Isaac si Rebeca
Autor: Anonim
Album: fara album
Categorie: Diverse

Multi tineri isi doresc o poveste de dragoste copy-paste de la TV. Ea extra-super-mega frumusete ("bunaciune"- cum sunt numite fetele de catre asa-zisii baieti), El- un pachet de muschi, cu barba, cu un zambet de iti taie rasuflarea, ingamfat si obraznic. Astia doi au multi bani, se distreaza de dimineata pana seara, fac "n" poze si le pun pe Instagram sau Facebook, sunt tot un zambet in fata camerelor etc. Dar asta e doar o masca. Realitatea e alta...

Multi tineri isi doresc o relatie unde sa nu fie prea multa dragoste, doar sex. Doar sa profite unul de altul 2-3 saptamani si gata. Multi tineri isi doresc o relatie doar ca sa fie ca ceilalti. Multi tineri isi doresc o relatie, dar nu stiu de ce. Multi tineri isi doresc o relatie ca sa arate cat de (i)maturi sunt ei.
Si stii care e problema ? Ca acest curent a intrat si in biserici si s-a incetosat adevarul.
 
Daca ar fi trait Isaac si Rebeca acum si ar fi vazut cum se indragostesc tinerii, si-ar pune mana in cap.
Povestea lor de dragoste m-a impresionat foarte mult. Ei au asteptat, in taina, raspunsul Lui si au avut atata rabdare. Am recitit pasaju acesta de multe ori.
 
 " Fata era* foarte frumoasă, era fecioară şi niciun bărbat n-avusese legături cu ea. "  ( Geneza 24:16). 

Rebeca era frumoasa, ba chiar foarte frumoasa. Nu a trambitat frumusetea ei. Nu statea cu orele in oglinda. Si sunt sigura ca frumusetea ei avea ceva aparte, ceva din relatia ei cu Dumnezeu. Era virgina. Nu avusese niciun barbat legaturi cu ea. Nu flirtase cu nimeni. Nu a lasat niciun baiat sa se apropie prea mult de ea. Nu, nu era din padure. Dar a inteles ca nu are de ce sa se joace cu inima si sentimentele baietilor doar de dragul de a avea o relatie. Putea avea orice barbat, dar a inteles ca e mult prea de pret ca sa se vanda singdra atat de ieftin. Pacat ca majoritatea fetelor se vand atat de ieftin pentru diferite motive: atentie, popularitate, uitand sa investeasca in frumusetea sufletului.
Ea a inteles ce inseamna puritatea si a inteles ca sexualitatea e un dar de la Dumnezeu. A inteles ca se imparte casnicia doar intre un singur barbat si o singura femeie, neexistand o alta varianta. Si-a predat sentimentele in mana Autorului dragostei, ca ea, la timpul potrivit, sa simta iubirea de la El.
 
A vărsat în grabă vadra în adăpătoare şi a alergat iarăşi la fântână ca să scoată apă şi a scos pentru toate cămilele lui. " ( Geneza 24: 20).

Cand robul lui Avraam a plecat sa-i caute o sotie lui Isaac, a pus un semn ( Geneza 24: 11-14), unul neobisnuit. "Fă ca fata căreia îi voi zice: ‘Pleacă-ţi vadra, te rog, ca să beau’ şi care va răspunde: ‘Bea şi am să dau de băut şi cămilelor tale’  să fie aceea pe care ai rânduit-o Tu pentru robul Tău Isaac! "

Stii cat bea o camila ? 100 de litri in 10 min. Iti dai seama sa bea atatia litri de apa ? Iti dai seama cam cat i-ar fi luat sa scoata atata apa, nu pentru o singura camila, ci pentru ,mai multe, dintr-o fantana ? 

 „ Bea, domnul meu”, a răspuns* ea. Şi s-a grăbit de a plecat vadra pe mână şi i-a dat să bea " ( Geneza 24:18)

Cate fete nu se grabesc sa ajunga in club ? Cate fete nu se grabesc sa distruga sentimentele baietilor ? Cate fete nu se grabesc sa se ia la cearta cu parintii lor ? Cate fete nu se grabesc cu vorbele si barfele ? Rebeca s-a grabit sa ajute. Era un strain omul ala. Putea sa-i zica: " Omule, ai o fantana, ai o galeata: pune mana si scoate-ti apa singurel ! " Dar l-a ajutat.Era politicoasa, numindu-l domn. 

