Puterea rugaciunii
Autor: Ciprian Muresan
Album: fara album
Categorie: Diverse

Vegheati, dar, in tot timpul si rugati-va, ca sa aveti putere sa scapati de toate lucrurile acestea care se vor intampla si sa stati  in picioare inaintea Fiului  omului. Ziua , Isus  invata pe norod in Templu, iar noaptea Se ducea de-o petrecea in muntele care se cheama Muntele Maslinilor. Si tot norodul venea dis de dimineata la El in Templu, ca sa-L asculte. Luca 21:36-38.

   Isus ne-a chemat la veghere si rugaciune necurmata, si orice abatere de la acest cuvant este in detrimentul nostru. Scopul vegherii si al rugaciunii este de a avea putere ca sa scapam de toate lucrurile acestea propovaduite de Isus in capitolul acesta, dar si de a sta in picioare inaintea lui Isus. Ca nu acuma conteaza daca poti sta in picioare, ci atunci. Ca nu in fata unui om conteaza daca poti sta in picioare, ci in fata lui Isus. Veghere in tot timpul. Veghere pe strada, acasa, la scoala, la munca, la piata, la adunare. Vegherea este o stare care trebuie sa existe intotdeauna atunci cind exista un pericol iminent. Cand conduci o masina de pilda, intr-o calatorie, departe intre straini si in timpul noptii si vezi ca ti se aprinde becul rosu de la rezervor, iti vei mai putea oare face calatoria ta in liniste sau oricum? Bine'nteles ca nu. Cind nici nu vei sti nici macar unde poti gasi un peco, vei  conduce tu fara veghere oare? Vei fi tu indiferent la orice indicator care il vei intalni in fata ta? Vei ignora tu primul peco de pilda? Iar cind vei ajunge ca sa iti umpli din nou rezervorul, il vei umple tu oare numai pe sfert, sau pe jumatate?

   Ca sa intelegem, de ce trebuie sa veghem, si de ce trebuie sa ne rugam tot timpul, trebuie sa intelegem si pericolul acela iminent. Exista asadar, scapare. Dar pentru scapare trebuie putere. Puterea nu vine de nicaieri, ci ea vine din veghere, vine din rugaciune, vine de sus, de pe munte. Iti petreci tu noptile pe munte, si ziua in Templu? Pe unde iti petreci timpul tau atat de pretios? Cu ce fel de inima astepti tu toate lucrurile acestea? Cu ce fel de inima astepti tu pe Isus? Ai o inima ingreunata de mancare, de bautura, de ingrijorarile vietii acesteia? Unde te duce mai repede inima pe tine? Te duce sus pe munte sau  in Templul Domnului, sau te arunca intr-o criza constanta a ingrijorarilor, sau intr-o imbuibare continua? Noi care am fost cumparati cu un pret, noi am fost cumparati pentru ca acest trup sa fie Templul Duhului Sfant care locuieste in noi, si pe care L-am primit de la Dumnezeu. Acum, in acest Templu in care locuieste Duhul Sfant, trebuie ca in tot timpul zilei sa invatam norodul din jurul nostru lucruri privitoare la Imparatia  lui Dumnezeu, care duc la mantuire, sfintire si evlavie. Apoi, noaptea, Templul va trebui sa  urce sus pe Muntele Maslinilor, sa se umple cu Untdelemnul auriu, Duhul Sfant, prin rugaciune. Este o taina aici, de aceea scria Pavel  celor din Corint ca sa Îl proslaveasca pe Dumnezeu in trupul si in duhul lor, care sunt ale lui Dumnezeu (1 Cor 6:19,20). Si fiindca in trup noi avem duh de viata, Templul este viu, dar fiindca Templul este viu, si curatit de sangele ispasirii, Duhul Sfant poate ca sa locuiasca in sfintenie. De aceea, noi trebuie sa intretinem stare de sfintenie continua in Templu, pentru ca si Duhul Sfant sa locuiasca si sa umble in mijlocul Templului nostru. Astazi se incearca din toate partile o murdarire a Templului, tocmai ca Templul sa ramana fara putere in el. Avand in vedere lucrurile care stau sa se intample, in Templu fara putere in el, si fara Duhul Sfant in el, nu poate sa ramana in picioare. Dovada sta Ierusalimul cel pamantesc care a fost avut in el, Templu facut de maini omenesti, si care a fost dus in robie, iar Templul lui a fost daramat, neavand nici o putere ca sa ramana in picioare in fata lucrurilor care au venit peste el. Fiindca nu s-a gasit nimeni care sa vegheze, nu s-a gasit nimeni care sa se roage pentru el, Ierusalimul nu a putut ramane in picioare.

   Isus Isi incepe acest capitol 21, cu o vaduva saraca care a dat mai mult decat toti bogatii, si aceasta vaduva reprezenta mica putere care aduce mari rasplatiri, daca pretui putinul care cantareste mai mult decat totul. Acei doi banuti trebuie sa reprezinte  vegherea noastra si rugaciunile noastre. Nu te uita ce fac cei bogati, ce fac cei tari, cum isi  folosesc ei ispravnicia lor, tu foloseste-te de ce ti-a incredintat Domnul si in locul in care te-a asezat. Pentru noi, Muntele Maslinilor este doar la o aplecare pe genunchi. Sfintii sunt acei maslini incarcati de untdelemn sfant si auriu, Duhul Sfant. Pentru noi Templul este trupul cumparat de Dumnezeu, iar apoi incredintat noua intr-un cuget curat, despartit de faptele moarte si plin de credinta intr-o stare de dragoste jertfitoare continua.

   Vom scapa de toate aceste lucruri care se vor intampla si vom sta si in picioare inaintea lui Isus, daca de acum, din aceasta clipa  vom veghea si ne vom ruga. Haideti sa urcam cu Isus pe munte in rugaciune, in veghere. Haideti ca sa ramanem cu Duhul Sfant in Templul curatit de sangele lui Isus Hristos.

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/146424/puterea-rugaciunii