Ignoranța garantează nelegiuirea
Autor: John Piper
Album: Diverse
Categorie: Cunoaștere

    "Dumnezeiasca Lui putere ne-a dăruit toate lucrurile necesare pentru viață și evlavie, prin cunoașterea Celui Ce ne-a chemat prin slava și virtutea Lui" (2 Petru 1:3).

    Sunt uimit de puterea despre care zice Biblia că o are cunoaşterea. Gândiți-vă la 2 Petru 1:3: "Dumnezeiasca Lui putere ne-a dăruit toate lucrurile necesare pentru viață și evlavie, prin cunoașterea Celui Ce ne-a chemat prin slava și virtutea Lui."

    În adevăratul sens al cuvântului, toată puterea lui Dumnezeu disponibilă pentru a trăi şi a fi evlavios vine prin cunoaștere! Uimitor! Câtă prioritate ar trebui să dăm doctrinei şi instruirii prin Scripturi! Sunt la mijloc viața şi evlavia. Nu înseamnă că cunoașterea garantează evlavia. Nu face asta. Dar se pare că ignoranța garantează nelegiuirea. Deoarece, Petru spune că divina putere care duce la evlavie vine prin cunoașterea lui Dumnezeu.

    Iată trei implicații, o avertizare şi o promisiune.

    1. Citiți! Citiți! Citiți! Dar aveţi grijă să nu vă irosiţi timpul cu spuma teologiei. Citiţi cărți doctrinale bogate despre Cel ce "ne-a chemat prin slava și virtutea Lui."

    2. Meditați! Meditaţi! Lăsați-o mai moale. Luați-vă timp să vă gândiți la Biblie. Puneți întrebări. Tineţi un jurnal. Fiţi umil măcinaţi de a pune lucrurile cap la cap. Cele mai adânci rezultate vin ca urmare a încercării de a vedea rădăcina care unește două ramuri aparent antagonice.

    3. Discutați. Discutați. Integraţi-vă într-un mic grup căruia îi pasă în mod pasional de adevăr. Nu un grup căruia îi place să vorbească şi să ridice probleme. Ci un grup care crede că există răspunsuri biblice la problemele biblice.

    Avertizare: "Poporul Meu piere din lipsă de cunoştinţă" (Osea 4:6). "Au râvnă pentru Dumnezeu, dar fără pricepere"
(Romani 10:2).


    Promisiunea: "şi nu vor mai învăța fiecare pe vecinul sau pe fratele său, zicînd: «Cunoaște pe Domnul!» Căci toți Mă vor cunoaște, dela cel mai mic pînă la cel mai mare dintre ei. Pentrucă le voi ierta nelegiuirile, și nu-Mi voi mai aduce aminte de păcatele și fărădelegile lor" (Evrei 8:11-12).

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/editoriale/148027/ignoranta-garanteaza-nelegiuirea