  " După ce i-a dat şi a băut de s-a săturat, a zis: „Am să scot apă şi pentru cămilele tale, până vor bea şi se vor sătura.”  ( Geneza 24: 19).
 
 Cate fete nu fug de responsabilitate ? Omul acela ar fi putut sa scoata el singur apa pentru camile, tinand cont ca era barbat si avea mai multa putere. Nu facea din obligatie. Ajuta din placere.
 
" Omul o privea cu mirare " ( Geneza 24: 21).

Omul acesta a pus un semn, dar nu era prea sigur daca va gasi o asemenea fata. Era uimit.( In ziua de azi, multi oameni se mira de comportamentul unor fete care se aseamana cu Rebeca deoarece observ ceva diferit la ele, ceva frumos si nobil. ) Prin aceasta intamplare, acest om si-a dat seama ca ea era viitoarea sotie a lui Isaac, propunandu-i Rebecai cererea in casatorie.

"  Fata a alergat şi a istorisit mamei sale acasă cele întâmplate. "
Rebeca avea o relatie stransa cu familia si nu facea totul de capul ei. Era ascultatoare, sfatuindu-se cu mama ei. Rebeca a zis " Da ", plecand cu robul acela catre viitorul ei sot.

Probabil te intrebi ce facea Isaac in timpul asta. Nu se juca FIFA, nici Need for Speed. Nu se benocla pe telefon si nici nu se dadea pe langa altele, intre timp. Se ruga. 

 " Într-o seară, când Isaac ieşise să cugete în taină* pe câmp..." Geneza 24: 63.

Se ruga. Se ruga pentru ea, pentru viitoarea sotie. Nu scrie asta in pasaj, dar sunt sigura ca se ruga si pentru ea. Nu stia cine va fi ea, dar se ruga. Isaac nu era un neica-nimeni si nici nu facea umbra pamantului degeaba. Era un crestin. Stia ca o casnicie este un un lucru sfant inaintea lui Dumnezeu si, in acelasi timp, ceva foarte frumos. Casatoria nu este o joaca de copii, chiar daca asa pare. Multi considera casatoria un fleac. Dar e foarte importanta si necesita pregatire ( spirituala, in special). 

"...a ridicat ochii şi s-a uitat (...).  Rebeca a ridicat şi ea ochii, a văzut pe Isaac..." ( Geneza 24: 63-64).
 
Momentul acela a fost unic deoarece putem vedea cum Dumnezeu i-a calauzit pe amandoi, cum i-a unit intr-un singur trup. In momentul in care s-au privit, a fost acea flacara, sclipire sau cum vrei tu sa o numesti. In privirea lor s-a citit dragostea. 

" Isaac a dus pe Rebeca în cortul mamei sale Sara; a luat pe Rebeca, ea a fost nevasta lui, şi el a iubit-o. " ( Geneza 24: 67).

Dumnezeu nu da gres niciodata. Dragostea dintre cei doi a fost un exemplu demn de urmat de catre generatiile urmatoare. Sunt sigura ca au fost foarte fericiti ca au avut rabdare sa se astepte unul pe celalat. Cati baieti mai sunt ca Isaac ? Sa astepte rabdatori, sa-si predea inima in mana Autorului dragostei ? Cate mai sunt ca Rebeca ? Cate fete au mai inteles ca sunt de mare pret si ca nu trebuie sa-si dea puritatea oricui ?

Preda-ti inima in mana lui Dumnezeu si El te va modela sa fii un Isaac sau o Rebeca: niste tineri care sa tinem sus Lumina Adevarului intr-o societate intunecata. Dar sa nu te astepti sa te aplaude lumea. Vei fi considerat un ciudat sau o ciudata. Dar mereu se vor gasi persoane, ca acel rob, care sa se mire de alegerile tale curate si care vor fi fericiti ca inca mai sunt persoane care se apreciaza si Îl apreciaza pe Dumnezeu, in mod special. Lasa-ti sentimentele in mana Lui si nu dispera: El stie exact momentul in care va apare acel cineva special in viata ta. Atunci iti vei ridica privirea si vei simti ca totul vine de la El. In ziua aceea, vei fi multumitor si vei spune, cu lacrimi de fericire ca a meritat asteptarea. :)
 
Sursa: http://libelule-in-plina-noapte.blogspot.ro/
Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/145088/isaac-si-rebeca