Biserica – izvor de sănătate al societăţii
Autor: Teofil Gavril
Album: File din jurnal
Categorie: Diverse

Căci inima acestui popor s-a împietrit; au ajuns tari de urechi, şi-au închis ochii, ca nu cumva să vadă cu ochii, să audă cu urechile, să înţeleagă cu inima, să se întoarcă la Dumnezeu şi să-i vindec.” Dar ferice de ochii voştri că văd; şi de urechile voastre că aud! Matei 13:15-16

Că trăim într-o societate tot mai grav afectată de păcat, imoralitate şi minciună nu mai este o noutate pentru nimeni. Nu trebuie să fii un bun cunoscător al moralei sau un om neapărat religios ca să vezi asta. Se vede foarte clar la TV, internet, reviste, paradele homosexuale, concerte, afişe publicitare, în îmbrăcămintea oamenilor şi mai ales în vorbirea oamenilor. Pământul pe care trăim a fost infestat cu păcat de la primii oameni şi se pare că lepra păcatului s-a extins pe fiecare om născut pe pământ. Societatea în care trăim e grav bolnavă, oamenii împreună cu care trăim sunt grav bolnavi şi au nevoie de vindecare.

Mare har am avut să Îl Întâlnesc pe Domnul Isus, Cel care m-a vindecat, m-a curăţat şi m-a făcut copilul Său, dar în acelaşi timp trebuie să realizez că sunt chemat să am milă de cei bolnavi.

De ce spuneam că Biserica e un izvor de sănătate pentru societatea de astăzi? Pentru că din Biserică ar trebui să meargă în societate oameni vindecaţi cu mesajul vindecării divine. Mă gândesc acum la leprosul vindecat de Domnul Isus, primise poruncă să nu spună la nimeni de vindecare şi totuşi nu a putut să tacă, mă gândesc şi la orbul din naştere vindecat, care spunea cu alte cuvinte, nu ştiu cine e, cu ce putere, dar ştiu că eram orb si acuma văd, şi mai sunt cazuri. Dragii mei, suntem chemaţi să ducem vestea vindecării şi soluţia vindecării oamenilor din jurul nostru.

Biserica trebuie să devină un loc în care oamenii să găsească Leacul pentru boala lor. Biserica trebuie să devină locul în care oamenii să găsească ajutor pentru problemele lor, Biserica trebuie să ofere alternativă sănătoasă stilului de viaţă bolnav al zilelor noastre. Membrii Bisericii trebuie să fie preocupaţi de bolnavii de păcat, să le spună despre vindecare, să îi ajute să ajungă la Vindecătorul şi să îi îngrijească până vor fi vindecaţi complet, iar mai apoi să devină camarazi de slujbă.

Hai să privim din această perspectivă rolul Bisericii astăzi. Ce binecuvântare ar fi ca noi să realizăm că putem contribui la însănătoşirea societăţii! Putem contribui la asta în primul rând trăind o viaţă sănătoasă, guvernată de principiile lui Dumnezeu şi coordonată de Duhul Sfânt, apoi cu un astfel de trai, răspândind vestea vindecării oamenilor din anturajul nostru. Dar nu numai atât, ci slujindu-le oamenilor care vin în Biserică bolnavi. E greu să simţi păcatul, e greu să vorbeşti cu un alcoolic, cu un curvar, cu un homosexual, cu un criminal – de regulă ne tragem într-o parte când întâlnim astfel de persoane – dar dragii mei, ei de noi au nevoie să le slujim. Dacă noi nu suntem de ajutor pentru ei, cine altcineva poate fi?

Doamne, ajută-mă să fiu sensibil la rănile celorlalţi, ajută-mă să chem oamenii la vindecare, să le pot arăta urmele vindecate ale păcatului, să pot fi mereu o mărturie a puterii Tale vindecătoare.

[Copyright © 2013 Teofil Gavril. Acest articol a apărut iniţial pe site-ul autorului – filedinjurnal.ro (Cu Dumnezeu în fiecare zi). Teofil Gavril este consilier creştin şi trainer la Asociaţia Consilierilor Creştini din România. Poate fi contactat prin e-mail la adresa [email protected] sau telefonic la numărul 0744201601.]

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/140892/biserica-izvor-de-sanatate-al-societatii