Desăvârşirea sfinţilor
Autor: Maria Nechita
Album: Ploaia târzie
Categorie: Diverse
 
   
Efeseni 4:11-15. "Şi El a dat pe unii apostoli; pe alţii, proroci; pe alţii, evanghelişti; pe alţii, păstori şi învăţători, pentru desăvârşirea sfinţilor, în vederea lucrării de slujire, pentru zidirea trupului lui Hristos, până vom ajunge toţi la unirea credinţei şi a cunoştinţei Fiului lui Dumnezeu, la starea de om mare, la înălţimea staturii plinătăţii lui Hristos; ca să nu mai fim copii, plutind încoace şi încolo, purtaţi de orice vânt de învăţătură, prin şiretenia lor în mijloacele de amăjire; ci, credincioşi adevărului, în dragoste, să creştem în toate privinţele, ca să ajungem la Cel ce este Capul, Hristos."
  
   Foarte tare: "desăvârşirea sfinţilor", şi, cine sunt aceşti sfinţi care mai trebuie desăvârşiţi?? După mentalitatea unor creştini, care nici nu cred că sunt pe pământ oameni sfinţi, ci doar păcătoşi iertaţi, era de trebuinţă să fie daţi în Biserică, apostoli, prooroci, evanghelişti, păstori şi învăţători pentru pentru desăvârşirea păcătoşilor iertaţi care toată viaţa predică să nu faci păcat şi iar îl fac. E drept, aceşti oameni, nu pot crede că sunt sfinţi pe pământ din pricina falimentului lor de a nu păcătui, pentru că ei caută sfinţirea prin meritele lor, neînţelegând lucrarea Domnului Isus de la cruce.
  
Evrei 10:14. "Căci printr-o singură jertfă El a făcut desăvârşiţi pentru totdeauna pe cei ce sunt sfinţiţi."
   
   Aşa ne vede Dumnezeu: sfinţi pentru todeauna, numai că, la cruce, sfinţit a fost doar duhul nostru asemenea lui Hristos. Acolo, în duhul nostru este desăvârşire, însă mintea noastră trebuie înnoită în fiecare zi, din Cuvântul Lui pentru a se alinia şi trupul nostru în a forma un caracter cristic. Aici vedea Pavel nevoia de apostoli... în lucrarea de slujire pentru zidirea trupului lui Hristos, ca toţi să putem ajunge să credem adevărul, să-Lcunoaştem pe Domnul şi să ajungem oameni mari, care, la rândul lor, să poată şi ei învăţa mai departe. Este un proces de desăvârşire pentru o viaţă de biruinţă, creştere, bucurie şi părtăşie cu Dumnezeu şi cu semenii noştri şi să nu fim amăgiţi de nimeni, şi de nimic. Deci, avem nevoie în Biserică de oameni echipaţi pentru desăvârşirea noastră, pe urmele cărora " meluşeii, oiţele şi oile" să poată călca şi să crească în desăvârşire. Doamne, ajută!!
 
Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/145296/desavarsirea-sfintilor