Pregătiți calea Domnului!
Autor: John Piper
Album: Nasterea Mantuitorului
Categorie: Nașterea Mântuitorului

    "El îi va întoarce pe mulți israeliți la Domnul, Dumnezeul lor. Va merge înaintea Lui, în duhul și puterea lui Ilie, ca să întoarcă inimile taților spre copii și pe cei neascultători la înțelepciunea celor drepți, ca să pregătească Domnului un popor care să fie gata pentru El." (Luca 1:16-17)


    Ceea ce Ioan Botezătorul a făcut pentru Israel, Adventul poate să facă pentru noi. Nu lăsa ca sărbătoarea Nașterii lui Isus să te găsească nepregătit. Nepregătit spiritual mă refer. Bucuria şi impactul ei vor fi mult mai mari dacă eşti pregătit!

    Pentru ca să fii pregătit...

    În primul rând, meditează la faptul că noi avem nevoie de un Salvator. Crăciunul presupune o vină înainte de a deveni o desfătare. Nu va avea efectul dorit de Dumnezeu până noi nu vom simţi nevoia disperată după un Salvator. Faceți aceste zile ocazii de meditație în care să treziți în voi dorinţa după un Salvator.

    În al doilea rând, angajaţi-vă într-o auto-examinare cinstită. Adventul este pentru Crăciun ceea ce este Postul Paștelui pentru Paște. "Cercetează-mă, Dumnezeule, și cunoaște-mi inima, încearcă-mă și cunoaște-mi frământările! Vezi dacă sunt pe o cale rea și du-mă pe calea veșniciei!" (Psalmi 139:23-24) Fie ca fiecare inimă să-i gătească loc… Prin a curăța casa.

    În al treilea rând, creaţi în casele voastre un entuziasm şi o așteptare centrate pe Dumnezeu - în mod special pentru copii. Dacă voi veţi fi entuziasmați de venirea lui Hristos şi ei vor fi. Dacă faceți Crăciunul să fie plăcut doar prin lucruri materiale, cum vor deveni copiii voștri însetați după Hristos? Înclinați-vă eforturile imaginației spre a face vizibilă minunea sosirii Regelui.

    În al patrulea rând, petreceți mult timp citind Scriptura şi memoraţi pasajele mărețe! "Nu este Cuvântul Meu ca un foc și ca un ciocan care sfărâmă stânca în bucăți? zice Domnul." (Ieremia 23:29) Adunați-vă în jurul acestui foc în sezonul Adventului. Este cald. Strălucesc culorile harului. Este vindecător pentru mii de răni. Este lumină pentru nopți întunecate.

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/editoriale/142935/pregatiti-calea-domnului