Numai cu Cuvântul lui Dumnezeu
Autor: Necunoscut
Album: Meditații
Categorie: Diverse

  „Omul nu trăieşte numai cu pâine, ci cu orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu". (Matei 4:4)

   Când citim Cuvântul lui Dumnezeu avem convingerea că adevărul revelat în el nu mai poate fi găsit în altă parte. Învăţăturile Scripturii reprezintă busola morală și spirituală a lui Dumnezeu, care ne oferă orientare cu înaltă claritate și precizie.

   Ai auzit vreodată glasul lui Dumnezeu? Ţi-a vorbit El vreodată personal? Dacă da, de unde ai știut că era glasul Lui? Cum ţi-ai dat seama că era El, și nu Diavolul? Nu încape nicio îndoială că avem nevoie să auzim glasul lui Dumnezeu și să recunoaștem adevărul.

   Dumnezeu ne-a înzestrat cu capacitatea de a auzi și de a recunoaște vocea Sa. Dacă nu o recunoaștem, ne aflăm într-un mare pericol. Noi trebuie să trăim „cu orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu”, a spus Hristos. El ne vorbește simplu, clar, pe înţelesul nostru. Dar e nevoie să ascultăm cu atenţie, cu dorinţa de a-L înţelege. Mintea noastră trebuie să fie pe deplin trează. În Biblie, când Dumnezeu vorbește, mesajul Său este limpede, iar oamenii cărora li se adresează îl primesc cu căldură, într-un mod inteligent, acceptându-l ca venind din partea Sa. Astfel, când Dumnezeu i-a dezvăluit lui Avraam intenţia Sa de a pedepsi Sodoma și Gomora, cuvintele Sale au fost foarte clare pentru el și i-au stârnit îngrijorarea și preocuparea pentru locuitorii acestor cetăţi.

   Domnul Hristos a rostit întotdeauna adevărul în cuvinte clare și ușor de înţeles, care îi convingeau și îi motivau pe oameni. El îi făcea conștienţi de responsabilitatea lor de a asculta și a înţelege glasul Său și apoi de a asculta de el. Glasul lui Dumnezeu și Cuvântul Său sunt mereu în armonie desăvârșită.

   Mesajul transmis de Dumnezeu în Sfintele Scripturi este de o calitate superioară mesajelor consemnate în orice altă sursă, întrucât el a fost rostit de Însuși Dumnezeu. Cuvântul lui Dumnezeu se deosebește de orice cuvânt al oamenilor.

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/143160/numai-cu-cuvantul-lui-dumnezeu