L-am căutat, dar nu l-am găsit
Autor: Charles Spurgeon
Album: Dimineața și seara
Categorie: Progres

    Spune-mi unde ai pierdut tovărășia lui Hristos și eu o să-ți spun unde Îl vei găsi. L-ai pierdut pe Hristos pentru că nu te-ai rugat? Atunci trebuie să-L cauți pe genunchi și Îl vei găsi. L-ai pierdut pe Hristos păcătuind? Nu Îl vei găsi decât renunțând la păcat și încercând, prin Duhul Sfânt, să îndepărtezi membrul prin care vine păcatul. L-ai pierdut pe Hristos neglijând Scriptura? Trebuie să-L cauți în Scriptură. Este adevărată zicala „Caută lucrul unde l-ai scăpat, este acolo.” Caută-L pe Hristos unde L-ai pierdut, fiindcă El nu a plecat.

    Dar e greu să te întorci la Hristos. Bunyan spune că drumul de întoarcere al perelinului a fost cel mai greu. Douăzeci de mile înainte sunt mai ușor de străbătut decât o milă înapoi pentru a găsi ceva pierdut. Ai grijă să stai aproape de Învățător, odată ce L-ai găsit.

     Cum ai ajuns să-L pierzi? Nimeni nu s-ar fi gândit că te vei despărți de un Prieten atât de prețios, de prezența Lui liniștitoare, de cuvintele Lui blânde și de tovărășia Lui. Cum de nu L-ai păzit în fiecare clipă, ca să nu-L scapi din ochi? Totuși, de vreme ce L-ai pierdut, ce îndurare să-L poți căuta, chiar și prin gemetele tale, „Oh, dacă aș ști unde să-L găsesc!” (Iov 23:3). Du-te și caută-L, fiindcă e periculos să stai fără Domnul tău. Fără Hristos ești ca o oaie fără păstor; ca un copac fără apă, ca o frunză în furtună – desprinsă de copacul care ți-a dat viață. Caută-L din toată inima și El se va lăsa găsit de tine. Pune-ți sufletul în căutare și, spre bucuria și fericirea ta, Îl vei descoperi curând.

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/editoriale/145802/l-am-cautat-dar-nu-l-am-gasit