Atitudinea lui
Autor: Stormie Omartian
Album: Puterea rugăciunii unei soţii
Categorie: Familie

   Nimănui nu-i place să se afle în preajma unei persoane care are o atitudine neplăcută. Viaţa e şi aşa destul de grea, nu-ţi mai trebuie pe cineva care să ţi se plângă tot timpul ba de una, ba de alta. Cunosc un om care atât de mult s-a obişnuit să fie mânios şi nemulţumit, încât aceasta e prima lui reacţie la orice lucru -chiar şi la o veste bună. Când se întâmplă lucruri frumoase, extraordinare, el găseşte un motiv pentru care să fie supărat. Din nefericire, modul acesta de a reacţiona i s-a format de copil, aşa că probabil este o reacţie însuşită. Probabil că nimeni nu i-a arătat niciodată cum să se bucure de viaţă. Însă a permite ca trecutul să-i controleze prezentul este exclusiv alegerea lui. Din această cauză, nu numai că el nu va fi niciodată fericit, dar nu vor fi fericiţi nici cei din jurul lui. Nu cred că ne-ar place să fim cu astfel de persoane, şi nici să trăim cu astfel de oameni.

   Fără să dau nume, vă asigur că sunt expertă în a mă ruga pentru cineva care are o atitudine neplăcută. Trebuie să recunosc însă, mi-a luat mult timp să reuşesc să nu reacţionez la lucrurile cu caracter negativ, ci să ma rog pentru ele. Răspalata nu s-a lăsat mult aşteptată, însă continui să-mi îmbunătăţesc acest mod de abordare a problemei. Ori de câte ori mă rog ca în inima unei persoane sa se nască un spirit de bucurie, văd schimbări clare la acea persoană, în vreme ce reacţia mea devine mai bună.

   Cauzele pentru care o persoană devine mânioasă, dură, neiertătoare şi negativistă sunt multe. El sau ea însă rămân astfel datorită încăpăţânării de a refuza să primească dragostea lui Dumnezeu. Biblia spune că noi putem alege ce să permitem să ne intre în inimă sau dacă să ne-o împietrim sau nu faţă de dragostea lui Dumnezeu. Noi ne alegem atitudinile. Noi alegem să primim sau nu dragostea Domnului. Noi permitem ca în inima noastră să se dezvolte sau nu o atitudine de mulţumire.

   Dacă soţul tău se "tăvăleşte" constant într-o atitudine rea, căsnicia voastră va deveni mizerabilă şi, dacă se clatină, chiar insuportabilă. Obicieiul de a reacţiona negativ va dăuna fiecărui aspect al vieţii lui. Bineînţeles, nu te poţi face stăpână peste voia soţului tău, dar te poţi ruga ca voia lui să se alinieze voii lui Dumnezeu. Roagă-te ca să aibe o inimă curată, pentru că Biblia promite că persoana a carei inimă este curată va vedea pe Dumnezeu şi va avea o faţă senină. Care soţie nu-şi doreşte ca soţul ei să-L potă vedea pe Dumnezeu şi să aibe o faţă senină? Roagă-te ca inima să-i fie plină de laudă, mulţumire, dragoste şi bucurie, pentru că "omul bun scoate lucruri bune din visteria bună a inimii lui". Chiar dacă nu se observă schimbări majore imediate, cu siguranţă rugăciunile tale îi voi înmuia inima. Şi aceasta, cel puţin, îţi poate da ţie o atitudine mai bună, în aşteptarea unei schimbări pozitive în atitudinea lui.

RUGĂCIUNE

   Doamne, umple-l astăzi pe soţul meu cu dragostea şi pacea Ta. Fă să aibe linişte şi seninătate în suflet, ca urmarea a faptului că viaţa lui e controlată de Tine, nu de firea lui pământească. Ajută-l să umble în faţa Ta şi în mijlocul casei lui cu o inimă curată. Fă să strălucească peste el lumina Duhului Tău şi umple-l de dragostea Ta. Mă rog să fie bun şi răbdător, nu egois şi iarscibil. Ajută-l să poată acoperi totul, să creadă totul, să nădăjduiască totul, să sufere totul. Eliberează-l de mânie, tulburarea, nelinişte, teamă şi îngrijorare. Fie să nu aibe un duh mâhnit din cauza tristeţii ci să se bucure de un ospăţ necurmat, pentru că are o inimă mulţumitoare. Dă-i un spirit de bucurie şi nu-l lăsa să ajunga un om posomorât. Ajută-l să nu se neliniştească de nimic ci să mulţumească pentru toate lucrurile, pentru ca astfel să poată cunoaşte pacea care întrece orice pricepere. Fie să ajungă să spună: "M-am deprins să fiu mulţumit cu starea în care ma găsesc".

   "Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunosţinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus."

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/139164/atitudinea-lui