Minte sănătoasă
Autor: Necunoscut
Album: Meditații biblice
Categorie: Diverse

  „Căci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste şi de chibzuinţă". (2 Timotei 1:7)

   Cuvîntul grecesc tradus aici cu „chibzuinţă” înseamnă minte sănătoasă, întreagă, cu toate facultăţile în deplină funcţiune. El transmite ideea de minte pregătită să facă faţă oricăror situaţii, care își folosește capacităţile cu eficienţă.

   În zilele noastre auzim și citim frecvent despre oameni cu minţi dezechilibrate, distruse și zdruncinate. Ellen White scrie că „nouă din zece boli de care suferă oamenii își au cauza aici [în minte].” – Mărturii, vol. 5, p. 444. Tulburările mentale reprezintă una dintre cele mai răspândite probleme din vremea noastră.

   Mintea sănătoasă este un dar de la Dumnezeu. Gândul lui Hristos este speranţa bisericii și a lumii noastre. Când a trăit pe pământ, El a întâmpinat orice situaţie cu putere, cu curaj, cu credinţă, cu speranţă și cu iubire. Pacea interioară și liniștea minţii nu Îi erau tulburate de suferinţă, de pierderi, de despărţire, de singurătate, de împotrivire sau de teamă. El le folosea pe toate acestea în beneficiul Său. Deși era presat din toate părţile, El nu căuta să le evite, nu căuta să fugă de responsabilităţi, de teamă că nu le putea face faţă, nici nu bătea în retragere, din cauza simţământului de inferioritate.

   Evanghelia urmărește vindecarea minţii în egală măsură cu vindecarea tru- pului. Problemele vieţii nu pot fi rezolvate până nu se intervine la nivelul minţii. Lucrarea Domnului Hristos de răscumpărare include curăţarea izvoarelor vieţii. Pavel spune în acest sens: „Iar a Celui ce, prin puterea care lucrează în noi, poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi, a Lui să fie slava…” (Efeseni 3:20). Domnul nu ne lasă să ajungem niște victime ale încercărilor, greutăţilor și presiunilor vieţii. El ne ia mintea în stăpânire și ne poartă pe braţele Sale cu dragoste.

   Dacă dorim să aibă un impact pozitiv asupra vieţii, credinţa trebuie să ne scoată din acele stări anormale care ne distrug psihic și care fac cu neputinţă viaţa din belșug. Domnul a promis că ne va vindeca pe deplin.

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/144118/minte-sanatoasa