6 - Cunoașterea lui Dumnezeu
Autor: Paul Washer
Album: Catehism pentru copii
Categorie: Diverse

    Acesta e timpul când direcționăm mesajul în principal copiilor noștri și am studiat câteva lucruri în catehism. Copii, vă amintiți lucrul pe care trebuie să-l înțelegem mai presus de orice altceva? Motivul pentru care am fost creați. În această lume veți auzi tot felul de voci și ele vă strigă să le urmați. Vă spun felul cum să trăiți, dar multe din aceste voci, dacă nu marea majoritatea din ele, sunt mincinoase. Vă vor spune lucruri care nu sunt adevărate. De ce am fost creați? Am fost creați pentru slava și buna-plăcere a lui Dumnezeu și pentru a ne găsi fericirea noastră în El. Există un sens în care vă pot spune că sper ca atunci când veți crește mari, să fiți fericiți. Nu e nimic rău cu acest cuvânt. Sper că veți fi fericiți ca și copii, sper că de asemenea veți fi plini de bucurie ca și tineri și sper că atunci când veți fi la fel de bătrâni ca și mine încă veți zâmbi. Dar vă pot spune secretul pentru aceasta. Nu e religia, nu e nici măcar a-L sluji pe Dumnezeu în Biserică. Fericirea vine din cunoștința lui Dumnezeu. Din a-L cunoaște pe El. Imaginați-vă că... nu știu dacă ați avut vreun prieten... Dacă ați avut un prieten, trebuie să vă întrebați: de ce e el sau ea prietenul sau prietena mea? E de obicei pentru că sunt anumite lucruri la ei care vă produc fericire. Au anumite calități - felul cum vorbesc, felul cum trăiesc - care vă fac să vreți să fiți cu ei. Eu cunosc pe cineva care e perfect. El e mai presus de oricine altcineva pe care l-ați întâlnit. Este Dumnezeu și Fiul lui Dumnezeu și Duhul lui Dumnezeu, și dacă vreți cu adevărat fericire în viața voastră, dacă vreți cu adevărat să aveți viață, totul se reduce la cât de mult îl cunoașteți pe El.

    Copii, în multe biserici mergi acolo și ei te pun să desenezi imagini cu arca lui Noe, animale, și tot felul de lucruri. Te fac să cânți cântece și să te joci jocuri, dar noi credem că sunteți mai inteligenți decât atâta. Credem că un copil de 5 ani poate ajunge să înțelege unele din cele mai mari adevăruri din Biblie. Vreau să împărtășesc ceva cu voi astăzi care e foarte, foarte important. Și vreau să ascultați. Cum putem învăța, cum putem învăța să fim mai mult ca și Domnul Isus Hristos, cum putem învăța să-L iubim mai mult? Aș vrea să vă citesc un verset din Ieremia și vreau să ascultați. Ieremia capitolul 9, versetele 23 și 24, "Așa vorbește Domnul: "Înțeleptul să nu se laude cu înțelepciunea lui, cel tare să nu se laude cu tăria lui, bogatul să nu se laude cu bogăția lui. Ci cel ce se laudă să se laude că are pricepere și că Mă cunoaște, că știe că Eu sunt Domnul, care fac milă, judecată și dreptate pe pământ! Căci în acestea găsesc plăcere Eu, zice Domnul." Iată cu ce vreau să rămâneți din acest pasaj: V-a spus cineva vreodată că trebuie să-L iubiți pe Dumnezeu? Probabil că da. Ați fost vreodată triști ca și copii că nu L-ați iubit destul pe Dumnezeu? Probabil că da. Stați acolo și vă gândiți că sunt atâtea lucruri care sunt mai importante decât Dumnezeu, cum ar fi Lego, păpuși, pescuit, vânătoare, sau joaca în zăpadă. Cum puteți crește în dragostea voastră pentru Dumnezeu, în aprecierea voastră pentru Dumnezeu? E un singur mod și anume să-L cunoașteți mai mult. Cu cât mai mult Îl cunoașteți pe Dumnezeu, cu atât mai mult Îl veți iubi, pentru că totul cu privire la El este de iubit. Absolut totul despre El este vrednic de iubit.

    Iată care e problema cu vocile: te scoli dimineața și sunt voci afară și o voce înăuntru care te duc înspre alte lucruri. Te scoli dimineața și vrei să te joci cu Lego. Te scoli dimineața și vrei să te uiți la televizor, sau să asculți la radio, sau să nu faci nimic. Sunt multe lucruri care te cheamă, dar vreau să vă spun tinerilor, copiilor, părinților, ascultați-mă. Dar ce poți face dimineața primul lucru, vino și adu-le înaintea Domnului, roagă-te cu privire la ele, poate un moment, citește câteva versete din Scriptură. Dar nu numai Scriptura cu privire la ceea ce trebuie copilul să facă, pentru că vei crește un mic fariseu care știe să facă toate lucrurile corecte, ci trebuie să iei Scriptura și să le spui despre acest Dumnezeu minunat. Înțeleți? Părinților, dacă Dumnezeu nu-Și are locul de cinste în viața noastră și dacă, fiind adulți, ne lăsăm duși de tot felul de deșertăciuni și atunci când ne sculăm dimineața sunt tot felul de lucruri care au precedență față de Dumnezeu, atunci cum îi vom învăța pe copiii noștri? Haideți să fim dedicați la aceasta, haideți să ne dăm pe noi înșine ca și părinți lucrurilor lui Dumnezeu. "Dis-de-dimineață Te voi căuta." Să-i învățăm pe copiii noștri să facă la fel. Haideți să ne rugăm.

    Tată, mă rog ca să iei Cuvântul Tău, acest mesaj simplu, și să-l implantezi adânc în inimile noastre, ca noi, în calitate de părinți... Doamne, ca noi, în calitate de părinți, să ne punem în minte ca în primul rând să-L căutăm pe Domnul, să Te cunoaștem pe Tine, Doamne, și ca acest mod de viață să fie transmis copiilor noștri. Te rugăm acestea în Numele lui Isus. Amin.

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/predici/146965/6-cunoasterea-lui-dumnezeu