AM FOST INDREPTATIT!
Autor: Pastor Ioan COCIRTEU -BCB2
Album: Meditatii
Categorie: Diverse

AM FOST NEDREPTATIT !

"Am mai văzut sub soare că în locul rânduit pentru judecată domneşte nelegiuirea, şi că în locul rânduit pentru dreptate este răutate." Eclesiastul 3: 16

   Oare numai eu ? Stiu ca si tu ! Numai o data ? Nu, ci de mai multe ori ! Vreti sa schimbam starea lucrurilor ? Sa stiti ca nu o sa putem !
   Iti aduci aminte de vremurile in care tu invatai, erai chiar bun, ii aratai pana si lucrarea de control colegului de banca, iar el lua 10 si tu luai 9 ? Cum te-ai simtit cand poate mai ieri, bonusul care trebuia sa-ti revina tie, "s-a dus" spre colegul de servici ? Ce spui despre anumite drame, intamplate sub ochii nostri, in care vinovatii sunt liberi, iar fiinta draga sufletului tau este sub glie ?
   Ce putem spune... nedreptatea este la ea acasa pe pamantul acesta ! Suferim din pricina ei ! Plange copilul in urma nedreptatii, face recurs adultul in urma nedreptatii, ameninta angajatul in urma nedreptatii, traieste deceptii indragostitul in urma nedreptatii... ce sa mai zici... e trist, dar adevarat.
   Dragi prieteni, va incurajez sa nu va pierdeti cumpatul. Exista o lume a dreptatii, lumea de dincolo de stele, e lumea lui Dumnezeu. Acolo, El insusi garanteaza dreptatea pentru toti, dar pana atunci cateva observatii care ne pot linisti in fata nedreptatii din aceasta lume. Sunt modeste, dar din inima...
   -nedreptatea poate fi testul lui Dumnezeu pentru tine. Cum raspunzi ? Intr-un fel anume, Hristos Isus a fost marele nedreptatit. Invata de la El !
   -nedreptatea iti perfectioneaza rabdarea, poate chiar te duce spre indelunga rabdare. Nu uita, cine rabda pana la sfarsit va fi premiat. Nu de oameni, ci de Dumnezeu !
   -in nedreptatea ta, fa tot ce poti ca sa-ti arati dreptatea. Fa-o legal, moral si crestineste, iar mai apoi lasa totul in seama Domnului. Nu trece dincolo de ce-ti revine tie !
   -dezaproba nedreptatea si da-ti silinta sa o indepartezi din toate anturajele tale. Nu o vei starpi, dar ii vei diminua puterea. Azi un pic, maine si mai mult.
   Va las in aceeasi lume a nedreptatii, cu speranta ca ii vom rezista, fiind tot mai mult, si tot mai mult, promotorii dreptatii !

Pastor Ioan Cocirteu - BCB2

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/139078/am-fost-indreptatit