Tatal Nostru “…vie imparatia Ta…” Matei 6: 10
Autor: Pastor Ioan COCIRTEU -BCB2
Album: Tatal Nostru
Categorie: Diverse

“…vie imparatia Ta…”
Matei 6: 10


    Tatal nostru are si o imparatie si ea se numeste Imparatia lui Dumnezeu. E in cer, dar e si pe pamant. E in multe inimi, dar e si in multe case, in nenumarate biserici, si in mintea multor oameni. Ea nu consta in lucruri pamantesti, ci este “neprihanire, pace si bucurie in Duhul Sfant.”
    Imparatia lui Dumnezeu a capatat mult sens, odata cu venirea in lumea noastra a Domnului Isus Hristos. El spunea: “S- a implinit vremea, si Imparatia lui Dumnezeu este aproape.” Toata frumusetea imparatiei ne- a fost dezvaluita prin El. Toate tainele, toate legile si toate randuielile imparatiei ni le- a deslusit Domnul Isus.
    Trebuie spus si ca aceasta imparatie trebuie invocata, invitata si implicata in treburile tuturor imparatiilor pamantesti. De- abia atunci vom propasi. Fara a te bucura de prezenta Imparatiei lui Dumnezeu este totuna cu a nu te bucura de binecuvantarile lui Dumnezeu.
    A veni Imparatia lui Dumnezeu inseamna existenta unui imparat care vine sa domneasca. El trebuie chemat si lasat sa imparateasca pe tronul inimii asa incat sa poti spune: “El este Stapanul meu !” E o conditie aici si anume: sa poti da afara din propria viata tot, dar absolut tot, ce Ii ocupa locul Lui. Nu pot fi alte lucruri si El, ci NUMAI EL. Atunci se poate vorbi despre domnia Lui.
    A veni Imparatia lui Dumnezeu inseamna si o supunere totala fata de El. Imparatii cer exclusivitate, cu atat mai mult Imparatul imparatilor. In timp ce El este pe tron, eu trebuie sa fac doar ce- I place Lui. Vestea buna pe care am primit- o este ca voi fi adus la nivelul acesta, asa incat cu multa bucurie si predare sa ma supun.
    A veni Imparatia lui Dumnezeu inseamna si inundarea pamantescului de dumnezeiesc. Adica, se creeaza un univers al imparatiei in care te simti nespus de bine. Spui: “E normal sa fie asa, ma simt bine intr- o astfel de ambianta, n- as mai vrea sa o parasesc.” Nu poate fi acceptata deloc o contradictie. Sa spui: “Vie imparatia Ta”, dar sa nu- ti placa deloc trairea in imparatie.
    Bine este in Imparatia lui Dumnezeu ! Gandeste- te……ai un Imparat cum nu are nimeni, ai niste legi cum nu are nimeni, ai drepturi si privilegii ca nicaieri pe pamant, exista o capitala a Imparatiei de- o frumusete izbitoare, iar bucuriile, si sarbatorile, si rasplatirile sunt eterne.
    Dragii mei, ramaneti in Imparatie, iar cei care nu sunteti inca, veniti degraba in ea !

 

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/139008/tatal-nostru-vie-imparatia-ta-matei-6-10