si sa-si prezinte pozitia privitor la o nedreptate facute unei familii de crestini neoprotestanti.
La sfarsitul acestei batalii purtate intre lumina si intuneric, purtate in strada si pe genunchi in rugaciune, la urma Dumnezeu a dat biruinta in dreptul Adevarului.
Cei mai puternici in aceasta batalie s-au dovedit a fi Marius si Ruth Bodnariu, pregatiti de Dumnezeu si sustinuti cu putere de Sus in toata aceasta incercare grea.
Acum ar trebui insa sa tragem anumite concluzii privitoare la cazul familiei Bodnariu si ce a vrut Dumnezeu sa ne transmita tuturor ingaduind aceasta situatie. Voi incerca sa subliniez cateva concluzii, dupa cateva luni de lupta incununate de biruinta in legatura cu familia aceasta iubita de Dumnezeu:

1. Satana are o agenda in societate, pe care o desfasoara pentru vremea sfarsitului si Dumnezeu ne vrea la “lupta”
Asta n-ar fi o noutate, de fapt o spunem prin mai toate bisericile neoprotestante, soptit sau de la amvon, insa total nepregatiti pentru apogeul care va fi cat de curand.
Pe de-o parte satana ne-a momit cu materialism, am fost hipnotizati de “drogul banilor”, de iubirea de bani, iar pe de alta parte isi duce agenda la capat, prin distrugerea oricaror valori crestine din societatile occidentului si prin epurarea crestinilor din societatile din tarile islamice.
Satana isi duce la indeplinire planul fara nici o problema de ani de zile, nu face altceva decat sa darame orice principiu crestin, biblic, din societatile noastre, in ultimul timp se napusteste ca o fiara asupra familiei crestine, asupra copiilor crestinilor, vrand sa distorsioneze Adevarul biblic si sa-l prezinte societatii drept gresit si intolerant.
Cazul familiei Bodnariu a fost ca un dus rece prin care ne-am trezit la realitatea vremii noastre (care s-au trezit) si ne-am dat seama ca am ajuns sa ne luptam sa avem raiul pe pamant, momiti de bogatiile dupa care alearga lumea aceasta, in detrimentul pierderii valorilor crestine si a marturiei noastre in societate.
Am putut vedea ca in unitate, in rugaciune, in post, in proclamarea adevarului si condamnarea pacatului, Dumnezeu ne da biruinta. Pentru aceasta insa este nevoie de renuntare la noi insine, renuntare la materialism, renuntare la a ne potrivi chipului veacului acestuia, renuntare in favoarea Imparatiei lui Dumnezeu, a valorilor vesnice.
Pe cand vom iesi in strada si ne vom pleca genunchii, sa ni se auda glasul cu privire la casatoria crestina, cu privire la mentinerea valorilor crestine in societate, cu privire la oprirea macelaririi crestinilor in tarile musulmane, cu privire la prigonirea crestinilor in societatile de astazi?

