Dumnezeu este credincios
Autor: Edward Heppenstall
Album: Dumnezeu m-a găsit
Categorie: Diverse

   „Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt  Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îtî vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare” (Isaia 41:10)

   Dumnezeu este credincios. Dragostea, iertarea, și îndurarea Sa nu se schimbă niciodată față de noi. Dacă în final vom fi pierduți, aceasta nu va fi din cauză că El Și-a retras dragostea sau îndurarea de la noi, ci din cauză că I-am întors spatele, deși am cunoscut iubirea și harul Său. El are întotdeauna o atitudine deschisă față de noi, este cu noi mereu, în afara cazului în care noi dorim să rupem legătura.

   Dumnezeu este credincios. De aceea, dacă Hristos locuiește în noi, și noi suntem credincioși. Dumnezeu este dragoste veșnică. De aceea noi Îl iubim, fiindcă „dragostea lui Dumnezeu a fost turnată în inimile noastre prin Duhul Sfînt” (Romani 5:5). Dumnezeu este neprihănit. De aceea, dacă Hristos locuiește în noi, și noi suntem neprihăniți. Dacă avem în noi viața Sa, nu avem cum să fim lipsiți de dragostea, îndurarea și neprihănirea Sa.

   Noi s-ar putea să trecem prin momente de îndoială. Însă putem spune cu convingere că Dumnezeu este credincios. Mesajul Său pentru noi este acceptarea. El ne iubește mereu. El nu încetează niciodată să ne poarte de grijă. Iubirea Sa față de noi nu se schimbă atunci cînd greșim, tot la fel cum nici iubirea părinților față de copiii lor nu se schimbă atunci cînd aceștia greșesc.

   Să nu dăm crezare minciunilor lui Satana, care ne spune că Dumnezeu Se îndepărtează de la noi atunci cînd Îl dezamăgim. Vreau să aduc te acum față în față cu Tatăl nostru ceresc, ca să vezi că El este credincios. El rămîne mereu același Tată iubitor și îndurător. El nu ne iubește mai puțin atunci cînd cădem, dar Se întristează atunci cînd nu facem lucrurile după bunul Său plac. Abia atunci cînd vom înțelege că El ne iubește în ciuda tuturor slăbiciunilor și nedesăvîrșirilor noastre, vom găsi forța de a fi diferiți. Să nu spunem: „Îmi voi îndrepta purtarea. Voi deveni mai bun. Atunci Dumnezeu mă va iubi și mă va primi, mă va accepta”!

   Să nu încercăm să ne schimbăm singuri. Dragostea lui Dumnezeu vindecă. Egoismul distruge. Dragostea prelungește viața. Egoismul ne îngrădește și ne împiedică să trăim. Egoismul se manifestă prin mînie, ostilitate, răstălmăcire. Dragostea divină se manifestă prin îndurare, har și bunătate. Egoismul recurge la presiuni emoționale. Dragostea divină apelează la iertare și la sacrificiu. Dragostea noastră este răspunsul  nostru la dragostea Sa minunată, care ne schimbă.

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/139954/dumnezeu-este-credincios