Duhul, organul perceptor
Autor: Witness Lee
Album: Economia lui Dumnezeu
Categorie: Meditatii

   Biblia ne spune că la început noi eram morţi, dar atunci când L-am primit pe Domnul Isus am fost aduşi la viaţă, învioraţi, animaţi, şi făcuţi vii. Ce înseamnă că eram morţi? Când eram tânăr nu puteam înţelege acest lucru şi-mi spuneam: "Cum pot să spun că sunt mort, când eu sunt viu?" Desigur, mai târziu am aflat căci eram mort în duhul meu. Duhul meu era acela care era mort; care era scos din funcţie!

   Funcţia duhului este aceea de a-L contacta pe Dumnezeu, de a avea părtăşie cu El, de a-L primi pe Dumnezeu şi a se închina Lui.

   Dar, din cauza căderii, duhul a devenit adormit şi nu a mai putut funcţiona!

   Atunci când L-am primit pe Domnul Isus ca Mântuitor, Duhul Sfânt (şi trebuie să ne reamintim că atunci când e folosit titlul DUHUL SFÂNT, de fapt El înseamnă Duhul atotinclusiv!), a intrat în duhul nostru şi, a atins duhul nostru. Printr-o asemenea atingere, duhul nostru, a fost readus la viaţă. Expresia ADUS LA VIAŢĂ  nu poate fi tradusă în mod adecvat în limba noastră; în limba greacă, înseamnă ceva de genul DOAR PRIN ATINGERE, VIAŢA E ADMINISTRATĂ ŞI ÎMPĂRŢITĂ. Poate ca lucrul acesta ar putea fi ilustrat cu ajutorul electricităţii. Atunci când atingem electricitatea, ceva din ea e transmis în noi. Printr-o atingere simplă si uşoară, electricitatea e transmisă. Tot aşa Duhul Sfânt a intrat în duhul nostru pentru a ne atinge duhul iar prin această atingere, viaţa care e în Dumnezeu a fost împărţită în noi. Duhul nostru era mort, era amorţit, apoi a dvenit imediat viu! E ceva mai mult decât o minune! De multe ori noi ne gândim că ar fi un miracol ca o persoană moartă să învie. Dar noi, trebuie să vedem faptul că, atunci când Duhul Sfânt aduce viaţă în duhul nostru mort, e ceva şi mai miraculos. Istoria consemnează faptul că mii, chiar milioane de oameni au fost schimbaţi în mod rapid pentru că duhul lor mort a devenit viu. Într-o singură secundă, o persoană moartă în duh, poate fi făcută vie!

   Duhul Sfânt este mult mai puternic decât electricitatea şi mult mai rapid decât transmiterea ei!

   În Coloseni 2.13 şi Efeseni 2.1,5, ni se spune că duhul a fost mort şi apoi, readus la viaţă. Noi am fost morţi în păcat şi apoi, am fost readuşi la viaţă împreună cu Cristos. Aceste două pasaje demonstrează că noi eram morţi în duh, dar, când L-am primit pe Isus ca Mântuitor personal, duhul cel mort a fost readus la viaţă. Când duhul nostru a fost făcut viu, el a fost şi regenerat. Prefixul RE din regenerare, înseamnă DIN NOU. Aceasta, înseamnă că duhul nostru a fost făcut viu şi că în el, a fost adăugată o altă viaţă. Această viaţă este viaţa divină şi necreată a lui Dumnezeu. Este Cristos Însuşi! Atunci când, pe baza lucrării răscumpărătoare a lui Cristos Duhul Sfânt a intrat în noi, EL nu numai că a adus viaţă în duhul nostru mort, ci L-a adus şi pe Cristos în duhul nostru.

   Această nouă viaţă adăugată duhului nostru, este ceva mai mult decât ceea ce ne-a dat Dumnezeu la creaţie.

   Deci, nu numai că duhul nostru mort a fost RECUPERAT şi FĂCUT VIU, dar, şi o SUBSTANŢĂ NOUĂ A FOST ADĂUGATĂ ÎN DUHUL NOSTRU. Această Substanţă sau această Esenţă nouă adaugată, este Cristos Însuşi. Aceasta este naşterea din nou, regenerarea!

   "Ce este născut din Duhul este duh". (Ioan 3.6)

   Prin naşterea din nou, prin regenerare, ne-a fost adăugat un lucru care diferă de ceea ce am avut de la început. Nu numai că ceea ce era vechi era mort şi a fost înnoit şi adus la viaţă, ci Cristos Însuşi a fost adăugat în noi ca însăşi esenţa vieţii divine. Prin toate acestea, noi avem un duh nou (Ezec.36.26).

   Permite-mi să te întreb: L-AI PRIMIT PE CRISTOS CA VIAŢĂ NOUĂ A TA?

   Dacă răspunsul tău e DA, atunci te pot întreba mai departe: "ATUNCI, DE CE EŞTI AŞA DE SĂRAC?"

   Creştinii trebuie să-L cunoască pe Cristos ca pe o realitate vie. Puterea atomică nu e doar ceva exterior, ci şi ceva interior. Chiar şi într-o simplă bucată de hârtie există putere atomică! Dar, atunci când L-ai primit pe Cristos, ceva mai puternic decât o putere atomică a fost adaugat în duhul tău. Dacă tu crezi lucrul acesta, atunci, ar trebui să sari în sus de bucurie şi să spui: "ALELUIA!"

   Trebui să-I mulţumeşti şi să-L lauzi căci un asemenea Cristos minunat, atotinclusiv, inepuizabil şi de nemăsurat, a fost în realitate, adăugat înăuntrul tău. Pur şi simplu noi, nu avem cuvinte potrivite pentru a-L descrie pe Crstos Care a venit în noi. Numai veşnicia poate spune povestea!

   Duhul nostru este acum unit cu Domnul CA UN SINGUR DUH. Duhul nostru şi Domnul Însuşi ca DUH, SUNT UNIŢI ÎMPREUNĂ ÎNTR-UN SINGUR DUH. CUVINTELE OMENEŞTI NU POT EPUIZA ACEASTĂ TAINĂ.

   INIMA ESTE ORGANUL CARE IUBEŞTE, IAR DUHUL ESTE ORGANUL CARE CONTACTEAZĂ ŞI PRIMEŞTE.

   Noi nu putem iubi cu duhul nostru. Trebuie să iubim cu inima noastră. Dar, Cel pe care inima Îl iubeşte, trebuie contactat şi primit de către duhul nostru. A iubi, ţine de inimă, dar pentru a primi un lucru trebuie folosit alt organ. Duhul dinlăuntrul nostru are aceeaşi funcţie din punct de vedere spiritual ca şi stomacul din punct de vedere fizic. El a fost creat cu scopul specific de a-L primi pe Dumnezeu în noi. Dar, înaintea de a putea primi ceva, trebuie sa iubim acel lucru. Dacă Îl vom iubi pe Domnul, atunci Îl vom lua, Îl vom contacta, vom avea comuniune cu El şi vom avea părtăşie cu El. Inima este pentru ca noi să iubim, dar duhul este pentru ca noi, să primim. Prin înnoirea duhului noi avem o nouă abilitate şi o nouă capacitate de a-L primi pe Domnul.

   După ce duhul nostru a fost adus la viaţă şi i-a fost adăugat Cristos ca viaţă, după ce a început să fie locuit de Duhul Sfânt şi a fost unit cu Domnul într-un singur duh, el devine un organ foarte sensibil pentru a-L primi şi pentru a-L contacta pe Domnul.

    

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/146403/duhul-organul-perceptor