Legea lăuntrică şi ungerea lăuntrică
Autor: Witness Lee
Album: Economia lui Dumnezeu
Categorie: Meditatii

   Există vreo lege în Noul Testament? Există, dar nu este legea literelor. În Noul Testament există doar legea vieţii. Aceasta nu este o lege exterioară, ci lăuntrică; nu este legea scrisă pe table de piatră, ci legea scrisă pe inimă. Dar cum rămâne cu profeţii din Noul Testament? Aşa cum legea vieţii înlocuieşte legea literelor, tot astfel, ungerea lăuntrică ia locul profeţiilor. De exemplu, dacă aş vrea să mă tund, oare ar trebui să caut călăuzirea Domnului rugându-mă 'Doamne, arată-mi dacă trebuie să mă tund ca un cawboy sau ca o stea de cinema?' Nu este nevoie să caut călăuzire în legătură cu asemenea lucruri, căci înlăuntrul meu există o lege care-mi interzice să mă tund ca un cawboy sau ca o stea de cinema. Legea lăuntrică a vieţii mă reglează în această privinţă. Să presupunem că eşti o soră în Domnul şi că încerci să te coafezi ca stelele de cinema. Ceva din adâncul tău te va controla, te va regla. Aceasta este reglarea lăuntrică a legii vieţii. În mai mult de o mie de capitole din Scriptură nu există nici măcar un singur cuvânt care să interzică coafurile moderne, elegante, ca ale stelelor de cinema. Stelele de cinema nici măcar nu sunt menţionate în Biblie! Dar există o lege lăuntrică, o lege care te opreşte să urmezi modelul stelelor de cinema.

   Să presupunem că un frate intenţionează să predice Cuvântul Domnului. Nu este nevoie ca el să întrebe 'Doamne, să port pantaloni de cawboy?' Dacă el începe să se îmbrace în felul acesta, legea lăuntrică care reglează îl va împiedica şi îi va interzice acest lucru. Acesta e un principiu fixat al legii dinăuntrul lui. Şi nici nu e nevoie să ceară călăuzire în legătură cu faptul de a se tunde ca un cawboy. Dar CÂND şi UNDE să se tundă, aceste lucruri ţin de călăuzirea Duhului Sfânt. De aceea el trebuie să se roage astfel: ' Doamne, este voia Ta să mă tund azi? Să ma duc la frizer ori la casa unui frate?' Acest lucru nu ţine de legea lăuntrică ci de călăuzirea Duhului, de ungerea lăuntrică. Ungerea lăuntrică este PROFETUL său lăuntric care îl călăuzeşte. Dacă el devine neglijent şi nu caută călăuzire "Profetului" lăuntric, atunci e posibil ca, în graba sa, să meargă la un frate pentru a se tunde şi să se confrunte cu o problemă. Deoarece a neglijau ungerea lăuntrică, el trebuie să sufere. Aţi înţeles ideea?

   Cele mai multe doamne au plăcerea de a cumpăra lucruri! Atunci când intră în magazinul universal ele nu au nici o limitare şi nici o reglare cu excepţia carnetului lor de cecuri. Dar scumpele surori care-L iubesc pe Domnul şi învaţă să trăiască şi să umble prin Domnul au o istorie diferită. Atunci când intră în magazin, şi pun mâna pe un lucru, înlăuntrul lor există ceva ce le 'reglează ' şi le spune: 'Lasă-l din mână!" Şi ele îl lasă. Atunci când pun din nou mâna pe un articol din nou acel ceva le spune: 'Nu-l atinge! Dă-i drumul!' Ce este acest profet lăuntric? Este legea lăuntrică, legea vieţii. Doamnele din lume pot să ia orice lucru doresc, indiferent de model, culoare, formă. Dacă le place, ele îl cumpără. Dar surorile care-L iubesc pe Domnul au un sentiment lăuntric negativ atunci când iau un lucru sau altul. Aceasta este reglarea vieţii lăuntrice.