2. Satana are o agenda in biserica de astazi, pe care o desfasoara pentru vremea sfarsitului si Dumnezeu ne vrea veghetori
Ce a fost tragic in tot acest caz Bodnariu, a fost atitudinea conducerii neoprotestantilor din Norvegia, asta ne-a amintit noua romanilor de pastorii colaboratori cu securitatea comunista, cei care pentru “un blid de linte” s-au lepadat de Domnul.
Pentru noi ar trebui sa fie un semnal de alarma astazi, faptul ca le-am dat pastorilor prea multa putere, salarii mari si astfel multi dintre ei nu mai sunt slujitori, ci dictatori, au facut din slujba lor o meserie. Asistam la o adevarata ierarhie in bisericile noastre, in care pastorii au devenit “popi” si au dezvoltat adevarate legaturi, simbioze, cu miscari ecumenice, miscari necrestine, agende politice, uitand ca Domnul i-a chemat la o lucrare de slujire in biserica, alaturi de alti slujitori, alaturi de intreaga biserica. E timpul dragi frati sa-i invitati pe pastorii bisericilor la lucru, la slujire, la smerenie, sa stie ca nu ei sunt Capul Bisericii, ci Hristos Domnul este.
Pe de alta parte in biserici a patruns lumea nestingherita, totul bazat pe tot felul de motivatii de a ne integra in culturile de astazi. Asa ca intrand in Biserici crezi ca esti in discoteca astazi, crezi ca esti la spectacol, crezi ca esti la parada modei, am pierdut orice urma de sacralitate, parca am fi la un spectacul si nu la intalnirea cu Dumnezeu. Asa ca invataturi desucheate, de tipul teologia prosperitatii, biserica emergenta, “rasul sfant”, “vindecari miraculoase” ectc, promovate de tot felul de pastori “clovni”, incanta astazi bisericile si le duce sub mirajul anticristic al vremurilor din urma.
Am fugit fratilor de rugaciune, pocainta cu lacrimi, cantarile duhovnicesti si bisericesti, unitatea in Hristos, ramanerea in Cuvant si alte valori biblice care ne-au facut adevarate faruri de lumina in lumea aceasta, am fugit de simplitatea Bibliei si ne-am refugiat in bratele acestei lumi, ca doar, doar, ne va iubi, doar, doar, vom fi pe placul ei. Astfel s-au umplut bisericile cu oameni nenascuti din nou, ne faramitam de multi ce suntem pentru a pune mana pe scaune si a avea putere financiara. Am ajuns sa spunem ca suntem bogati si nu ducem lipsa de nimic si nu stim de fapt ca am ajuns sa fim saraci, ticalosi, orbi si goi.
Cazul Bodnariu ne-a adus la realitate, sa ne intoarcem la simplitatea Scripturii, la adevaratele valori ale Scripturii si pastorii la slujire, la fuga de iubirea de bani, de salarii si alergarea la slujirea alaturi de celelalte madulare din Trupul lui Hristos. Dumnezeu prin slujitori nu a lasat pe pamant vedete, ci a lasat slujitori care sa slujeasca prin darul dat de Duhul Sfant. Slujitorii din Biserica trebuie sa inteleaga ca strategia biblica este cea mai eficienta in a face ucenici pentru Imparatia lui Dumnezeu si nu strategiile de bussiness si spectacolul din lumea de astazi.
3. Satana are o agenda in familiile crestine, pe care o desfasoara pentru vremea sfarsitului si Dumnezeu ne vrea sub autoritatea Lui
Familia Bodnariu este un exemplu de unitate, un exemplu de familie in care principiile crestine sunt prioritate, indiferent ce spune societatea din jur. Disciplinarea, rugaciunea, cantarea, modestia, autoritatea lui Dumnezeu in familie, Biblia ca dreptar ectc, toate acestea sunt parte din famila Bodnariu si ne-a adus cu picioarele pe pamant cu privire la ce se intampla in adunarile noastre.
Asistam astazi la un atac demonic in familiile crestine de astazi, divorturi, certuri, nesupunere fata de autoritatea Scripturii, ignorarea responsabilitatii de parinte ectc, atacuri care au distrus exemplul familiei crestine in societatile de astazi.
Am adus in Bisericile noastre pastori de tineret, asta cu scopul de-ai distra pe copiii nostri, de-a fi noi liberi sa facem bani si sa ne petrecem timpul departe de copiii nostri, uitand ca educatia copilului nu se face in doua ore pe saptamana, ci in fiecare zi din viata noastra.
Ne-ar fi greu sa lasam astazi slujbele care ne fura timpul cu copiii nostri si sa ne intoarcem la responsabilitatile date de Dumnezeu noua ca si parinti?
Ne-ar fi greu sa ne intoarcem din nou la autoritatea lasata de Dumnezeu in casele noastre, Hristos Capul barbatului, barbatul capul femeii si parintii autoritate peste copiii lor. Ne-ar fi greu sa rugam pe surorile care ni le-a dat Domnul drept sotii sa-si acopere capul in Adunare si sa aibe grija la imbracamintea cu care vin inaintea Domnului? Ne-ar fi greu sa trecem la educatia copiilor nostri si sa nu aruncam responsabilitatea aceasta pe pastori tineri fara experienta, care mai mult incurca itele decat sa le descurce.

Pot fi mai multe invataminte din cazul Bodnariu, eu doar am subliniat cateva, important este ca prin familia Bodnariu sa putem vedea ca avem un Dumnezeu viu, care lucreaza si astazi, care se implica in fiecare problema a copiilor Lui, care ne vrea cu gelozie pentru Sine si care in vremuri ca acestea de lepadare de credinta ne cheama la unitate, la a ramane in Hristos, la a ramane in Adevar, la rugaciune, la post, la proclamarea Adevarului si condamnarea pacatului. Dumnezeu ne vorbeste cand intr-un fel cand intr-altul, noi sa luam aminte, oare cati vom lua aminte la ce ne-a vorbit Dumnezeu prin cazul Bodnariu?
Dumnezeu sa ne binecuvinteze cu trezire spirituala, pocainta si intoarcere la simplitatea Scripturii.
Simion Ioanas

Puteti citi articolul si aici.
 

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/150459/dumnezeu-ne-a-vorbit-prin-cazul-familiei-bodnariu