Un dor intens -2-
Autor: Watchman Nee
Album: Cântarea cântărilor
Categorie: Meditatii

   "Mirodeniile tale au un miros plăcut"

   Domnul Isus Hristos Însuşi este Unsul. Domnul Dumnezeu, prin Duhul Sfânt, a revărsat ungerea asupra Lui. De la Duhul Domnului, El a primit toate soiurile de mirodenii preţioase. De aceea, nu numai Dumnezeu Tatăl primeşte mireasma dulce a vieţii Sale sfinte, ci şi aceia care sunt la fel ca fata preaiubită simt mirosul cel plăcut. Iar asta nu e ceva auzit aici sau văzut dincolo, ci ea a ajuns să recunoască, într-un fel care depăşeşte cu mult puterea cuvintelor, valoarea dragostei şi a miresmei mirodeniilor Lui, prin care ea înţelege darurile omeneşti ale vieţii Lui divine.

   "Numele tău este ca o mireasmă vărsată"

   Numele Lui este atât de dulce, încât o atrage către El - "ISUS" însemnând Iehova Mântuitorul. Acest Nume înmiresmat este asociat cu venirile lui Dumnezeu printre oameni - "Emanuel, care tălmăcit înseamnă Dumnezeu este cu noi". Mireasma dulce a acestui Nume scump a fost "vărsată", ceea ce face să ne gândim de îndată la moartea Domnului nostru. Adevărat! MIREASMA a fost varsată, şi noi simţim mirosul plăcut al dragostei Lui care se jertfeşte. Numele ISUS este cu adevărat preţios, dar cine-i poate înţelege sau măsura mireasma tainică?

   "De aceea te iubesc pe tine fetele"

   Pentru cine este EL (mirodeniile plăcute) şi pentru Numele Lui scump (mireasma vărsată din dragostea care se jertfeşte), de aceea "te iubesc pe tine fetele". O asemenea dragoste este stârnită mai întâi de cine este El, în Persoana Lui, şi apoi de tot ceea ce este reprezentat prin Numele Lui. Nimeni nu poate iubi slujirea, pur şi simplu, cu atât mai puţin o putere impersonală. Nu poţi iubi decât o persoană, cu o personalitate vie, iar aici acea Pesroană este Domnul. Fata Îl iubeşte pentru El Însuşi şi e atrasă de El datorită măreţiei Lui şi vredniciei Numelui Său. Cât a fost pe pământ, oamenii nu au simţit prea mult din dulcea Lui mireasmă, dar de la Înălţarea Lui pe tron au fost mulţi dintre cei care au simţit această mireasmă în suficientă măsură pentru a le fi stârnită o dragoste plină de veneraţie. În felul acesta, descoperirea glorioasei Persoane a Domnului Isus nu duce doar la dorinţa de a-L lăuda, ci îi şi inspiră pe oameni să-L iubească cu adevărat.

   "Fetele" îi reprezintă pe "cei ocrotiţi" din Psalmul 83.3. Expresiile sunt asemănătoare. Fetele sunt însoţitoarele miresei. Ele sunt la fel de caste şi de dornice de a-L găsi pe Domnul. Mergând pe calea duhovnicească, fata preaiubită nu este singură. Cu adevărat, ea nu este decât una dintr-un mare numar de fete.

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/140947/un-dor-intens-2