   Pe de altă parte, dacă vrei să cumperi un anumit lucru trebuie să ceri călăuzirea ungerii lăuntrice în legătură cu suma ce o poţi cheltui. Trebuie să ai partăşie cu Domnul căutându-I călăuzirea lăuntrică. Nimeni altul nu-ţi poate spune ce să faci. Dacă mi-ai prezenta mie problema, eu ţi-aş spune: Nu mă întreba pe mine, ci pe Cel lăuntric! Tu ştii cât trebuie să cheltuieşti de la ungerea dinlăuntrul tău!" Pur şi simplu, spune: 'Doamne,150 de dolari?" "Nu! 65 de dolari!"

   Nici măcar soţul nu poate să-i spună soţiei sale ce ar trebui să facă. Dacă soţia îşi întreabă soţul în legătură cu o pălarie de 30 de dolari, el mai bine i-ar spune: 'Dragă, trebuie să mergi la Domnul şi să cauţi călăuzirea Lui prin ungere lăuntrică.' Ungerea lăuntrică îi va spune dar ea are nevoie de timp pentru a se ruga şi a-L contacta pe Domnul. "Doamne, mă închin ŢIE. Tu eşti Viaţa mea! Tu eşti Domnul meu şi locuieşti înlăuntrul meu. Doamne, dă-mi simţământul potrivit în legătură cu suma ce trebuie să o cheltuiesc pentru o pălărie". Apoi ea Îl va simţi pe Domnul înăuntru. "30?" 'NU!' "20?" 'NU!' "15?" "NU!" "12 DOLARI!" "În regulă!" În final, legea lăuntrică îi va da un simţământ potrivit.

   Dacă nu ai acest tip de experienţă mă tem că poate nu eşti un copil al lui Dumnezeu.

   "Căci cei ce sunt călăuziţi de Duhul lui Dumnezeu sunt fii ai lui Dumnezeu".

   CUM NE CĂLĂUZEŞTE DUHUL LUI DUMNEZEU?

   Prin ungerea lăuntrică! Slavă Domnului, noi suntem noua creaţie în înviere. În înviere Îl avem pe Dumnezeul Triunic Însuşi. Cu cât suntem mai mult unşi în acest mod practic cu atât vom avea mai mult însăşi esenţa lui Dumnezeu înăuntrul nostru. Este exact ca şi în cazul unui vopsitor ce vopseşte o masă. Cu cât o vopseşte mai mult, cu atâi îi e adăugată mai multă vopsea. Cu cât avem mai mult ungerea Duhului Sfânt înăuntrul nostru, cu atât vom câştiga mai mult din substanţa lui Dumnezeu Însuşi. Dacă suntem dispuşi ca în mod continuu să fim unşi de Duhul Sfânt înlăuntrul nostru, după o anumită perioadă de timp vom avea mai mult din esenţa sau substanţa lui Dumnezeu. Dumnezeu Însuşi este 'vopseaua'. Duhul Sfânt e 'vopsitorul', iar ungerea este 'vopsirea'. Duhul Sfânt ne vopseşte pe dinăuntru cu Dumnezeu Însuşi ca vopsea! Această vopsire ne va da simţământul lăuntric al voii Domnului.

   TREBUIE SĂ AVEM REGLAREA LĂUNTRICĂ ŞI UNGEREA LĂUNTRICĂ!

   Noi suntem reglaţi prin legea lăuntrică pentru a fi menţinuţi pe calea Domnului şi suntem unşi prin ungerea lăuntrică pentru a cunoaşte voia lui Dumnezeu în orice lucru. În acest fel, însăşi esenţa lui Dumnezeu creşte în noi tot timpul. Cu cât suntem mai mult 'vopsiţi' de către Duhul Sfânt cu Dumnezeu  ca 'vopsea', cu atât mai mult substanţa lui Dumnezeu Însuşi va fi adăugată înlăuntrul nostru.

   Acestea sunt bogăţiile învierii ca experienţă a noastră practică, lăuntrică. 


   

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/141918/legea-launtrica-si-ungerea-launtrica