Dincolo de aparenţe
Autor: Ela Hangea
Album: Gânduri culese
Categorie: Meditație

https://alevietiiganduri.wordpress.com/

Dintotdeauna m-am gândit că e ceva dincolo de aparenţe, dincolo ce vede la prima vedere; m-am întrebat ce-i dincolo ce ceea ce eu numesc eşec sau lucru rău. 

Şi mi-am dat seama că eu numesc eşec un lucru care se întâmplă diferit decât mă aştept eu. E ca şi cum, în loc de uşa care eu vreau să se deschidă, se deschide alta. Altă uşa mult mai potrivită pentru mine şi la timpul în care cu adevărat trebuie să se deschidă. Dar noi nu avem de unde să ştim asta pentru că nu putem călători în viitor să vedem care dintre lucrurile care le-am făcut sau pe care le-am ales sunt cu adevărat bune pentru noi. Şi ne rezumăm la ceea ce vrem noi şi ce credem noi. Dacă nu se întâmplă aşa, ne agităm, trăim momente de frustrare şi dezamăgire. 

Avem tendinţa să controlăm lucrurile din viaţa noastră, dar defapt lucrurie sunt sub controlul lui Dumnezeu şi se întâmplă de la sine atunci când eşti dispus să accepţi asta. 

Toate lucrurile lucrează împreună pentru binele nostru. Aşa ne spune Biblia şi trebuie să credem asta. Chiar dacă primeşti un "nu" sau dacă cineva pleacă de lângă tine nu e ok să te superi. Acceptă asta că o intervenţie benefică pentru împlinirea planului vieţii tale dar mai ales pentru desăvârşirea ta ca om. Prin asta Dumnezeu te învaţă să ai răbdare, să ierţi, să iubeşti, să te bucuri de viaţă, să fii mulţumitor, îţi dau putere să mergi mai departe şi să speri, să crezi că Cineva deasupra ta veghează paşii şi calea pe care tu o urmezi.

Şi toate astea sunt binecuvântări pe care le vezi doar privind în urma ta... 

"De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celorce iubesc pe Dumnezeu, şi anume, spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Sau."(Romani 8:28) 

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/149581/dincolo-de-aparente