Tatal Nostru “…faca- se voia Ta, precum in cer si pe pamant.” Matei 6: 10
Autor: Pastor Ioan COCIRTEU -BCB2
Album: Tatal Nostru
Categorie: Diverse

“…faca- se voia Ta, precum in cer si pe pamant.”
Matei 6: 10


    Cand ne rugam in felul acesta, punem pe primul loc in viata noastra voia lui Dumnezeu. Suntem gata sa renuntam la voia noastra in favoarea voii Lui. Mai mult decat atat, nu vrem sa facem voia lui Dumnezeu ca pe pamant, ci ca in cer. Aceasta este un lucru mare !
    A vorbi despre o asemenea tema inseamna a vorbi despre intentiile, planurile si tainele lui Dumnezeu. Dar oare le putem cunoaste ? Tocmai aici este marele secret. Noi trebuie sa ne dorim a cunoaste voia Lui. De fiecare data cand avem un asemenea interes, Dumnezeu ne onoreaza cu descoperirea vrerii Lui. Totodata, nu trebuie sa ne rezumam simplu doar la a o cunoaste, ci trebuie sa o si aplicam la propria noastra viata. Psalmistul David se ruga: “…vreau sa fac voia Ta, Dumnezeule !” Fericit este omul acela care vrea sa traiasca in mod continuu cu o asemenea aspiratie.
    La inspiratia Duhului Sfant, apostolul Pavel, defineste voia lui Dumnezeu ca fiind “…buna, placuta si desavarsita.”
    De ce este buna ? Pentru ca orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, de la Tatal luminilor. In contrast cu voia lui Dumnezeu este voia oamenilor. Este voia oamenilor intotdeauna ceva bun ? Nu prea. Sa fie voia lui Dumnezeu intotdeauna ceva bun pentru viata mea ? Fara dar si poate, ea este in mod continuu, coerent si consistent cel mai bun lucru pentru viata mea.
    De ce este placuta ? Pentru ca a face ceva ce vine de la Dumnezeu iti produce acea satisfactie inconfundabila. Tot mai mult si tot mai mult vrei sa- L asculti, sa- L urmezi si sa te supui Lui. Cand aceasta voie este analizata, ea rezista la orice proba. Va fi placuta in timp, va fi placuta in scopurile atinse, va fi placuta dupa rezultatele obtinute. Oriunde o pui, ea se face placuta celui ce o aplica.
    De ce este desavarsita ? Pentru ca la ea nu se mai poate adauga nimic. Dumnezeu nu a uitat ceva cand ne-a prezentat voia Lui. Dumnezeu nici un a gresit ceva cand ne-a descoperit voia Lui. El nu a ajustat- o, nu a imbunatatit- o si nici nu a redefinit- o. Voia Lui ramane perfecata in timp.
    Sa cunoastem voia Lui ! Sa iubim voia Lui ! Sa traim in voia Lui !
 

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/139009/tatal-nostru-faca-se-voia-ta-precum-in-cer-si-pe-pamant-matei-6-10