CASTIGATI PRIN INSOMNII
Autor: Pastor Ioan COCIRTEU -BCB2
Album: Meditatii
Categorie: Diverse

CASTIGATI PRIN INSOMNII

"..ma gandesc la Tine in timpul priveghiurilor noptii." Psalmul 63: 6

Nu stiu ce fel de noapte ati avut, dar poate sunt unii dintre dumneavoastra, care nu ati dormit prea bine. Cu adevarat, insomnia este o problema reclamata de tot mai multi. Unii o numesc "boala grea" a celor adulti. Se estimeaza ca mai bine de 35% dintre adulti au probleme de somn. 
Cum se manifesta ? Cred ca fiecare o putem defini. Sa nu poti adormi, sa te trezesti frecvent si sa nu mai poti adormi, sa te scoli de dimineata tare si sa te simti extrem de obosit, ca si cum nu ai fi dormit....sunt doar cateva dintre stiutele manifestari ale insomniei. Cauzele sunt multiple. Ingrijorarile, vinovatia, provocarile zilei, situatiile fara o rezolvare imediata, chiar si emotiile puternice (bucuria, starea de implinre pentru ceva anume), pot duce la insomnii. Toate acestea au de-a face cu lumea medicala si nu sunt in masura sa vorbesc mai mult decat atat.
Ce as vrea sa va spun despre subiectul acesta este legat de o provocare data de David. El vorbeste despre o valorificare a insomniilor, un castig ce se poate obtine pana si din ele. Greu de inteles. Cum adica ? Folos din nesomn ? Da, chiar asa ! Asta nu inseamna ca trebuie sa ne dorim nopti fara somn ! Nu, nu, nu. Insa, spun asa: cand nu dormi, scoate profit pentru suflet. Gandeste-te la Domnul ! Fa din El subiect de cercetare ! Cine este El, ce face El, cum lucreaza El, unde domneste El....ce subiecte mari...chiar si pentru miezul noptii.
-abordeaza medical problema insomniei. Sunt remedii.
-citeste ceva cand nu dormi. Biblia e cea mai buna optiune.
-transforma nesomnul in timp de rugaciune. Hristos Domnul alegea sa se roage noaptea.
-pune-ti mintea la lucru. Scrie ceva, mediteaza la ceva...nu accepta sa te chinui inutil.
-fii tare sa-I poti multumi lui Dumnezeu si pentru nesomn. Atunci poti sa-ti dezvolti credinta, si nadejdea, si dragostea.

Sa aveti nopti cu somn, dar cand nu vor fi, profitati la maxim de ele. E cu folos !
Pastor Ioan Cocirteu - BCB2

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/139463/castigati-prin-insomnii