Meditații din Biblie (31)
Autor: Necunoscut
Album: Meditații
Categorie: Diverse

   "Ei n-au crezut în Cuvîntul Domnului, ci au murmurat în corturile lor şi n-au ascultat de glasul Lui." (Psalm 106:24.25)

   Au murmurat sau au cîrtit sau au şoptit în corturile lor, adică în secret. Şi acesta nu este încă marele păcat al răzvrătirii, al apostaziei pe faţă ci este vorba la început de nişte "simple" şoapte înăbuşite, ascunse poate auzite însă numai de Dumnezeu, murmure care nu sînt încă exteriorizate şi care se aud numai în corturi. Totuşi ele au fost puncte de plecare ale situaţiilor fatale în istoria poporului Israel. În adunare se aud cîntări de laudă lui Dumnezeu, se dă mărturie pentru Domnul, se abordează o faţă jovială, se înalţă rugăciuni pioase dar "în corturi" sînt murmure. Murmure! Împotriva împrejurărilor vieţii sau a situaţiei în care ne găsim. De ce? Pentru că nu credem în făgăduinţele Sale, nu ascultăm de glasul Lui. Totuşi situaţia care ne tulbură nu este mai mare decît Dumnezeu, El nu este indiferent. Să ascultăm numai ce ne spune Cuvîntul Său şi să-l trăim... fără murmure, fără cîrtiri. Numai să băgăm de seamă dacă nu cumva situaţia grea în care ne găsim este cauzată de necredincioşia şi de neascultarea noastră. Dacă acesta este cazul atunci trebuie să ne pocăim.

   Dacă murmurăm în corturile noastre Dumnezeu aude şi Duhul Său este întristat. Atunci Cuvîntul Său ne aminteşte că "...toate lucrurile! lucrează spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu." (Rom.8:28). Iată remediul împotriva murmurelor, iată ce ne ridică şi ne inspiră; dacă nu cîntăm cîntări de laudă, măcar să aducem cuvinte pioase de mulţumire. "Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile."

   Murmure împotriva unora sau altora "în cortul nostru". De ce? De ce să rănim pe altul cu gînduri care nu îndrăznim să le spunem deschis? De ce să dăm loc în inima noastră de răscumpăraţi, la gelozie, la ranchiună, la ură, la resentimente inspirate de "acela care este mincinos de la început"? Să lăsăm pe acela sau pe aceea care este obiectul resentimentelor noastre, în mîinile lui Dumnezeu şi dacă ne-au făcut vreun rău, să-I spunem lui Dumnezeu, dar să nu murmurăm!

   Sîngele Domnului Hristos să ne curăţească de toate murmurele şi Duhul Sfînt să ne reînsufleţească inimile stabilind în noi un izvor nesecat de laude cum ne îndeamnă acest psalm la vers. 1 şi 48.

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/141597/meditatii-din-biblie-31