Apropiați-vă de Dumnezeu
Autor: Necunoscut
Album: Meditații
Categorie: Diverse

  „Apropiaţi-vă de Dumnezeu şi El Se va apropia de voi". (Iacov 4:8)

   Ce înseamnă să ne apropiem de Dumnezeu? Cum putem face acest lucru? Faptul că Dumnezeu dorește să avem comuniune cu El ne bucură foarte mult. Şi știm că nu ne-ar fi făcut această invitaţie dacă apropierea de El ar fi fost imposibilă. Prin Domnul Hristos, El a făcut tot ce era necesar pentru a ne atrage înapoi la Sine.

   Adevărul că Dumnezeu caută să Se apropie de noi este de primă importanţă pentru noi. Acesta este în esenţă mesajul Bibliei: Dumnezeu îi caută pe oamenii pierduţi! El ne-a auzit strigătul când ne afundam în păcat și în moarte și a coborât până la noi ca să ne scape. El Se apropie de noi prin Isus Hristos. Se așază între noi și trecutul nostru păcătos, prin Fiul Său. El Se apropie de noi oferindu-ne iertare. Noi ne apropiem de El prin pocăinţă. El Se apropie de noi prin dragoste. Noi ne apropiem de El prin recunoștinţă și smerenie. El Se apropie de noi ca un susur blând și subţire. Noi ne apropiem de El prin rugăciune și prin studiul Cuvântului Său. În fiecare zi ne captează atenţia și ne atinge inima. Ne transformă clipă de clipă. Iar dacă se întâmplă să cădem, ne iese înainte ca să ne ridice și să ne arate că ne iubește.

   Într-o galerie de artă este expus un tablou cu titlul „Apele lui Lethe” (în mitologia greacă Lethe fiind Râul Uitării necazurilor de pe pământ). Pe un mal al râului sunt înfăţișaţi oameni bătrâni, infirmi, amărâţi, vlăguiţi, bolnavi, descurajaţi și pierduţi. Pe măsură însă ce traversează râul și ajung pe celălalt mal, cei înaintaţi în vârstă își recapătă vigoarea tinereţii, cei mâhniţi își recapătă bucuria, cei bolnavi și infirmi își recapătă sănătatea.

   Prezenţa lui Dumnezeu face totuși mai mult decât toate apele oricărui râu magic. Naaman a înţeles lucrul acesta. A înţeles că vindecarea nu a venit ca urmare a afundării în apele Iordanului, ci a afundării în dragostea și în îndurarea divină. Cu ocazia aceea, el a lăsat în urmă atât lepra, cât și păcatele și durerile trecutului. Dumnezeu S-a apropiat de el, iar el a reîntinerit și a cunoscut un nou început, o viaţă liberă plină de sens.

   Acolo unde este prezent păcatul, este prezent și harul divin care mântuiește din păcat. Dumnezeu ne iubește oricât de păcătoși și de slabi am fi. În curând vom sosi la destinaţie. Dumnezeu Se apropie de noi cu răbdare, îndurare, iertare și iubire. Noi ne apropiem de El și avem încredere că totul va fi bine

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/143109/apropiati-va-de-dumnezeu