Orașe evocate și Ierusalimul invocat
Autor: Laura Daniela Marinau
Album: Călătorie în Israel
Categorie: Meditatii

Din introducere vreau să precizez că nu cred în gândirea pozitivă (adică în acel curent new-age care propovăduiește credința în dorințele proprii sau chiar credința în credința). În viața mea, mă bazez pe credincioșia Tatălui Nostru Ceresc Care ascultă rugăciunile. Uneori, chiar ale copiilor care încă nu-L cunosc.

Ca fetiță, îndrăgisem un cântec cam trist „La Barcelona” și îl tot repetam, deși nu aveam ureche muzicală.. Nu-mi amintesc să mă fi rugat pentru a vedea acest oraș. Dar am ajuns acolo, în octombrie 2014 cu ocazia unui Congres EAPS de Pediatrie, și impreună cu băiatul meu cel mic-căruia uitasem să-i iau de la notar aprobare de ieșire din țară semnata de soțul meu- dar Domnul a făcut să întârzie avionul din cauza unui copil bolnav (cu dializă); așa că bărbatul meu a avut timp să-i facă acea hârtie oficială și am prins și zborul. Am stat în Barcelona 72 de ore foarte frumoase și binecuvântate și cu rugăciune și cu vizitare..Apoi, am primit de la locul de muncă o primă ce mi-a acoperit o parte din călătorie. 

Tot copil fiind, mă jucam de-a cântăreața franceză Mirelle Mathieu (cunoscută prin anii 1975-1980) și tot intonam șlagărul ei „Roma, Roma, Roma”. Ei bine, am ajuns și în Roma, prima dată în 2006, într-o excursie gratuită (primită cadou de la o firmă de medicamente). Dar eu cred cu tărie că Domnul mi-a făcut acest dar, mai ales că nu mă rugasem decât poate în inima mea să văd Roma. Și mi se întâmplase să practic mila...Poezia „Catacombele romane”(postată pe site) își are originea în acea perioadă.

Cum am ajuns să văd Grecia (brațul Sithonia din Halkidiki, insulița Kelifos) și Mediterana, am povestit pe site la „Mărturii”.(Tocmai aflasem că am o străbună grecoaică).

Dar o altă dovadă validantă pentru încredințarea fermă că toți pașii vieții noastre-unde locuim, cu cine ne căsătorim, copiii, încercările, dar și călătoriile- sunt sub călăuzirea Tatăllui Ceresc, este faptul că am ajuns în Israel ...Și în Ierusalim.

Acest oraș a fost cel mai invocat în viața mea și cred că și în a dvs, dragi frați în Domnul Isus. Toți citim Apocalipsa și celelalte cărți din Biblie unde este menționat atât Ierusalimul pământesc, cât și Sionul Sfânt, ceresc, orașul de aur. Cântăm și ne rugăm să ajungem acolo în veșnicie, să fim cu Domnul pentru totdeauna.

Mi s-a întâmplat să postez pe site o poezie, în 11-01-2014, intitulată: „La Anul Nou, în Ierusalim!” Era cât pe ce să ajung în Israel în septembrie 2015, însă, deși au trecut doi ani, nu unul (după poezie), Domnul m-a ajutat să văd Țara Sfântă în februarie 2016. Și tot printr-o întâmplare ciudată, providențială, în care Domnul a scos ceva bun din ce părea rău, un câștig spiritual din o pagubă materială. Voi povesti pe site, la „Mărturii” contextul interesant al călătoriei.

Doresc să vă încurajez pe toți sâ cântăm cât mai des: „Ierusalime, cetate-mpodobită/ Cu străzi de aur, de-argint și de cristal/ De pe pământ al meu dor se ridică/ S-ajung la tine, să scap de orice val..R: „Aș vrea s-ajung la tine/ Să uit de-orice suspine/ Și să privesc la frumusețea ta/Căci tot ce-i pe pământ/ este goană după vânt/ Și nu pot să-mi găsesc fericirea!”

Nu pot să vă asigur că intonând acest cântec veți ajunge toți să vizitați Ierusalimul pământesc, dar este posibil. Veți citi mărturia mea și vă veți convinge că, având un trai modest, poți totuși să faci o călătorie destul de scumpă.

Dar, încredeți-vă în Domnul, în promisiunile Lui, rugați-vă și cântați despre Ierusalimul ceresc și veți ajunge acolo cu certitudine! Mai ales dacă, în acest timp, duceți și o viață demnă de Numele Domnului! Pacea și călătoriile sfinte să fie cu voi, cu toți, cum au fost cu Avraam, Isaac, Iacov și cu Pavel!

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/147875/orase-evocate-si-ierusalimul-invocat